Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Slaný quiche s hruškami a fetou

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Slaný quiche s hruškami a fetou

Co budete potřebovat

150 g hladké mouky
75 g másla
50 ml vody
sůl
4 vejce
50 ml mléka
100 g crème fraîche
pepř
2 snítky čerstvého tymiánu
3 hrušky
200 g sýra fet

Jak na to?

1. Do mísy prosejte mouku, přidejte nakrájené máslo, vodu a ½ lžičky soli a hněťte. Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte odpočinout 20 minut v chladničce.

2. V misce prošlehejte vejce, mléko, crème fraîche, špetku soli a pepře, přidejte lístky tymiánu.

3. Těsto přendejte na pomoučený vál, rozválejte a vyložte jím dno máslem vymazané koláčové formy. Z části těsta můžete nožem vykrojit ozdobné lístky. Těsto ve formě propíchejte vidličkou.

4. Na těsto rozprostřete kostičky ze 2 hrušek a rozdrobenou fetu, přelijte vaječnou směsí a nakonec ozdobte plátky zbylé hrušky a lístky z těsta.

5. Pečte v troubě na 180 °C cca 30 minut dozlatova.

6. Můžete podávat teplé nebo vychladlé.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Slaný quiche s hruškami a fetou

Hlavní chod Snadné Francouzská Moučníky a koláče Párty Vegetariánské Videorecept Magazín 10/2020 Počet porcí: 1 quiche
(0)

Co budete potřebovat

150 g hladké mouky
75 g másla
50 ml vody
sůl
4 vejce
50 ml mléka
100 g crème fraîche
pepř
2 snítky čerstvého tymiánu
3 hrušky
200 g sýra fet

Jak na to?

1. Do mísy prosejte mouku, přidejte nakrájené máslo, vodu a ½ lžičky soli a hněťte. Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte odpočinout 20 minut v chladničce.

2. V misce prošlehejte vejce, mléko, crème fraîche, špetku soli a pepře, přidejte lístky tymiánu.

3. Těsto přendejte na pomoučený vál, rozválejte a vyložte jím dno máslem vymazané koláčové formy. Z části těsta můžete nožem vykrojit ozdobné lístky. Těsto ve formě propíchejte vidličkou.

4. Na těsto rozprostřete kostičky ze 2 hrušek a rozdrobenou fetu, přelijte vaječnou směsí a nakonec ozdobte plátky zbylé hrušky a lístky z těsta.

5. Pečte v troubě na 180 °C cca 30 minut dozlatova.

6. Můžete podávat teplé nebo vychladlé.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Inspirujte se podobnými recepty