×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Skořicové hvězdičky

Inspirujte se podobnými recepty

Kolečka s kokosovým krémem
Kolečka s kokosovým...
Kolečka s kokosovým krémem
Kolečka s kokosovým krémem
Čočková polévka se zeleninou
Čočková polévka se...
Čočková polévka se zeleninou
Čočková polévka se zeleninou
Vanilkový krém
Vanilkový krém
Vanilkový krém
Vanilkový krém
Domácí potpourri s kávou a...
Domácí potpourri s...
Domácí potpourri s kávou a...
Domácí potpourri s kávou a...

Skořicové hvězdičky

Co budete potřebovat

2 větší bílky, případně 3 menší
špetka soli
130 g cukru moučka + trochu navíc
½ lžičky citronové šťávy
100 g mletých mandlí
100 g mletých lískových oříšků
1 lžíce skořice
1 lžička mletého hřebíčku
1 lžička vanilkového extraktu
1 lžička strouhané kůry z chemicky neošetřeného citronu

Jak na to?

Začněte šlehat bílky se špetkou soli. Až se trochu napění, přidejte cukr a citronovou šťávu a ušlehejte dotuha. Třetinu sněhu odeberte stranou na polevu a do zbytku vmíchejte mleté mandle a ořechy, koření, vanilku a citronovou kůru. Propracujte, zabalte do fólie a nechte dvě hodiny chladit v lednici.
Troubu předehřejte na 150 °C.
Vál poprašte moučkovým cukrem a těsto vyválejte na tloušťku 4–6 mm – plát musí být silnější, aby střed hvězdiček zůstal vláčný a nevysušil se při pečení.
Vykrajujte hvězdičky a na vrchní stranu naneste šlehané bílky, které jste nechali stranou. Pokud by trochu zatuhly, rozmíchejte je s několika kapkami citronové šťávy nebo vody.
Dávejte na plech a pomalu pečte 15 minut, aby poleva zatuhla, ale nezhnědla.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Skořicové hvězdičky

Dezert Velmi snadné Cukroví Vánoce Vegetariánské Magazín 12/2018 Počet porcí: 2 plechy
Průměrné hodnocení 4 (13)

Inspirujte se zdravými recepty

Pod křupavou bílou polevou je skryté vláčné těsto plné voňavého vánočního koření.

Co budete potřebovat

2 větší bílky, případně 3 menší
špetka soli
130 g cukru moučka + trochu navíc
½ lžičky citronové šťávy
100 g mletých mandlí
100 g mletých lískových oříšků
1 lžíce skořice
1 lžička mletého hřebíčku
1 lžička vanilkového extraktu
1 lžička strouhané kůry z chemicky neošetřeného citronu

Jak na to?

Začněte šlehat bílky se špetkou soli. Až se trochu napění, přidejte cukr a citronovou šťávu a ušlehejte dotuha. Třetinu sněhu odeberte stranou na polevu a do zbytku vmíchejte mleté mandle a ořechy, koření, vanilku a citronovou kůru. Propracujte, zabalte do fólie a nechte dvě hodiny chladit v lednici.
Troubu předehřejte na 150 °C.
Vál poprašte moučkovým cukrem a těsto vyválejte na tloušťku 4–6 mm – plát musí být silnější, aby střed hvězdiček zůstal vláčný a nevysušil se při pečení.
Vykrajujte hvězdičky a na vrchní stranu naneste šlehané bílky, které jste nechali stranou. Pokud by trochu zatuhly, rozmíchejte je s několika kapkami citronové šťávy nebo vody.
Dávejte na plech a pomalu pečte 15 minut, aby poleva zatuhla, ale nezhnědla.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Kolečka s kokosovým krémem
Kolečka s kokosovým...
Kolečka s kokosovým krémem
Kolečka s kokosovým krémem
Čočková polévka se zeleninou
Čočková polévka se...
Čočková polévka se zeleninou
Čočková polévka se zeleninou
Vanilkový krém
Vanilkový krém
Vanilkový krém
Vanilkový krém
Domácí potpourri s kávou a...
Domácí potpourri s...
Domácí potpourri s kávou a...
Domácí potpourri s kávou a...

Inspirujte se podobnými recepty