×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Smažená kuřecí stehna s harissovou majonézou

Další recepty a články

Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Smažená kuřecí stehna s harissovou majonézou

Co budete potřebovat

4 kuřecí stehna a 4 křidýlka
2 stroužky česneku, nasekané najemno
2 snítky tymiánu
po 2 lžičkách soli, chilli a oblíbeného
grilovacího koření
100 g majonézy
1 lžička harissy
300 g hladké mouky
300 ml podmáslí
slunečnicový olej na smažení
Na zelný salát
½ hlávky bílého zelí, nakrouhaného
na tenké proužky
malý svazek pažitky, nakrájený
1 jarní cibulka, nasekaná najemno
1 lžíce nakrájeného kopru
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce vinného octa
1 lžíce dijonské hořčice
165 ml olivového oleje

Jak na to?

Stehna rozkrojte na horní a dolní část, z křidýlek odstraňte špičky. Kuřecí díly vložte do velkého hrnce s těžkým dnem, zalijte vodou tak, aby bylo ponořené, přidejte česnek, tymián a 1 lžičku soli. Vařte asi 10–15 minut, až bude kuře uvařené. Stáhněte z ohně a nechte asi ½ hodiny chladnout ve vývaru.
Mezitím v malé misce smíchejte majonézu s paprikovou pastou harissa a důkladně prošlehejte. Uložte do ledničky.
V jiné misce smíchejte mouku se lžičkou soli a veškerým kořením. Vyjměte kuře z vývaru. Podmáslí nalijte do misky a postupně v něm namáčejte kuřecí díly.
Potom je obalte v kořeněné mouce. V hlubší pánvi rozehřejte olej a postupně do něj vkládejte kuřecí kousky a smažte je ze všech stran dozlatova. Osmažené kuře odkládejte na papírovou utěrku, která odsaje přebytečný tuk.
Na zelný salát smíchejte v míse zelí, pažitku, jarní cibulku a kopr.
Prošlehejte citronovou šťávu, vinný ocet, hořčici a olej. Osolte a zálivku promíchejte se zeleninou a bylinkami. Ke kuřeti podávejte zelný salát a vychlazenou harissovou majonézu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Smažená kuřecí stehna s harissovou majonézou

Hlavní chod Snadné Smažení Tymián , Pažitka , Chilli paprička Magazín 4/2015
Průměrné hodnocení 5 (1)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

4 kuřecí stehna a 4 křidýlka
2 stroužky česneku, nasekané najemno
2 snítky tymiánu
po 2 lžičkách soli, chilli a oblíbeného
grilovacího koření
100 g majonézy
1 lžička harissy
300 g hladké mouky
300 ml podmáslí
slunečnicový olej na smažení
Na zelný salát
½ hlávky bílého zelí, nakrouhaného
na tenké proužky
malý svazek pažitky, nakrájený
1 jarní cibulka, nasekaná najemno
1 lžíce nakrájeného kopru
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce vinného octa
1 lžíce dijonské hořčice
165 ml olivového oleje

Jak na to?

Stehna rozkrojte na horní a dolní část, z křidýlek odstraňte špičky. Kuřecí díly vložte do velkého hrnce s těžkým dnem, zalijte vodou tak, aby bylo ponořené, přidejte česnek, tymián a 1 lžičku soli. Vařte asi 10–15 minut, až bude kuře uvařené. Stáhněte z ohně a nechte asi ½ hodiny chladnout ve vývaru.
Mezitím v malé misce smíchejte majonézu s paprikovou pastou harissa a důkladně prošlehejte. Uložte do ledničky.
V jiné misce smíchejte mouku se lžičkou soli a veškerým kořením. Vyjměte kuře z vývaru. Podmáslí nalijte do misky a postupně v něm namáčejte kuřecí díly.
Potom je obalte v kořeněné mouce. V hlubší pánvi rozehřejte olej a postupně do něj vkládejte kuřecí kousky a smažte je ze všech stran dozlatova. Osmažené kuře odkládejte na papírovou utěrku, která odsaje přebytečný tuk.
Na zelný salát smíchejte v míse zelí, pažitku, jarní cibulku a kopr.
Prošlehejte citronovou šťávu, vinný ocet, hořčici a olej. Osolte a zálivku promíchejte se zeleninou a bylinkami. Ke kuřeti podávejte zelný salát a vychlazenou harissovou majonézu.

Další recepty a články

Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019