
Sirup na grog i svařené víno
Postup přípravy
Cukr nasypte do hrnce a za stálého míchání nechte pozvolna zkaramelizovat. Když roztavený cukr získá zlatavě hnědou barvu, zalijte jej půllitrem vody. Postupujte obezřetně, protože se okamžitě odpaří velké množství horké vody.
Přiveďte k varu, aby se všechen karamel ve vodě rozpustil. Poté přihoďte koření, rozinky a kůru z citronu a pět minut vařte. Hrnec odstavte, přiklopte pokličkou a nechte do druhého dne louhovat. Následující den sirup přeceďte a naplňte do čistých lahví.
Návod na podávání
Pro přípravu svařeného vína zahřejte 200 ml červeného nebo bílého vína. Nevařte, aby nevyprchal alkohol. Přidejte dvě lžíce sirupu nebo více podle chuti a užívejte si pohodu Vánoc.
Pomohl vám recept?
19hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod