Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptySmažená kuřecí stehna s harissovou majonézou
Albert logoAlbert logo
  • Smažená kuřecí stehna s harissovou majonézou
Smažená kuřecí stehna s harissovou majonézou

Smažená kuřecí stehna s harissovou majonézou

Snadné
31-45 minut
5/5
Hlavní chod

Ingredience1 porce

1 porcí
  • Kuřecí stehna 4 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Tymián čerstvý 2 snít.
  • Chilli mleté 2 člž
  • Sůl 2 člž
  • Harissa 1 člž
  • Koření grilovací 2 člž
  • Majonéza 100 g
  • Mouka hladká 300 g
  • Podmáslí 300 ml
  • Zelí bílé 1/2 ks
  • Olej slunečnicový
  • Pažitka čerstvá 1 svaz.
  • Cibulka jarní 1 ks
  • Kopr 1 plž
  • Citronová šťáva 1 plž
  • Vinný ocet 1 plž
  • Hořčice dijonská 1 plž
  • Olej olivový 165 ml
  • Kuřecí stehna 4 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Tymián čerstvý 2 snít.
  • Chilli mleté 2 člž
  • Sůl 2 člž
  • Harissa 1 člž
  • Koření grilovací 2 člž
  • Majonéza 100 g
  • Mouka hladká 300 g
  • Podmáslí 300 ml
  • Zelí bílé 1/2 ks
  • Olej slunečnicový
  • Pažitka čerstvá 1 svaz.
  • Cibulka jarní 1 ks
  • Kopr 1 plž

Příprava

1
Stehna rozkrojte na horní a dolní část, z křidýlek odstraňte špičky. Kuřecí díly vložte do velkého hrnce s těžkým dnem, zalijte vodou tak, aby bylo ponořené, přidejte česnek, tymián a 1 lžičku soli. Vařte asi 10–15 minut, až bude kuře uvařené. Stáhněte z ohně a nechte asi ½ hodiny chladnout ve vývaru.
2
Mezitím v malé misce smíchejte majonézu s paprikovou pastou harissa a důkladně prošlehejte. Uložte do ledničky.
3
V jiné misce smíchejte mouku se lžičkou soli a veškerým kořením. Vyjměte kuře z vývaru. Podmáslí nalijte do misky a postupně v něm namáčejte kuřecí díly.
4
Potom je obalte v kořeněné mouce. V hlubší pánvi rozehřejte olej a postupně do něj vkládejte kuřecí kousky a smažte je ze všech stran dozlatova. Osmažené kuře odkládejte na papírovou utěrku, která odsaje přebytečný tuk.
5
Na zelný salát smíchejte v míse zelí, pažitku, jarní cibulku a kopr.
6
Prošlehejte citronovou šťávu, vinný ocet, hořčici a olej. Osolte a zálivku promíchejte se zeleninou a bylinkami. Ke kuřeti podávejte zelný salát a vychlazenou harissovou majonézu.
1
Stehna rozkrojte na horní a dolní část, z křidýlek odstraňte špičky. Kuřecí díly vložte do velkého hrnce s těžkým dnem, zalijte vodou tak, aby bylo ponořené, přidejte česnek, tymián a 1 lžičku soli. Vařte asi 10–15 minut, až bude kuře uvařené. Stáhněte z ohně a nechte asi ½ hodiny chladnout ve vývaru.
2
Mezitím v malé misce smíchejte majonézu s paprikovou pastou harissa a důkladně prošlehejte. Uložte do ledničky.
3
V jiné misce smíchejte mouku se lžičkou soli a veškerým kořením. Vyjměte kuře z vývaru. Podmáslí nalijte do misky a postupně v něm namáčejte kuřecí díly.
4
Potom je obalte v kořeněné mouce. V hlubší pánvi rozehřejte olej a postupně do něj vkládejte kuřecí kousky a smažte je ze všech stran dozlatova. Osmažené kuře odkládejte na papírovou utěrku, která odsaje přebytečný tuk.
5
Na zelný salát smíchejte v míse zelí, pažitku, jarní cibulku a kopr.
6
Prošlehejte citronovou šťávu, vinný ocet, hořčici a olej. Osolte a zálivku promíchejte se zeleninou a bylinkami. Ke kuřeti podávejte zelný salát a vychlazenou harissovou majonézu.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 18 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 4 dny

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 18 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.