
Celozrnný quiche z jarní zeleniny
Čerstvá mrkev a jemný baby špenát rozehrají s pikantní fetou dokonalou souhru jarních barev a chutí. Tento krásný slaný koláč si vychutnáte hned po upečení, ale i nastudeno.

Velmi snadné
Více než 60 minut
5/5
Vegetariánské
Párty
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Máslo 170 g
- Mouka pšeničná celozrnná 250 g
- Vejce 5 ks
- Mléko 2 plž
- Cibulka jarní 1 svaz.
- Sůl 1 člž
- Baby špenát 1,5 hrs.
- Mrkev 3 ks
- Muškátový oříšek
- Zakysaná smetana 150 g
- Sýr tvrdý 100 g
- Feta 70 g
- Pepř
- Máslo 170 g
- Mouka pšeničná celozrnná 250 g
- Vejce 5 ks
- Mléko 2 plž
- Cibulka jarní 1 svaz.
- Sůl 1 člž
- Baby špenát 1,5 hrs.
- Mrkev 3 ks
- Muškátový oříšek
- Zakysaná smetana 150 g
- Sýr tvrdý 100 g
- Feta 70 g
- Pepř
Příprava
- 1Předehřejte troubu na 180 °C.
- 2Mouku promněte mezi prsty se změklým máslem, až bude mít konzistenci hrubší drobenky. Pak přidejte vejce, mléko a sůl. Všechno pořádně propracujte. Bochánek těsta obalte fólií a nechte půl hodiny chladit v lednici.
- 3Vychlazené těsto vyválejte na zhruba půlcentimetrovou tloušťku a opatrně přeneste do vymazané kulaté formy o průměru 22 cm. Uhlaďte prsty a přečnívající okraje odřízněte. Dno několikrát propíchněte vidličkou a dejte na 15 minut předpéct do trouby.
- 4Nakrájenou jarní cibulku a mrkev krátce orestujte na rozehřátém másle. Podlijte jednou až dvěma lžícemi vody a duste, až mrkev trochu změkne. Nakonec přidejte špenát a promíchejte, aby lehce zavadnul. Dochuťte solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku.
- 5Zakysanou smetanu prošlehejte s vejci a polovinou strouhaného sýra. Smíchejte s podušenou zeleninou a celé nalijte do upečeného korpusu. Rozprostřete do stran a posypte zbylým strouhaným sýrem a nadrobenou fetou. Vložte do trouby a pečte 30 minut.
- 1Předehřejte troubu na 180 °C.
- 2Mouku promněte mezi prsty se změklým máslem, až bude mít konzistenci hrubší drobenky. Pak přidejte vejce, mléko a sůl. Všechno pořádně propracujte. Bochánek těsta obalte fólií a nechte půl hodiny chladit v lednici.
- 3Vychlazené těsto vyválejte na zhruba půlcentimetrovou tloušťku a opatrně přeneste do vymazané kulaté formy o průměru 22 cm. Uhlaďte prsty a přečnívající okraje odřízněte. Dno několikrát propíchněte vidličkou a dejte na 15 minut předpéct do trouby.
- 4Nakrájenou jarní cibulku a mrkev krátce orestujte na rozehřátém másle. Podlijte jednou až dvěma lžícemi vody a duste, až mrkev trochu změkne. Nakonec přidejte špenát a promíchejte, aby lehce zavadnul. Dochuťte solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku.
- 5Zakysanou smetanu prošlehejte s vejci a polovinou strouhaného sýra. Smíchejte s podušenou zeleninou a celé nalijte do upečeného korpusu. Rozprostřete do stran a posypte zbylým strouhaným sýrem a nadrobenou fetou. Vložte do trouby a pečte 30 minut.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.