Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

380 g ovoce liči
4 hrsti kostek ledu
180 ml ginu
500 g jahod
4 lžíce javorového sirupu
1 lžička mleté skořice
2 lžičky vanilkového extraktu
1 citron
sůl
8 snítek čerstvé máty
400 ml perlivé vody

Postup přípravy

1. Liči oloupejte, vyndejte pecku a dejte do mixéru společně s 2 hrstmi kostek ledu a ginem. Rozmixujte.

2. Do džbánu dejte očištěné jahody, javorový sirup, skořici, vanilkový extrakt, šťávu z citronu a špetku soli. Použijte barmanské drtítko nebo jiný nástroj na nadrcení ingrediencí, aby se rozvinula chuť a aroma.

3. Nadrťte 2 hrsti ledu společně s čerstvou mátou. Led můžete dát do kuchyňské utěrky a nadrtit paličkou na maso.

4. Koktejl servírujte do 400ml sklenic – rozdělte do nich rovnoměrně směs s liči, jahodovou směs a následně přidejte rozdrcený led s mátou. Nakonec zalijte každou sklenici 100 ml perlivé vody a dozdobte lístkem čerstvé máty.

Pomohl vám recept?
1hodnocení5

Další videorecepty