Pečená skořicová buchta
Ingredience
1 | lžíce sušeného droždí |
580 g | hladké mouky |
4 | velká vejce |
250 g | krupicového cukru |
2 | lžičky soli |
180 g | másla |
2 | lžíce mleté skořice |
Na vanilkovou polevu: | |
---|---|
110 g | moučkového cukru |
1/2 | lžičky soli |
2 | lžíce másla |
2 | lžíce mléka |
1 | lžička vanilkového extraktu |
Postup přípravy
Máte rádi sladké? Upečte si naši skořicovou buchtu.
1) Do mísy mixéru nalijte 125 ml teplé vody, přisypte droždí a nechte 5–7 minut jen tak stát. Pak promixujte dohladka.
2) Poté přisypte 65 g mouky a promíchejte.
3) Na teplém místě nechte asi 30 minut stát, aby se objem směsi zvětšil.
4) Přidejte vejce, 50 g cukru, sůl a zbývající mouku. Pak těsto 4–5 minut hněťte.
5) Poté do něj přidejte 120 g másla a opět prohněťte, aby bylo krásně hladké a pružné – trvat to bude asi 10 minut. Pokud je těsto příliš lepivé, přidejte trochu mouky. Pak hněťte další 3 minuty a nakonec těsto přendejte do čisté mísy, zakryjte utěrkou a na teplém místě nechte 1,5–2 hodiny kynout.
6) Koláčovou formu o průměru 22 cm lehce vymažte máslem.
7) Rozpuštěné máslo dejte do mísy.
8) Zbylý cukr (je to ještě 200 g) smíchejte se skořicí v jiné míse.
9) Z těsta vyválejte asi 45 kuliček (jedna o průměru asi 2,5 cm). Pak každou kuličku nejprve poválejte v másle, pak ji obalte ve skořicovém cukru a jednu vedle druhé vyskládejte do formy – nejprve na dno, pak ve vyšších vrstvách na sebe.
10) Pak je posypte zbylým skořicovým cukrem, zastříkněte zbylým máslem, překryjte fólií a nechte hodinu kynout.
11) Troubu předehřejte na 180 °C, fólii odstraňte a buchtu dejte péct pěkně dozlatova, tedy asi 50– 55 minut.
12) Nechte 15 minut zchladnout, a pak zastříkněte vanilkovou polevou.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY