×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Koláč z listovéh těsta s kuřecím masem a hříbky

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Koláč z listovéh těsta s kuřecím masem a hříbky

Tip do kuchyně

 

Do pruhu z listového těsta můžete, ale nemusíte, udělat zářezy – pára bude i tak unikat volnými místy vedle překřížení těsta.

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje
8 kuřecích stehenních řízků
sůl a pepř
200 g plátků slaniny
2 pórky, na kolečka
200 g hříbků nebo hnědých či zahradních žampionu AQ
1 vetší větvička tymiánu
2 lžíce hladké mouky + na pomoučení
200–250 ml mléka
140 ml 40% smetany
1 vaječný žloutek
500 g listového těsta

Jak na to?

Slané koláče z listového těsta jsou velmi oblíbené. Už jste vyzkoušeli ten s kuřecím masem, hříbky a slaninou?

1) Troubu předehřejte na 220 °C.

2) Ve středně velkém hrnci s nepřilnavým povrchem rozpalte olej.

3) Zprudka na něm opečte kuřecí maso nakrájené na kousky velikosti sousta. Bude to trvat 5 až 8 minut.

4) Maso osolte a opepřete. Vyndejte z hrnce a dejte stranou.

5) Naopak do hrnce vložte slaninu a opečte ji dozlatova a dokřupava, přidejte pórek, houby a tymián a opékejte 3 minuty, aby zelenina začínala být měkká. Řádně osolte.

6) Pak přimíchejte mouku, minutku opékejte a postupně zalijte mlékem.

7) Nakonec přidejte smetanu, nechte mírně probublávat, aby omáčka zhoustla, a pak do hrnce vraťte kuřecí maso. Dosolte a dopepřete podle chuti.

8) Směs rozdělte do 4 zapékacích misek a jejich okraje potřete našlehaným žloutkem.

9) Listové těsto rozválejte na lehce pomoučené pracovní ploše a nakrájejte ho na osm pruhů.

10) Po dvou je vždy překřižte přes misky.

11) Konce plátů přitlačte k miskám, celé je přetřete žloutkem a pečte v předehřáté troubě 15 až 20 minut, aby těsto krásně zezlátlo a bylo křupavé.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Koláč z listovéh těsta s kuřecím masem a hříbky

Hlavní chod Náročné Česká Moučníky a koláče Zapékání Tymián Magazín 8/2010
Průměrné hodnocení 5 (1)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Tip do kuchyně

 

Do pruhu z listového těsta můžete, ale nemusíte, udělat zářezy – pára bude i tak unikat volnými místy vedle překřížení těsta.

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje
8 kuřecích stehenních řízků
sůl a pepř
200 g plátků slaniny
2 pórky, na kolečka
200 g hříbků nebo hnědých či zahradních žampionu AQ
1 vetší větvička tymiánu
2 lžíce hladké mouky + na pomoučení
200–250 ml mléka
140 ml 40% smetany
1 vaječný žloutek
500 g listového těsta

Jak na to?

Slané koláče z listového těsta jsou velmi oblíbené. Už jste vyzkoušeli ten s kuřecím masem, hříbky a slaninou?

1) Troubu předehřejte na 220 °C.

2) Ve středně velkém hrnci s nepřilnavým povrchem rozpalte olej.

3) Zprudka na něm opečte kuřecí maso nakrájené na kousky velikosti sousta. Bude to trvat 5 až 8 minut.

4) Maso osolte a opepřete. Vyndejte z hrnce a dejte stranou.

5) Naopak do hrnce vložte slaninu a opečte ji dozlatova a dokřupava, přidejte pórek, houby a tymián a opékejte 3 minuty, aby zelenina začínala být měkká. Řádně osolte.

6) Pak přimíchejte mouku, minutku opékejte a postupně zalijte mlékem.

7) Nakonec přidejte smetanu, nechte mírně probublávat, aby omáčka zhoustla, a pak do hrnce vraťte kuřecí maso. Dosolte a dopepřete podle chuti.

8) Směs rozdělte do 4 zapékacích misek a jejich okraje potřete našlehaným žloutkem.

9) Listové těsto rozválejte na lehce pomoučené pracovní ploše a nakrájejte ho na osm pruhů.

10) Po dvou je vždy překřižte přes misky.

11) Konce plátů přitlačte k miskám, celé je přetřete žloutkem a pečte v předehřáté troubě 15 až 20 minut, aby těsto krásně zezlátlo a bylo křupavé.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019