Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Skořicové hvězdičky

Skořicové hvězdičky

Pod křupavou bílou polevou je skryté vláčné těsto plné voňavého vánočního koření.

Ingredience

2 větší bílky, případně 3 menší
špetka soli
130 g cukru moučka + trochu navíc
½ lžičky citronové šťávy
100 g mletých mandlí
100 g mletých lískových oříšků
1 lžíce skořice
1 lžička mletého hřebíčku
1 lžička vanilkového extraktu
1 lžička strouhané kůry z chemicky neošetřeného citronu

Postup přípravy

Začněte šlehat bílky se špetkou soli. Až se trochu napění, přidejte cukr a citronovou šťávu a ušlehejte dotuha. Třetinu sněhu odeberte stranou na polevu a do zbytku vmíchejte mleté mandle a ořechy, koření, vanilku a citronovou kůru. Propracujte, zabalte do fólie a nechte dvě hodiny chladit v lednici.
Troubu předehřejte na 150 °C.
Vál poprašte moučkovým cukrem a těsto vyválejte na tloušťku 4–6 mm – plát musí být silnější, aby střed hvězdiček zůstal vláčný a nevysušil se při pečení.
Vykrajujte hvězdičky a na vrchní stranu naneste šlehané bílky, které jste nechali stranou. Pokud by trochu zatuhly, rozmíchejte je s několika kapkami citronové šťávy nebo vody.
Dávejte na plech a pomalu pečte 15 minut, aby poleva zatuhla, ale nezhnědla.

Pomohl vám recept?
161hodnocení3

Další videorecepty