×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Sladkokyselý čočkový dál

Další recepty a články

Pečené šátečky s masovou...
Pečené šátečky s...
Pečené šátečky s masovou...
Pečené šátečky s masovou...
Salát z lilku (Gaji namul)
Salát z lilku (Gaji...
Salát z lilku (Gaji namul)
Salát z lilku (Gaji namul)
Grilované lilky s bazalkovým...
Grilované lilky s...
Grilované lilky s bazalkovým...
Grilované lilky s bazalkovým...
Lilkové závitky se špenátem
Lilkové závitky se...
Lilkové závitky se špenátem
Lilkové závitky se špenátem

Sladkokyselý čočkový dál

Co budete potřebovat

200 g červené čočky ABio
1,5 lžičky kurkumy
špetka soli s 12 bylinkami
3 lžíce slunečnicového oleje AQ
2 cibule AQ, nasekané najemno
2 stroužky česneku, rozmělněné
4cm kousek zázvoru, nastrouhaný
2 lžičky kari
2 lilky
hrst čerstvého koriandru AQ
500–600 g vařené rýže basmati k podávání

Jak na to?

Čočku nasypte do hrnce, přidejte kurkumu a zalijte 500 ml vody. Vařte patnáct minut doměkka. Odeberte případnou pěnu a osolte. Zatímco se čočka vaří, rozpalte v pánvi lžíci olivového oleje a osmahněte na něm cibuli, česnek a zázvor. Zhruba po pěti minutách přidejte do pánve kari a opékejte další dvě minuty, pak vše přidejte k čočce, promíchejte a vařte dalších deset minut. Lilek pokrájejte na tenké plátky, potřete zbylým olejem a opečte na grilovací pánvi dvě až tři minuty z každé strany. Podávejte dohromady: čočkový dál s lilkem, zasypaný koriandrem a k tomu vařenou rýži.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Sladkokyselý čočkový dál

Snadné Česká Lilek Magazín 7/2011
Průměrné hodnocení 3 (11)

Co budete potřebovat

200 g červené čočky ABio
1,5 lžičky kurkumy
špetka soli s 12 bylinkami
3 lžíce slunečnicového oleje AQ
2 cibule AQ, nasekané najemno
2 stroužky česneku, rozmělněné
4cm kousek zázvoru, nastrouhaný
2 lžičky kari
2 lilky
hrst čerstvého koriandru AQ
500–600 g vařené rýže basmati k podávání

Jak na to?

Čočku nasypte do hrnce, přidejte kurkumu a zalijte 500 ml vody. Vařte patnáct minut doměkka. Odeberte případnou pěnu a osolte. Zatímco se čočka vaří, rozpalte v pánvi lžíci olivového oleje a osmahněte na něm cibuli, česnek a zázvor. Zhruba po pěti minutách přidejte do pánve kari a opékejte další dvě minuty, pak vše přidejte k čočce, promíchejte a vařte dalších deset minut. Lilek pokrájejte na tenké plátky, potřete zbylým olejem a opečte na grilovací pánvi dvě až tři minuty z každé strany. Podávejte dohromady: čočkový dál s lilkem, zasypaný koriandrem a k tomu vařenou rýži.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Pečené šátečky s masovou...
Pečené šátečky s masovou...
Pečené šátečky s masovou...
Pečené šátečky s masovou...
Salát z lilku (Gaji namul)
Salát z lilku (Gaji namul)
Salát z lilku (Gaji namul)
Salát z lilku (Gaji namul)
Grilované lilky s bazalkovým...
Grilované lilky s bazalkovým...
Grilované lilky s bazalkovým...
Grilované lilky s bazalkovým...
Lilkové závitky se špenátem
Lilkové závitky se špenátem
Lilkové závitky se špenátem
Lilkové závitky se špenátem

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat