×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Skořicové hvězdičky

Inspirujte se podobnými recepty

Pistáciové rohlíčky
Pistáciové rohlíčky
Pistáciové rohlíčky
Pistáciové rohlíčky
Raw kokosové koule
Raw kokosové koule
Raw kokosové koule
Raw kokosové koule
Mangová zmrzlina s passion...
Mangová zmrzlina s...
Mangová zmrzlina s passion...
Mangová zmrzlina s passion...
Domácí medová granola s...
Domácí medová...
Domácí medová granola s...
Domácí medová granola s...

Skořicové hvězdičky

Co budete potřebovat

2 větší bílky, případně 3 menší
špetka soli
130 g cukru moučka + trochu navíc
½ lžičky citronové šťávy
100 g mletých mandlí
100 g mletých lískových oříšků
1 lžíce skořice
1 lžička mletého hřebíčku
1 lžička vanilkového extraktu
1 lžička strouhané kůry z chemicky neošetřeného citronu

Jak na to?

Začněte šlehat bílky se špetkou soli. Až se trochu napění, přidejte cukr a citronovou šťávu a ušlehejte dotuha. Třetinu sněhu odeberte stranou na polevu a do zbytku vmíchejte mleté mandle a ořechy, koření, vanilku a citronovou kůru. Propracujte, zabalte do fólie a nechte dvě hodiny chladit v lednici.
Troubu předehřejte na 150 °C.
Vál poprašte moučkovým cukrem a těsto vyválejte na tloušťku 4–6 mm – plát musí být silnější, aby střed hvězdiček zůstal vláčný a nevysušil se při pečení.
Vykrajujte hvězdičky a na vrchní stranu naneste šlehané bílky, které jste nechali stranou. Pokud by trochu zatuhly, rozmíchejte je s několika kapkami citronové šťávy nebo vody.
Dávejte na plech a pomalu pečte 15 minut, aby poleva zatuhla, ale nezhnědla.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Skořicové hvězdičky

Dezert Velmi snadné Cukroví Vánoce Vegetariánské Magazín 12/2018 Počet porcí: 2 plechy
Průměrné hodnocení 4 (13)
Pod křupavou bílou polevou je skryté vláčné těsto plné voňavého vánočního koření.

Co budete potřebovat

2 větší bílky, případně 3 menší
špetka soli
130 g cukru moučka + trochu navíc
½ lžičky citronové šťávy
100 g mletých mandlí
100 g mletých lískových oříšků
1 lžíce skořice
1 lžička mletého hřebíčku
1 lžička vanilkového extraktu
1 lžička strouhané kůry z chemicky neošetřeného citronu

Jak na to?

Začněte šlehat bílky se špetkou soli. Až se trochu napění, přidejte cukr a citronovou šťávu a ušlehejte dotuha. Třetinu sněhu odeberte stranou na polevu a do zbytku vmíchejte mleté mandle a ořechy, koření, vanilku a citronovou kůru. Propracujte, zabalte do fólie a nechte dvě hodiny chladit v lednici.
Troubu předehřejte na 150 °C.
Vál poprašte moučkovým cukrem a těsto vyválejte na tloušťku 4–6 mm – plát musí být silnější, aby střed hvězdiček zůstal vláčný a nevysušil se při pečení.
Vykrajujte hvězdičky a na vrchní stranu naneste šlehané bílky, které jste nechali stranou. Pokud by trochu zatuhly, rozmíchejte je s několika kapkami citronové šťávy nebo vody.
Dávejte na plech a pomalu pečte 15 minut, aby poleva zatuhla, ale nezhnědla.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Pistáciové rohlíčky
Pistáciové rohlíčky
Pistáciové rohlíčky
Pistáciové rohlíčky
Raw kokosové koule
Raw kokosové koule
Raw kokosové koule
Raw kokosové koule
Mangová zmrzlina s passion...
Mangová zmrzlina s...
Mangová zmrzlina s passion...
Mangová zmrzlina s passion...
Domácí medová granola s...
Domácí medová...
Domácí medová granola s...
Domácí medová granola s...

Inspirujte se podobnými recepty