Slané cizrnové placičky s hummusem a mrkví
Ingredience
200 g | mrkve NP Bio |
2 | lžíce olivového oleje NP Bio |
½ | lžičky uzené papriky |
½ | lžičky mleté skořice |
¾ | lžičky mletého kmínu |
sůl | |
pepř | |
400 g | cizrny NP Bio |
50 g | hladké mouky NP Bio |
1 | špetka kypřicího prášku |
1 | červená cibule |
20 g | zázvoru |
1 | zelená chilli paprička |
4 | snítky čerstvého koriandru |
1 | lžíce slunečnicového oleje |
1 | hummus klasik NP Bio |
1 | řecký jogurt |
¼ | balení mikrobylinek ředkvička |
¼ | balení mikrobylinek hrách |
Postup přípravy
1. Cizrnu vložte do studené vody a nechte přes noc namáčet. Poté vodu slijte, zalijte čerstvou studenou vodou a vařte 60 minut.
2. Očištěnou mrkev nakrájejte na kolečka a vložte do větší misky. V menší misce smíchejte olivový olej, uzenou papriku, skořici, ¼ lžičky mletého kmínu, sůl a pepř. Směsí přelijte mrkev a vše dobře promíchejte.
3. Pak rozložte kolečka mrkví na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě na 180 °C 15–20 minut, dokud mrkev nebude měkká na skus.
4. Mezitím připravte placičky. Cizrnu slijte, trošku vody si nechte stranou a vložte do mixéru společně se 100 ml vody z uvařené cizrny. Mixujte, dokud nebudete mít jemnou pastu. Přisypte mouku, kypřicí prášek, velmi najemno nakrájenou cibuli, oloupaný a nastrouhaný zázvor, najemno nasekanou chilli papričku zbavenou semínek, ½ lžičky kmínu a najemno nasekaný koriandr. Osolte, opepřete a promixujte.
5. Na pánvi rozpalte olej, rozdělejte těsto na 12 placiček o průměru 5 cm a každou opečte na pánvi z obou stran 5 minut.
6. Pak každou placičku potřete hummusem, přidejte lžíci řeckého jogurtu a bohatě ozdobte pečenou mrkví. Servírujte ozdobené mikrobylinkami.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY