×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Sirup na grog i svařené víno

Další recepty a články

Domácí ledový čaj s borůvkami
Domácí ledový čaj s...
Domácí ledový čaj s borůvkami
Domácí ledový čaj s borůvkami
Kořeněné svařené víno s ovocem
Kořeněné svařené...
Kořeněné svařené víno s ovocem
Kořeněné svařené víno s ovocem
Okurková limonáda s vodkou
Okurková limonáda s...
Okurková limonáda s vodkou
Okurková limonáda s vodkou
Karotková limonáda
Karotková limonáda
Karotková limonáda
Karotková limonáda

Sirup na grog i svařené víno

Co budete potřebovat

500 g cukru
1 lžíce hřebíčků
3 kousky skořicové kůry vcelku
1/3 vanilkového lusku
3 kuličky nového koření
3 tobolky kardamonu
1 lžíce rozinek
1 bio citron

Jak na to?

Cukr nasypte do hrnce a za stálého míchání nechte pozvolna zkaramelizovat. Když roztavený cukr získá zlatavě hnědou barvu, zalijte jej půllitrem vody. Postupujte obezřetně, protože se okamžitě odpaří velké množství horké vody.
Přiveďte k varu, aby se všechen karamel ve vodě rozpustil. Poté přihoďte koření, rozinky a kůru z citronu a pět minut vařte. Hrnec odstavte, přiklopte pokličkou a nechte do druhého dne louhovat. Následující den sirup přeceďte a naplňte do čistých lahví.

Návod na podávání
Pro přípravu svařeného vína zahřejte 200 ml červeného nebo bílého vína. Nevařte, aby nevyprchal alkohol. Přidejte dvě lžíce sirupu nebo více podle chuti a užívejte si pohodu Vánoc.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Sirup na grog i svařené víno

Velmi snadné Česká Nápoje Vánoce Bezlepkové Bez laktózy Vegetariánské Veganské Magazín 11/2017 (Vánoční speciál) Počet porcí: 0,5 l sirupu
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

500 g cukru
1 lžíce hřebíčků
3 kousky skořicové kůry vcelku
1/3 vanilkového lusku
3 kuličky nového koření
3 tobolky kardamonu
1 lžíce rozinek
1 bio citron

Jak na to?

Cukr nasypte do hrnce a za stálého míchání nechte pozvolna zkaramelizovat. Když roztavený cukr získá zlatavě hnědou barvu, zalijte jej půllitrem vody. Postupujte obezřetně, protože se okamžitě odpaří velké množství horké vody.
Přiveďte k varu, aby se všechen karamel ve vodě rozpustil. Poté přihoďte koření, rozinky a kůru z citronu a pět minut vařte. Hrnec odstavte, přiklopte pokličkou a nechte do druhého dne louhovat. Následující den sirup přeceďte a naplňte do čistých lahví.

Návod na podávání
Pro přípravu svařeného vína zahřejte 200 ml červeného nebo bílého vína. Nevařte, aby nevyprchal alkohol. Přidejte dvě lžíce sirupu nebo více podle chuti a užívejte si pohodu Vánoc.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Domácí ledový čaj s borůvkami
Domácí ledový čaj s borůvkami
Domácí ledový čaj s borůvkami
Domácí ledový čaj s borůvkami
Kořeněné svařené víno s ovocem
Kořeněné svařené víno s ovocem
Kořeněné svařené víno s ovocem
Kořeněné svařené víno s ovocem
Okurková limonáda s vodkou
Okurková limonáda s vodkou
Okurková limonáda s vodkou
Okurková limonáda s vodkou
Karotková limonáda
Karotková limonáda
Karotková limonáda
Karotková limonáda

Inspirujte se podobnými recepty