Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptySnadné ratatouille
Albert logoAlbert logo
  • Snadné ratatouille

Snadné ratatouille

Ratatouille je tradiční francouzské jídlo (čte se ratatuj), které se může jíst teplé jako samostatný pokrm s bagetou nebo s brambory. Dobré je ale i studené nebo jako příloha k masu.
Snadné ratatouille
Snadné
31-45 minut
4/5
Francouzská
Vegetariánské

Ingredience

Složení
4 porce
  • Cuketa 4 ks
  • Lilek 2 ks
  • Rajče 4 ks
  • Paprika žlutá 2 ks
  • Olej olivový 6 plž
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 3 strouž.
  • Vinný červený ocet 1 plž
  • Cukr krupicový 1 člž
  • Bazalka čerstvá 3 hrs.
  • Cuketa 4 ks
  • Lilek 2 ks
  • Rajče 4 ks
  • Paprika žlutá 2 ks
  • Olej olivový 6 plž
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 3 strouž.
  • Vinný červený ocet 1 plž
  • Cukr krupicový 1 člž
  • Bazalka čerstvá 3 hrs.

Příprava

1
Začnu krájením čerstvé zeleniny: lilky rozkrojím podélně na půl, položím je na prkénko řeznou plochou dolů, uprostřed rozříznu ještě jednou a pak je pokrájím napříč na malé kousky. Cukety nakrájím na kolečka, papriky (bez jaderníků) na kusy velké jako sousto.
2
Trochu pracnější jsou rajčata. Nakrojím je křížem, dám do misky a zaliju je hodně horkou vodou. Až napočítám do dvaceti, vodu sliju a poliju rajčata studenou vodou, aby vychladla. Pak jim lehce nožíkem nebo jen tak rukou stáhnu slupku a nakrájím je na kusy.
3
V kastrolu rozpálím dvě lžíce oleje a vhodím nejdřív lilek. Opékám ho ze všech stran pět minut, až zezlátne. Vyndám ho, přidám lžíci oleje a pět minut opékám cuketu. Vyndám ji z kastrolu a opeču papriky. Zelenina nesmí při smažení ztratit barvu – stačí ji opékat opravdu jen krátce.
4
Do kastrolu od zeleniny přidám zbývající olej a smažím pět minut cibuli. Přidám česnek a za minutu vmíchám ocet a cukr, rajčata a část lístků bazalky. Nakonec přidám všechnu opečenou zeleninu, osolím, opepřím a zahřívám posledních pět minut. Podávám posypané čerstvou bazalkou.
1
Začnu krájením čerstvé zeleniny: lilky rozkrojím podélně na půl, položím je na prkénko řeznou plochou dolů, uprostřed rozříznu ještě jednou a pak je pokrájím napříč na malé kousky. Cukety nakrájím na kolečka, papriky (bez jaderníků) na kusy velké jako sousto.
2
Trochu pracnější jsou rajčata. Nakrojím je křížem, dám do misky a zaliju je hodně horkou vodou. Až napočítám do dvaceti, vodu sliju a poliju rajčata studenou vodou, aby vychladla. Pak jim lehce nožíkem nebo jen tak rukou stáhnu slupku a nakrájím je na kusy.
3
V kastrolu rozpálím dvě lžíce oleje a vhodím nejdřív lilek. Opékám ho ze všech stran pět minut, až zezlátne. Vyndám ho, přidám lžíci oleje a pět minut opékám cuketu. Vyndám ji z kastrolu a opeču papriky. Zelenina nesmí při smažení ztratit barvu – stačí ji opékat opravdu jen krátce.
4
Do kastrolu od zeleniny přidám zbývající olej a smažím pět minut cibuli. Přidám česnek a za minutu vmíchám ocet a cukr, rajčata a část lístků bazalky. Nakonec přidám všechnu opečenou zeleninu, osolím, opepřím a zahřívám posledních pět minut. Podávám posypané čerstvou bazalkou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 3 dny

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 10 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.