×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Sladká pizza

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do...
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové...
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a...
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Sladká pizza

Co budete potřebovat

Na základní těsto
1 sáček (7,5 g) sušeného droždí
1 lžička medu
1 lžíce olivového oleje + na pomazání
250 g hladké mouky + na podsypání
1 lžička soli
Na ozdobu
6 lžic nutelly
400 g směsi malin, borůvek a jahod
100 g bílé čokolády, nastrouhané
několik snítek máty na ozdobu

Jak na to?

Droždí, med a 175 ml vlažné vody smíchejte v misce. Na teplém místě nechte 5 minut stát, až se na povrchu začnou tvořit bublinky. Pak do kvásku vmíchejte olivový olej. Mouku a sůl smíchejte v míse, uprostřed udělejte důlek a do něj nalijte kvásek a prsty spojte v těsto. Pak těsto vyndejte na pomoučněnou plochu a zpracovávejte ho 5 minut, až bude hladké a pružné. Přendejte ho do mísy vymazané olivovým olejem a zakryté potravinářskou fólií nechte 45 minut kynout, až zdvojnásobí objem. Vykynuté těsto vyndejte na pracovní plochu, krátce prohněťte, vraťte ho do mísy a nechte ještě 10 minut kynout.
Troubu předehřejte na 200°C. Vykynuté těsto rozdělte napůl a vyválejte dvě tenká kola. Pomažte je nutellou, ozdobte ovocem a posypte čokoládou. Pečte 8 minut nebo až je těsto krásně zlatohnědé a křupavé. Nakonec pizzy ozdobte mátou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Sladká pizza

Dezert Snadné Sladká jídla Magazín 5/2015
Průměrné hodnocení 5 (4)

Co budete potřebovat

Na základní těsto
1 sáček (7,5 g) sušeného droždí
1 lžička medu
1 lžíce olivového oleje + na pomazání
250 g hladké mouky + na podsypání
1 lžička soli
Na ozdobu
6 lžic nutelly
400 g směsi malin, borůvek a jahod
100 g bílé čokolády, nastrouhané
několik snítek máty na ozdobu

Jak na to?

Droždí, med a 175 ml vlažné vody smíchejte v misce. Na teplém místě nechte 5 minut stát, až se na povrchu začnou tvořit bublinky. Pak do kvásku vmíchejte olivový olej. Mouku a sůl smíchejte v míse, uprostřed udělejte důlek a do něj nalijte kvásek a prsty spojte v těsto. Pak těsto vyndejte na pomoučněnou plochu a zpracovávejte ho 5 minut, až bude hladké a pružné. Přendejte ho do mísy vymazané olivovým olejem a zakryté potravinářskou fólií nechte 45 minut kynout, až zdvojnásobí objem. Vykynuté těsto vyndejte na pracovní plochu, krátce prohněťte, vraťte ho do mísy a nechte ještě 10 minut kynout.
Troubu předehřejte na 200°C. Vykynuté těsto rozdělte napůl a vyválejte dvě tenká kola. Pomažte je nutellou, ozdobte ovocem a posypte čokoládou. Pečte 8 minut nebo až je těsto krásně zlatohnědé a křupavé. Nakonec pizzy ozdobte mátou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Inspirujte se podobnými recepty