Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Smorrebrod / žitný chleba obložený filety z mořského vlka

Smorrebrod / žitný chleba obložený filety z mořského vlka

Ingredience

1 mořský vlk
2 citrony
½ lžičky koření z mlýnku Kotányi – koření se směsí soli a chilli paprik
1 hrst čerstvého kopru
1 hrst čerstvé petrželky
2 avokáda
250 g smetanového sýra
sůl, pepř
4 plátky žitného Mlynářského chleba
1 červená cibule
2 vejce
1 lžíce kaparů
8 snítek čerstvé bazalky

Postup přípravy

1. Rybu omyjte a osušte papírovou utěrkou. Ostrým nožem rybu nařízněte na okraji hlavy a poté pokračujte podél páteřní kosti směrem od hlavy k ocasu. Filet oddělte od ryby a pokračujte na druhé straně. Pinzetou nebo vidličkou rybu zbavte kostí. Maso nařízněte na užší straně filetu, pevně uchopte za kůži a postupným seřezáváním maso oddělte od kůže. Opláchněte pod studenou vodou, osušte a pokrájejte na větší kousky. Maso vložte do misky se šťávou z 1 citronu, kořením se směsí soli a chilli paprik a nadrobno posekaným koprem a petrželkou. Nechte marinovat alespoň 15 minut v lednici.
2. Mezitím avokáda rozpulte, zbavte pecek, vyloupněte a nakrájejte. První avokádo rozmíchejte v misce se 125 g smetanového sýra, solí, pepřem a šťávou z půlky citronu. Druhé avokádo pokrájejte na plátky.
3. Plátky chleba rozpulte. Namažte je zbylým smetanovým sýrem, avokádovou pomazánkou, poklaďte plátky ryby, avokáda, kolečky oloupané cibule, čtvrtinou natvrdo uvařeného vejce, kapary a snítkami bazalky.

Pomohl vám recept?
7hodnocení4

Další videorecepty