×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Sladkokyselé krevety

Další recepty a články

Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Pikantní kuřecí křídla
Pikantní kuřecí...
Pikantní kuřecí křídla
Pikantní kuřecí křídla
Brambory zapečené s třemi...
Brambory zapečené s...
Brambory zapečené s třemi...
Brambory zapečené s třemi...
Dip z tuňáka
Dip z tuňáka
Dip z tuňáka
Dip z tuňáka

Sladkokyselé krevety

Co budete potřebovat

25 velkých nevyloupaných krevet (s hlavami)
sůl slunečnicový olej na smažení
5 stroužků česneku, rozmělněných nožem
kousek zázvoru, nastrouhaný
3–4 chilli papričky, zbavené semeníku, tence pokrájené + na ozdobu čerstvý koriandr na ozdobu
Na omáčku
150 ml kečupu
2–4 lžíce cukru
1 lžíce sójové omáčky
1/2 lžíce octa

Jak na to?

1.Krevety osolte – sůl se do nich snažte mírně vetřít – a nechte deset minut odpočinout. Pak je na slunečnicovém oleji osmahněte do poloměkka, tedy asi minutu dvě z každé strany.
2.V míse smíchejte suroviny na omáčku. Na pár kapkách oleje osmahněte česnek, zázvor i chilli papričky, aby vše bylo krásně křehké. Pak do pánve přilijte i omáčku a přiveďte k varu. Přidejte předsmažené krevety, promíchejte, aby se vše spojilo, a minutu až dvě zahřívejte. Podávejte horké.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Sladkokyselé krevety

Hlavní chod Snadné Středomořská Silvestr Magazín 2/2011
Průměrné hodnocení 3 (5)

Co budete potřebovat

25 velkých nevyloupaných krevet (s hlavami)
sůl slunečnicový olej na smažení
5 stroužků česneku, rozmělněných nožem
kousek zázvoru, nastrouhaný
3–4 chilli papričky, zbavené semeníku, tence pokrájené + na ozdobu čerstvý koriandr na ozdobu
Na omáčku
150 ml kečupu
2–4 lžíce cukru
1 lžíce sójové omáčky
1/2 lžíce octa

Jak na to?

1.Krevety osolte – sůl se do nich snažte mírně vetřít – a nechte deset minut odpočinout. Pak je na slunečnicovém oleji osmahněte do poloměkka, tedy asi minutu dvě z každé strany.
2.V míse smíchejte suroviny na omáčku. Na pár kapkách oleje osmahněte česnek, zázvor i chilli papričky, aby vše bylo krásně křehké. Pak do pánve přilijte i omáčku a přiveďte k varu. Přidejte předsmažené krevety, promíchejte, aby se vše spojilo, a minutu až dvě zahřívejte. Podávejte horké.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Pikantní kuřecí křídla
Pikantní kuřecí křídla
Pikantní kuřecí křídla
Pikantní kuřecí křídla
Brambory zapečené s třemi...
Brambory zapečené s třemi...
Brambory zapečené s třemi...
Brambory zapečené s třemi...
Dip z tuňáka
Dip z tuňáka
Dip z tuňáka
Dip z tuňáka

Inspirujte se podobnými recepty