Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Slaný houbový závin s mletým masem

Slaný houbový závin s mletým masem

Ingredience

1 cibule
1 stroužek česneku
200 g žampionů
30 ml slunečnicového oleje
300 g mletého hovězího masa
3 lžičky celého kmínu Albert
sůl, pepř
2 vejce
20 g strouhanky
1 rozválené listové těsto
200 g bílého zelí
2 mrkve
1 červená řepa
30 g majonézy
3 lžíce zakysané smetany
1 lžíce bílého vinného octa

Postup přípravy

1. Oloupanou cibuli pokrájejte nadrobno a česnek prolisujte. Žampiony nakrájejte na kostičky.

2. V pánvi rozehřejte olej a orestujte na něm cibuli s česnekem. Přimíchejte maso, restujte ještě 3 minuty a pak vmíchejte nakrájené žampiony. Opékejte dalších 10 minut. Poté přidejte 2 lžičky kmínu, sůl, pepř, 1 vejce a strouhanku.

3. Listové těsto rozbalte na plech vyložený pečicím papírem a podélně na jednu stranu vsypte masovohoubovou směs. Závin zarolujte a potřete jedním vyšlehaným vejcem. Posypte zbylým kmínem a pečte v troubě předehřáté na 190 °C 20 minut dozlatova.

4. Mezitím připravte salát. Omyté zelí a mrkev nakrájejte na tenké nudličky a dejte do větší mísy. Přidejte řepu nakrájenou na tenké plátky. Promíchejte s majonézou, smetanou, octem, solí a pepřem. Podávejte se závinem.

Pomohl vám recept?
5hodnocení2

Další videorecepty