Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptySněhový pohár s malinami
Albert logoAlbert logo
  • Sněhový pohár s malinami

Sněhový pohár s malinami

Sněhový pohár s malinami
Snadné
Více než 60 minut
0/5
Česká
Dezert

Ingredience

Složení
4 porce
  • Máslo 35 g
  • Maliny 250 g
  • Želatina prášková 2 plž
  • Cukr krupicový 150 g
  • Škrob kukuřičný 30 g
  • Vejce 3 ks
  • Mléko plnotučné 250 g
  • Vanilkový lusk 1/2 ks
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 200 ml
  • Máslo 35 g
  • Maliny 250 g
  • Želatina prášková 2 plž
  • Cukr krupicový 150 g
  • Škrob kukuřičný 30 g
  • Vejce 3 ks
  • Mléko plnotučné 250 g
  • Vanilkový lusk 1/2 ks
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 200 ml

Příprava

1
Nad mísu dejte síto a propasírujte skrz něj 100 g malin. šťávu smíchejte se 100 g cukru a 150 ml vody. Směs přelijte do rendlíku a přiveďte k varu. Vařte, dokud se cukr zcela nerozpustí. V misce smíchejte 2 lžíce želatiny a 40 ml vody a nechte 10 minut bobtnat. Připravenou želatinu rozmíchejte v horkém malinovém sirupu a rozdělte do 4 skleniček na dezerty. Do každé sklenice přidejte 4 čerstvé maliny.
2
V misce smíchejte 50 g cukru, 30 g škrobu a 3 žloutky. Do rendlíku nalijte 250 ml mléka a přiveďte k varu. Mléko stáhněte z plotny a za stálého míchání vlijte do žloutkové směsi. Přidejte semínka z 1⁄2 vanilkového lusku a přelijte zpět do rendlíku. Za stálého míchání svařte směs na hustotu pudinku. Přelijte směs do misky, vmíchejte 35 g másla a překryjte potravinářskou fólií. Krém nechte 3 hodiny vychladnout.
3
Vychladlý krém rozdělte na želé do sklenic a dozdobte zbytkem čerstvých malin. V míse ušlehejte 200 ml smetany do tuhé šlehačky a přendejte ji do cukrářského pytlíku.
4
Poháry ozdobte vyšlehanou šlehačkou a dejte na hodinu vychladit do lednice. Vánoční dobrota se může podávat!
1
Nad mísu dejte síto a propasírujte skrz něj 100 g malin. šťávu smíchejte se 100 g cukru a 150 ml vody. Směs přelijte do rendlíku a přiveďte k varu. Vařte, dokud se cukr zcela nerozpustí. V misce smíchejte 2 lžíce želatiny a 40 ml vody a nechte 10 minut bobtnat. Připravenou želatinu rozmíchejte v horkém malinovém sirupu a rozdělte do 4 skleniček na dezerty. Do každé sklenice přidejte 4 čerstvé maliny.
2
V misce smíchejte 50 g cukru, 30 g škrobu a 3 žloutky. Do rendlíku nalijte 250 ml mléka a přiveďte k varu. Mléko stáhněte z plotny a za stálého míchání vlijte do žloutkové směsi. Přidejte semínka z 1⁄2 vanilkového lusku a přelijte zpět do rendlíku. Za stálého míchání svařte směs na hustotu pudinku. Přelijte směs do misky, vmíchejte 35 g másla a překryjte potravinářskou fólií. Krém nechte 3 hodiny vychladnout.
3
Vychladlý krém rozdělte na želé do sklenic a dozdobte zbytkem čerstvých malin. V míse ušlehejte 200 ml smetany do tuhé šlehačky a přendejte ji do cukrářského pytlíku.
4
Poháry ozdobte vyšlehanou šlehačkou a dejte na hodinu vychladit do lednice. Vánoční dobrota se může podávat!

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 19.06.2024 do 25.06.2024

Platný ještě 14 dní

Od 19.06.2024 do 02.07.2024

Platný ještě 7 dní

Od 19.06.2024 do 25.06.2024

Platný ještě 14 dní

Od 19.06.2024 do 02.07.2024

Platný ještě 14 dní

Od 19.06.2024 do 02.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.