×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Sladká pizza

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...

Sladká pizza

Co budete potřebovat

Na základní těsto
1 sáček (7,5 g) sušeného droždí
1 lžička medu
1 lžíce olivového oleje + na pomazání
250 g hladké mouky + na podsypání
1 lžička soli
Na ozdobu
6 lžic nutelly
400 g směsi malin, borůvek a jahod
100 g bílé čokolády, nastrouhané
několik snítek máty na ozdobu

Jak na to?

Droždí, med a 175 ml vlažné vody smíchejte v misce. Na teplém místě nechte 5 minut stát, až se na povrchu začnou tvořit bublinky. Pak do kvásku vmíchejte olivový olej. Mouku a sůl smíchejte v míse, uprostřed udělejte důlek a do něj nalijte kvásek a prsty spojte v těsto. Pak těsto vyndejte na pomoučněnou plochu a zpracovávejte ho 5 minut, až bude hladké a pružné. Přendejte ho do mísy vymazané olivovým olejem a zakryté potravinářskou fólií nechte 45 minut kynout, až zdvojnásobí objem. Vykynuté těsto vyndejte na pracovní plochu, krátce prohněťte, vraťte ho do mísy a nechte ještě 10 minut kynout.
Troubu předehřejte na 200°C. Vykynuté těsto rozdělte napůl a vyválejte dvě tenká kola. Pomažte je nutellou, ozdobte ovocem a posypte čokoládou. Pečte 8 minut nebo až je těsto krásně zlatohnědé a křupavé. Nakonec pizzy ozdobte mátou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Sladká pizza

Dezert Snadné Sladká jídla Magazín 5/2015
Průměrné hodnocení 5 (5)

Co budete potřebovat

Na základní těsto
1 sáček (7,5 g) sušeného droždí
1 lžička medu
1 lžíce olivového oleje + na pomazání
250 g hladké mouky + na podsypání
1 lžička soli
Na ozdobu
6 lžic nutelly
400 g směsi malin, borůvek a jahod
100 g bílé čokolády, nastrouhané
několik snítek máty na ozdobu

Jak na to?

Droždí, med a 175 ml vlažné vody smíchejte v misce. Na teplém místě nechte 5 minut stát, až se na povrchu začnou tvořit bublinky. Pak do kvásku vmíchejte olivový olej. Mouku a sůl smíchejte v míse, uprostřed udělejte důlek a do něj nalijte kvásek a prsty spojte v těsto. Pak těsto vyndejte na pomoučněnou plochu a zpracovávejte ho 5 minut, až bude hladké a pružné. Přendejte ho do mísy vymazané olivovým olejem a zakryté potravinářskou fólií nechte 45 minut kynout, až zdvojnásobí objem. Vykynuté těsto vyndejte na pracovní plochu, krátce prohněťte, vraťte ho do mísy a nechte ještě 10 minut kynout.
Troubu předehřejte na 200°C. Vykynuté těsto rozdělte napůl a vyválejte dvě tenká kola. Pomažte je nutellou, ozdobte ovocem a posypte čokoládou. Pečte 8 minut nebo až je těsto krásně zlatohnědé a křupavé. Nakonec pizzy ozdobte mátou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...

Inspirujte se podobnými recepty