Pečená skořicová buchta

Pečená skořicová buchta

Náročné Dezert Magazín 3/2013
Náročné Dezert Magazín 3/2013

Ingredience

1 lžíce sušeného droždí
580 g hladké mouky
4 velká vejce
250 g krupicového cukru
2 lžičky soli
180 g másla
2 lžíce mleté skořice
Na vanilkovou polevu:
110 g moučkového cukru
1/2 lžičky soli
2 lžíce másla
2 lžíce mléka
1 lžička vanilkového extraktu

Postup přípravy

Máte rádi sladké? Upečte si naši skořicovou buchtu.

1) Do mísy mixéru nalijte 125 ml teplé vody, přisypte droždí a nechte 5–7 minut jen tak stát. Pak promixujte dohladka.

2) Poté přisypte 65 g mouky a promíchejte.

3) Na teplém místě nechte asi 30 minut stát, aby se objem směsi zvětšil.

4) Přidejte vejce, 50 g cukru, sůl a zbývající mouku. Pak těsto 4–5 minut hněťte.

5) Poté do něj přidejte 120 g másla a opět prohněťte, aby bylo krásně hladké a pružné – trvat to bude asi 10 minut. Pokud je těsto příliš lepivé, přidejte trochu mouky. Pak hněťte další 3 minuty a nakonec těsto přendejte do čisté mísy, zakryjte utěrkou a na teplém místě nechte 1,5–2 hodiny kynout.

6) Koláčovou formu o průměru 22 cm lehce vymažte máslem.

7) Rozpuštěné máslo dejte do mísy.

8) Zbylý cukr (je to ještě 200 g) smíchejte se skořicí v jiné míse.

9) Z těsta vyválejte asi 45 kuliček (jedna o průměru asi 2,5 cm). Pak kaž­dou kuličku nejprve pová­lejte v másle, pak ji obalte ve skořicovém cukru a jednu vedle druhé vyskládejte do formy – nejprve na dno, pak ve vyšších vrstvách na sebe.

10) Pak je posypte zbylým skoři­covým cukrem, zastříkněte zbylým máslem, překryjte fólií a nechte hodinu kynout.

11) Troubu předehřejte na 180 °C, fólii odstraňte a buchtu dejte péct pěkně dozlatova, tedy asi 50– 55 minut.

12) Nechte 15 minut zchladnout, a pak zastříkněte vanilkovou polevou.

Pomohl vám recept?
9hodnocení

Věrnostní program

muj albert.png

MŮJ ALBERT

muj albert.png
APLIKACE, KTERÁ VÁS  ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Maso

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

Rybi

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Bistro

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Bio

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

Pekařství

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Tržnice

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky

promise.png
fresh.png
ceska chut.png
perla.png
exellent.png