
Queensland steak se salátem z grilovaných brambor

Snadné
Více než 60 minut
0/5
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Brambory typu A 1 kg
- Sůl
- Olej olivový 40 ml
- Špek 100 g
- Ančovičky filety 4 ks
- Majonéza 200 g
- Hořčice dijonská 1 člž
- Citron 1 ks
- Pažitka čerstvá 1/4 svaz.
- Hovězí steak Queensland 4 ks
- Máta 3 snít.
- Pepř
- Brambory typu A 1 kg
- Sůl
- Olej olivový 40 ml
- Špek 100 g
- Ančovičky filety 4 ks
- Majonéza 200 g
- Hořčice dijonská 1 člž
- Citron 1 ks
- Pažitka čerstvá 1/4 svaz.
- Hovězí steak Queensland 4 ks
- Máta 3 snít.
- Pepř
Příprava
- 1Brambory důkladně omyjte a uvařte je ve slupce v hrnci s osolenou vodou doměkka. Poté je osušte, překrojte napůl, vložte do mísy a promíchejte s 30 ml olivového oleje.
- 2Rozpálený grilovací rošt potřete špekem a brambory na něm ze všech stran opečte.
- 3Ančovičky utřete na prkénku ostrým nožem se špetkou soli, vložte do servírovací mísy a promíchejte s majonézou, hořčicí a lžičkou citronové šťávy. Přidejte nasekané lístky máty a pažitku. Dle chuti osolte a opepřete. Přidejte ogrilované brambory a promíchejte.
- 4Do steaku pokojové teploty vetřete sůl, pepř a lehce ho potřete zbytkem olivového oleje. Vložte na rozpálený, špekem potřený grilovací rošt a pečte z každé strany 2,5–6 minut. Záleží na velikosti masa a stupni propečení, který preferujete. Poté zabalte do alobalu a nechte 10 minut odpočinout.
- 5Nakrájejte na plátky a servírujte s bramborovým salátem.
- 1Brambory důkladně omyjte a uvařte je ve slupce v hrnci s osolenou vodou doměkka. Poté je osušte, překrojte napůl, vložte do mísy a promíchejte s 30 ml olivového oleje.
- 2Rozpálený grilovací rošt potřete špekem a brambory na něm ze všech stran opečte.
- 3Ančovičky utřete na prkénku ostrým nožem se špetkou soli, vložte do servírovací mísy a promíchejte s majonézou, hořčicí a lžičkou citronové šťávy. Přidejte nasekané lístky máty a pažitku. Dle chuti osolte a opepřete. Přidejte ogrilované brambory a promíchejte.
- 4Do steaku pokojové teploty vetřete sůl, pepř a lehce ho potřete zbytkem olivového oleje. Vložte na rozpálený, špekem potřený grilovací rošt a pečte z každé strany 2,5–6 minut. Záleží na velikosti masa a stupni propečení, který preferujete. Poté zabalte do alobalu a nechte 10 minut odpočinout.
- 5Nakrájejte na plátky a servírujte s bramborovým salátem.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.