×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Pečená skořicová buchta

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake

Pečená skořicová buchta

Tip do kuchyně

 

Polevu připravíte poměrně jednoduše:
Cukr a sůl smíchejte v míse. Máslo, mléko a vanilkový extrakt promíchejte do hladké pasty, a tu pak vmíchejte k cukru.
Vzniklou polevou buchtu polijte.

Co budete potřebovat

1 lžíce sušeného droždí
580 g hladké mouky
4 velká vejce
250 g krupicového cukru
2 lžičky soli
180 g másla
2 lžíce mleté skořice
Na vanilkovou polevu:
110 g moučkového cukru
1/2 lžičky soli
2 lžíce másla
2 lžíce mléka
1 lžička vanilkového extraktu

Jak na to?

Máte rádi sladké? Upečte si naši skořicovou buchtu.

1) Do mísy mixéru nalijte 125 ml teplé vody, přisypte droždí a nechte 5–7 minut jen tak stát. Pak promixujte dohladka.

2) Poté přisypte 65 g mouky a promíchejte.

3) Na teplém místě nechte asi 30 minut stát, aby se objem směsi zvětšil.

4) Přidejte vejce, 50 g cukru, sůl a zbývající mouku. Pak těsto 4–5 minut hněťte.

5) Poté do něj přidejte 120 g másla a opět prohněťte, aby bylo krásně hladké a pružné – trvat to bude asi 10 minut. Pokud je těsto příliš lepivé, přidejte trochu mouky. Pak hněťte další 3 minuty a nakonec těsto přendejte do čisté mísy, zakryjte utěrkou a na teplém místě nechte 1,5–2 hodiny kynout.

6) Koláčovou formu o průměru 22 cm lehce vymažte máslem.

7) Rozpuštěné máslo dejte do mísy.

8) Zbylý cukr (je to ještě 200 g) smíchejte se skořicí v jiné míse.

9) Z těsta vyválejte asi 45 kuliček (jedna o průměru asi 2,5 cm). Pak kaž­dou kuličku nejprve pová­lejte v másle, pak ji obalte ve skořicovém cukru a jednu vedle druhé vyskládejte do formy – nejprve na dno, pak ve vyšších vrstvách na sebe.

10) Pak je posypte zbylým skoři­covým cukrem, zastříkněte zbylým máslem, překryjte fólií a nechte hodinu kynout.

11) Troubu předehřejte na 180 °C, fólii odstraňte a buchtu dejte péct pěkně dozlatova, tedy asi 50– 55 minut.

12) Nechte 15 minut zchladnout, a pak zastříkněte vanilkovou polevou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečená skořicová buchta

Dezert Náročné Česká Moučníky a koláče Pečení Magazín 3/2013
Průměrné hodnocení 4 (1)

Tip do kuchyně

 

Polevu připravíte poměrně jednoduše:
Cukr a sůl smíchejte v míse. Máslo, mléko a vanilkový extrakt promíchejte do hladké pasty, a tu pak vmíchejte k cukru.
Vzniklou polevou buchtu polijte.

Co budete potřebovat

1 lžíce sušeného droždí
580 g hladké mouky
4 velká vejce
250 g krupicového cukru
2 lžičky soli
180 g másla
2 lžíce mleté skořice
Na vanilkovou polevu:
110 g moučkového cukru
1/2 lžičky soli
2 lžíce másla
2 lžíce mléka
1 lžička vanilkového extraktu

Jak na to?

Máte rádi sladké? Upečte si naši skořicovou buchtu.

1) Do mísy mixéru nalijte 125 ml teplé vody, přisypte droždí a nechte 5–7 minut jen tak stát. Pak promixujte dohladka.

2) Poté přisypte 65 g mouky a promíchejte.

3) Na teplém místě nechte asi 30 minut stát, aby se objem směsi zvětšil.

4) Přidejte vejce, 50 g cukru, sůl a zbývající mouku. Pak těsto 4–5 minut hněťte.

5) Poté do něj přidejte 120 g másla a opět prohněťte, aby bylo krásně hladké a pružné – trvat to bude asi 10 minut. Pokud je těsto příliš lepivé, přidejte trochu mouky. Pak hněťte další 3 minuty a nakonec těsto přendejte do čisté mísy, zakryjte utěrkou a na teplém místě nechte 1,5–2 hodiny kynout.

6) Koláčovou formu o průměru 22 cm lehce vymažte máslem.

7) Rozpuštěné máslo dejte do mísy.

8) Zbylý cukr (je to ještě 200 g) smíchejte se skořicí v jiné míse.

9) Z těsta vyválejte asi 45 kuliček (jedna o průměru asi 2,5 cm). Pak kaž­dou kuličku nejprve pová­lejte v másle, pak ji obalte ve skořicovém cukru a jednu vedle druhé vyskládejte do formy – nejprve na dno, pak ve vyšších vrstvách na sebe.

10) Pak je posypte zbylým skoři­covým cukrem, zastříkněte zbylým máslem, překryjte fólií a nechte hodinu kynout.

11) Troubu předehřejte na 180 °C, fólii odstraňte a buchtu dejte péct pěkně dozlatova, tedy asi 50– 55 minut.

12) Nechte 15 minut zchladnout, a pak zastříkněte vanilkovou polevou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake

Inspirujte se podobnými recepty