×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Sladká pizza

Další recepty a články

Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové...
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v...
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...

Sladká pizza

Co budete potřebovat

Na základní těsto
1 sáček (7,5 g) sušeného droždí
1 lžička medu
1 lžíce olivového oleje + na pomazání
250 g hladké mouky + na podsypání
1 lžička soli
Na ozdobu
6 lžic nutelly
400 g směsi malin, borůvek a jahod
100 g bílé čokolády, nastrouhané
několik snítek máty na ozdobu

Jak na to?

Droždí, med a 175 ml vlažné vody smíchejte v misce. Na teplém místě nechte 5 minut stát, až se na povrchu začnou tvořit bublinky. Pak do kvásku vmíchejte olivový olej. Mouku a sůl smíchejte v míse, uprostřed udělejte důlek a do něj nalijte kvásek a prsty spojte v těsto. Pak těsto vyndejte na pomoučněnou plochu a zpracovávejte ho 5 minut, až bude hladké a pružné. Přendejte ho do mísy vymazané olivovým olejem a zakryté potravinářskou fólií nechte 45 minut kynout, až zdvojnásobí objem. Vykynuté těsto vyndejte na pracovní plochu, krátce prohněťte, vraťte ho do mísy a nechte ještě 10 minut kynout.
Troubu předehřejte na 200°C. Vykynuté těsto rozdělte napůl a vyválejte dvě tenká kola. Pomažte je nutellou, ozdobte ovocem a posypte čokoládou. Pečte 8 minut nebo až je těsto krásně zlatohnědé a křupavé. Nakonec pizzy ozdobte mátou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Sladká pizza

Dezert Snadné Sladká jídla Máta , Jahodník měsíční Magazín 5/2015
Průměrné hodnocení 5 (5)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

Na základní těsto
1 sáček (7,5 g) sušeného droždí
1 lžička medu
1 lžíce olivového oleje + na pomazání
250 g hladké mouky + na podsypání
1 lžička soli
Na ozdobu
6 lžic nutelly
400 g směsi malin, borůvek a jahod
100 g bílé čokolády, nastrouhané
několik snítek máty na ozdobu

Jak na to?

Droždí, med a 175 ml vlažné vody smíchejte v misce. Na teplém místě nechte 5 minut stát, až se na povrchu začnou tvořit bublinky. Pak do kvásku vmíchejte olivový olej. Mouku a sůl smíchejte v míse, uprostřed udělejte důlek a do něj nalijte kvásek a prsty spojte v těsto. Pak těsto vyndejte na pomoučněnou plochu a zpracovávejte ho 5 minut, až bude hladké a pružné. Přendejte ho do mísy vymazané olivovým olejem a zakryté potravinářskou fólií nechte 45 minut kynout, až zdvojnásobí objem. Vykynuté těsto vyndejte na pracovní plochu, krátce prohněťte, vraťte ho do mísy a nechte ještě 10 minut kynout.
Troubu předehřejte na 200°C. Vykynuté těsto rozdělte napůl a vyválejte dvě tenká kola. Pomažte je nutellou, ozdobte ovocem a posypte čokoládou. Pečte 8 minut nebo až je těsto krásně zlatohnědé a křupavé. Nakonec pizzy ozdobte mátou.

Další recepty a články

Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s truhlíkem
sleva 45 %
15 bodů + 6490 bez bodů 11990

set samozavlažovacího truhlíku, substrátu a semínek dle výběru
pažitka / petržel / jahoda
rajče / máta / chili

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.