Smorrebrod / žitný chleba obložený filety z mořského vlka
Ingredience
1 | mořský vlk |
2 | citrony |
½ | lžičky koření z mlýnku Kotányi – koření se směsí soli a chilli paprik |
1 | hrst čerstvého kopru |
1 | hrst čerstvé petrželky |
2 | avokáda |
250 g | smetanového sýra |
sůl, pepř | |
4 | plátky žitného Mlynářského chleba |
1 | červená cibule |
2 | vejce |
1 | lžíce kaparů |
8 | snítek čerstvé bazalky |
Postup přípravy
1. Rybu omyjte a osušte papírovou utěrkou. Ostrým nožem rybu nařízněte na okraji hlavy a poté pokračujte podél páteřní kosti směrem od hlavy k ocasu. Filet oddělte od ryby a pokračujte na druhé straně. Pinzetou nebo vidličkou rybu zbavte kostí. Maso nařízněte na užší straně filetu, pevně uchopte za kůži a postupným seřezáváním maso oddělte od kůže. Opláchněte pod studenou vodou, osušte a pokrájejte na větší kousky. Maso vložte do misky se šťávou z 1 citronu, kořením se směsí soli a chilli paprik a nadrobno posekaným koprem a petrželkou. Nechte marinovat alespoň 15 minut v lednici.
2. Mezitím avokáda rozpulte, zbavte pecek, vyloupněte a nakrájejte. První avokádo rozmíchejte v misce se 125 g smetanového sýra, solí, pepřem a šťávou z půlky citronu. Druhé avokádo pokrájejte na plátky.
3. Plátky chleba rozpulte. Namažte je zbylým smetanovým sýrem, avokádovou pomazánkou, poklaďte plátky ryby, avokáda, kolečky oloupané cibule, čtvrtinou natvrdo uvařeného vejce, kapary a snítkami bazalky.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY