Skořicové hvězdičky
Ingredience
2 | větší bílky, případně 3 menší |
špetka soli | |
130 g | cukru moučka + trochu navíc |
½ | lžičky citronové šťávy |
100 g | mletých mandlí |
100 g | mletých lískových oříšků |
1 | lžíce skořice |
1 | lžička mletého hřebíčku |
1 | lžička vanilkového extraktu |
1 | lžička strouhané kůry z chemicky neošetřeného citronu |
Postup přípravy
Začněte šlehat bílky se špetkou soli. Až se trochu napění, přidejte cukr a citronovou šťávu a ušlehejte dotuha. Třetinu sněhu odeberte stranou na polevu a do zbytku vmíchejte mleté mandle a ořechy, koření, vanilku a citronovou kůru. Propracujte, zabalte do fólie a nechte dvě hodiny chladit v lednici.
Troubu předehřejte na 150 °C.
Vál poprašte moučkovým cukrem a těsto vyválejte na tloušťku 4–6 mm – plát musí být silnější, aby střed hvězdiček zůstal vláčný a nevysušil se při pečení.
Vykrajujte hvězdičky a na vrchní stranu naneste šlehané bílky, které jste nechali stranou. Pokud by trochu zatuhly, rozmíchejte je s několika kapkami citronové šťávy nebo vody.
Dávejte na plech a pomalu pečte 15 minut, aby poleva zatuhla, ale nezhnědla.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY