×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Smažená rýže s krevetami

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina

Smažená rýže s krevetami

Co budete potřebovat

200 g jasmínové rýže
sůl
½ lžičky pepře
½ lžičky sušeného česneku
½ lžičky sušené cibule
½ lžíce chilli
¼ lžičky soli
250 g loupaných krevet
6 vajec
2 mrkve
2 lžíce rostlinného oleje
80 g mraženého hrášku
170 g sterilované kukuřice
Omáčka
4 lžíce sójové omáčky
1 lžíce ústřičné omáčky
1 lžíce sušeného zázvoru
½ lžíce sezamového oleje
2 stroužky česneku

Jak na to?

Rýži vložte do hrnce a důkladně propláchněte. Vlijte vodu tak, aby hladina nad rýží dosahovala k prvnímu kloubu vašeho prostředníčku.
Přisolte a vařte na maximum, dokud se neodpaří skoro všechna voda. Stáhněte plamen téměř na minimum, přiklopte a nechte 10 minut dojít. Nakonec rýži vyklopte na větší talíř nebo tác, rozprostřete a nechte vychladnout.
Koření promíchejte a dvěma lžícemi posypte krevety. Vejce prošlehejte s jednou lžící koření a také dejte stranou. Mrkev nastrouhejte nahrubo.
V hluboké pánvi rozpalte olej a orestujte krevety. Vyjměte je a ve výpeku připravte vejce podobně jako „míchaná“.
Odložte, vsypte zeleninu, posypte jednou lžící koření a zhruba po pěti minutách opékání přidejte rýži.
Smíchejte všechny suroviny na omáčku (česnek prolisujte). Dokořeňte, zalijte omáčkou, vmíchejte vejce, krevety a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Smažená rýže s krevetami

Příloha Velmi snadné Ryby Něco lehkého Bez laktózy Chilli paprička Magazín 11/2018 Počet porcí: 4-6
Průměrné hodnocení 3 (2)
Je libo smaženou rýži jako z čínské čtvrti? S našimi surovinami a skvělou pánví Tefal to můžete rozpálit naplno.

Co budete potřebovat

200 g jasmínové rýže
sůl
½ lžičky pepře
½ lžičky sušeného česneku
½ lžičky sušené cibule
½ lžíce chilli
¼ lžičky soli
250 g loupaných krevet
6 vajec
2 mrkve
2 lžíce rostlinného oleje
80 g mraženého hrášku
170 g sterilované kukuřice
Omáčka
4 lžíce sójové omáčky
1 lžíce ústřičné omáčky
1 lžíce sušeného zázvoru
½ lžíce sezamového oleje
2 stroužky česneku

Jak na to?

Rýži vložte do hrnce a důkladně propláchněte. Vlijte vodu tak, aby hladina nad rýží dosahovala k prvnímu kloubu vašeho prostředníčku.
Přisolte a vařte na maximum, dokud se neodpaří skoro všechna voda. Stáhněte plamen téměř na minimum, přiklopte a nechte 10 minut dojít. Nakonec rýži vyklopte na větší talíř nebo tác, rozprostřete a nechte vychladnout.
Koření promíchejte a dvěma lžícemi posypte krevety. Vejce prošlehejte s jednou lžící koření a také dejte stranou. Mrkev nastrouhejte nahrubo.
V hluboké pánvi rozpalte olej a orestujte krevety. Vyjměte je a ve výpeku připravte vejce podobně jako „míchaná“.
Odložte, vsypte zeleninu, posypte jednou lžící koření a zhruba po pěti minutách opékání přidejte rýži.
Smíchejte všechny suroviny na omáčku (česnek prolisujte). Dokořeňte, zalijte omáčkou, vmíchejte vejce, krevety a podávejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina

Inspirujte se podobnými recepty