Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyQueensland steak se salátem z grilovaných brambor
Albert logoAlbert logo
  • Queensland steak se salátem z grilovaných brambor
Queensland steak se salátem z grilovaných brambor

Queensland steak se salátem z grilovaných brambor

Snadné
Více než 60 minut
0/5
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Brambory typu A 1 kg
  • Sůl
  • Olej olivový 40 ml
  • Špek 100 g
  • Ančovičky filety 4 ks
  • Majonéza 200 g
  • Hořčice dijonská 1 člž
  • Citron 1 ks
  • Pažitka čerstvá 1/4 svaz.
  • Hovězí steak Queensland 4 ks
  • Máta 3 snít.
  • Pepř
  • Brambory typu A 1 kg
  • Sůl
  • Olej olivový 40 ml
  • Špek 100 g
  • Ančovičky filety 4 ks
  • Majonéza 200 g
  • Hořčice dijonská 1 člž
  • Citron 1 ks
  • Pažitka čerstvá 1/4 svaz.
  • Hovězí steak Queensland 4 ks
  • Máta 3 snít.
  • Pepř

Příprava

1
Brambory důkladně omyjte a uvařte je ve slupce v hrnci s osolenou vodou doměkka. Poté je osušte, překrojte napůl, vložte do mísy a promíchejte s 30 ml olivového oleje.
2
Rozpálený grilovací rošt potřete špekem a brambory na něm ze všech stran opečte.
3
Ančovičky utřete na prkénku ostrým nožem se špetkou soli, vložte do servírovací mísy a promíchejte s majonézou, hořčicí a lžičkou citronové šťávy. Přidejte nasekané lístky máty a pažitku. Dle chuti osolte a opepřete. Přidejte ogrilované brambory a promíchejte.
4
Do steaku pokojové teploty vetřete sůl, pepř a lehce ho potřete zbytkem olivového oleje. Vložte na rozpálený, špekem potřený grilovací rošt a pečte z každé strany 2,5–6 minut. Záleží na velikosti masa a stupni propečení, který preferujete. Poté zabalte do alobalu a nechte 10 minut odpočinout.
5
Nakrájejte na plátky a servírujte s bramborovým salátem.
1
Brambory důkladně omyjte a uvařte je ve slupce v hrnci s osolenou vodou doměkka. Poté je osušte, překrojte napůl, vložte do mísy a promíchejte s 30 ml olivového oleje.
2
Rozpálený grilovací rošt potřete špekem a brambory na něm ze všech stran opečte.
3
Ančovičky utřete na prkénku ostrým nožem se špetkou soli, vložte do servírovací mísy a promíchejte s majonézou, hořčicí a lžičkou citronové šťávy. Přidejte nasekané lístky máty a pažitku. Dle chuti osolte a opepřete. Přidejte ogrilované brambory a promíchejte.
4
Do steaku pokojové teploty vetřete sůl, pepř a lehce ho potřete zbytkem olivového oleje. Vložte na rozpálený, špekem potřený grilovací rošt a pečte z každé strany 2,5–6 minut. Záleží na velikosti masa a stupni propečení, který preferujete. Poté zabalte do alobalu a nechte 10 minut odpočinout.
5
Nakrájejte na plátky a servírujte s bramborovým salátem.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 4 dny

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 4 dny

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 4 dny

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.