1
Nad mísu dejte síto a propasírujte skrz něj 100 g malin. šťávu smíchejte se 100 g cukru a 150 ml vody. Směs přelijte do rendlíku a přiveďte k varu. Vařte, dokud se cukr zcela nerozpustí. V misce smíchejte 2 lžíce želatiny a 40 ml vody a nechte 10 minut bobtnat. Připravenou želatinu rozmíchejte v horkém malinovém sirupu a rozdělte do 4 skleniček na dezerty. Do každé sklenice přidejte 4 čerstvé maliny.
2
V misce smíchejte 50 g cukru, 30 g škrobu a 3 žloutky. Do rendlíku nalijte 250 ml mléka a přiveďte k varu. Mléko stáhněte z plotny a za stálého míchání vlijte do žloutkové směsi. Přidejte semínka z 1⁄2 vanilkového lusku a přelijte zpět do rendlíku. Za stálého míchání svařte směs na hustotu pudinku. Přelijte směs do misky, vmíchejte 35 g másla a překryjte potravinářskou fólií. Krém nechte 3 hodiny vychladnout.
3
Vychladlý krém rozdělte na želé do sklenic a dozdobte zbytkem čerstvých malin. V míse ušlehejte 200 ml smetany do tuhé šlehačky a přendejte ji do cukrářského pytlíku.
4
Poháry ozdobte vyšlehanou šlehačkou a dejte na hodinu vychladit do lednice. Vánoční dobrota se může podávat!
1
Nad mísu dejte síto a propasírujte skrz něj 100 g malin. šťávu smíchejte se 100 g cukru a 150 ml vody. Směs přelijte do rendlíku a přiveďte k varu. Vařte, dokud se cukr zcela nerozpustí. V misce smíchejte 2 lžíce želatiny a 40 ml vody a nechte 10 minut bobtnat. Připravenou želatinu rozmíchejte v horkém malinovém sirupu a rozdělte do 4 skleniček na dezerty. Do každé sklenice přidejte 4 čerstvé maliny.
2
V misce smíchejte 50 g cukru, 30 g škrobu a 3 žloutky. Do rendlíku nalijte 250 ml mléka a přiveďte k varu. Mléko stáhněte z plotny a za stálého míchání vlijte do žloutkové směsi. Přidejte semínka z 1⁄2 vanilkového lusku a přelijte zpět do rendlíku. Za stálého míchání svařte směs na hustotu pudinku. Přelijte směs do misky, vmíchejte 35 g másla a překryjte potravinářskou fólií. Krém nechte 3 hodiny vychladnout.
3
Vychladlý krém rozdělte na želé do sklenic a dozdobte zbytkem čerstvých malin. V míse ušlehejte 200 ml smetany do tuhé šlehačky a přendejte ji do cukrářského pytlíku.
4
Poháry ozdobte vyšlehanou šlehačkou a dejte na hodinu vychladit do lednice. Vánoční dobrota se může podávat!