
Slaný houbový závin s mletým masem
Ingredience
1 | cibule |
1 | stroužek česneku |
200 g | žampionů |
30 ml | slunečnicového oleje |
300 g | mletého hovězího masa |
3 | lžičky celého kmínu Albert |
sůl, pepř | |
2 | vejce |
20 g | strouhanky |
1 | rozválené listové těsto |
200 g | bílého zelí |
2 | mrkve |
1 | červená řepa |
30 g | majonézy |
3 | lžíce zakysané smetany |
1 | lžíce bílého vinného octa |
Postup přípravy
1. Oloupanou cibuli pokrájejte nadrobno a česnek prolisujte. Žampiony nakrájejte na kostičky.
2. V pánvi rozehřejte olej a orestujte na něm cibuli s česnekem. Přimíchejte maso, restujte ještě 3 minuty a pak vmíchejte nakrájené žampiony. Opékejte dalších 10 minut. Poté přidejte 2 lžičky kmínu, sůl, pepř, 1 vejce a strouhanku.
3. Listové těsto rozbalte na plech vyložený pečicím papírem a podélně na jednu stranu vsypte masovohoubovou směs. Závin zarolujte a potřete jedním vyšlehaným vejcem. Posypte zbylým kmínem a pečte v troubě předehřáté na 190 °C 20 minut dozlatova.
4. Mezitím připravte salát. Omyté zelí a mrkev nakrájejte na tenké nudličky a dejte do větší mísy. Přidejte řepu nakrájenou na tenké plátky. Promíchejte s majonézou, smetanou, octem, solí a pepřem. Podávejte se závinem.