×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Sladká stonožka

Další recepty a články

Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s...
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou

Sladká stonožka

Co budete potřebovat

200 g hladké mouky
150 g polohrubé mouky
85 g krupicového cukru
85 g třtinového cukru
1 lžíce kypřicího prášku do pečiva
kůra z 1 pomeranče
2 vejce
285 ml zakysané smetany
100 g másla
potravinářské barvy: zelená, žlutá, červená, modrá
Na krém:
100 g másla
300 g smetanového sýru
100 g moučkového cukru
1 lžička vanilkového extraktu
Na ozdobu:
2 kulatá lízátka
2 balení kyselých žížal
cukrové maliny
zelené bonbony
lékořice

Jak na to?

1. První část receptu udělejte raději vy, dospělí. Troubu předehřejte na 200 °C. Připravte si 24 samodržících papírových košíčků o průměru 34 mm a výšce 21 mm. V míse smíchejte obě
mouky, oba cukry, kypřicí prášek a pomerančovou kůru. V jiné lehce našlehejte vejce, přidejte k nim zakysanou smetanu a máslo a pak vlhkou směs vmíchejte k tekuté. Nepřešlehejte. Směs rozdělte do čtyřech misek a každou obarvěte jinou potravinářskou barvou a poté těsta rozdělte do košíčků a pečte 25 minut. Nechte zchladnout. 2 Pusťte k dílu děti. Změklé máslo našlehejte se sýrem, vmíchejte cukr a extrakt a krémem naplňte cukrářský sáček. Muffiny až na jeden zelený ozdobte krémem a podle obrázku je spojte do těla stonožky, na zelený posaďte poslední z řady a z cukrovinek udělejte oči, pusu, nos i tykadla. Z kyselých bonbonů udělejte nohy.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Sladká stonožka

Dezert Snadné Česká Magazín 6/2012
Průměrné hodnocení 5 (1)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

200 g hladké mouky
150 g polohrubé mouky
85 g krupicového cukru
85 g třtinového cukru
1 lžíce kypřicího prášku do pečiva
kůra z 1 pomeranče
2 vejce
285 ml zakysané smetany
100 g másla
potravinářské barvy: zelená, žlutá, červená, modrá
Na krém:
100 g másla
300 g smetanového sýru
100 g moučkového cukru
1 lžička vanilkového extraktu
Na ozdobu:
2 kulatá lízátka
2 balení kyselých žížal
cukrové maliny
zelené bonbony
lékořice

Jak na to?

1. První část receptu udělejte raději vy, dospělí. Troubu předehřejte na 200 °C. Připravte si 24 samodržících papírových košíčků o průměru 34 mm a výšce 21 mm. V míse smíchejte obě
mouky, oba cukry, kypřicí prášek a pomerančovou kůru. V jiné lehce našlehejte vejce, přidejte k nim zakysanou smetanu a máslo a pak vlhkou směs vmíchejte k tekuté. Nepřešlehejte. Směs rozdělte do čtyřech misek a každou obarvěte jinou potravinářskou barvou a poté těsta rozdělte do košíčků a pečte 25 minut. Nechte zchladnout. 2 Pusťte k dílu děti. Změklé máslo našlehejte se sýrem, vmíchejte cukr a extrakt a krémem naplňte cukrářský sáček. Muffiny až na jeden zelený ozdobte krémem a podle obrázku je spojte do těla stonožky, na zelený posaďte poslední z řady a z cukrovinek udělejte oči, pusu, nos i tykadla. Z kyselých bonbonů udělejte nohy.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou

Inspirujte se podobnými recepty