Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

500 g cukru
1 lžíce hřebíčků
3 kousky skořicové kůry vcelku
1/3 vanilkového lusku
3 kuličky nového koření
3 tobolky kardamonu
1 lžíce rozinek
1 bio citron

Postup přípravy

Cukr nasypte do hrnce a za stálého míchání nechte pozvolna zkaramelizovat. Když roztavený cukr získá zlatavě hnědou barvu, zalijte jej půllitrem vody. Postupujte obezřetně, protože se okamžitě odpaří velké množství horké vody.
Přiveďte k varu, aby se všechen karamel ve vodě rozpustil. Poté přihoďte koření, rozinky a kůru z citronu a pět minut vařte. Hrnec odstavte, přiklopte pokličkou a nechte do druhého dne louhovat. Následující den sirup přeceďte a naplňte do čistých lahví.

Návod na podávání
Pro přípravu svařeného vína zahřejte 200 ml červeného nebo bílého vína. Nevařte, aby nevyprchal alkohol. Přidejte dvě lžíce sirupu nebo více podle chuti a užívejte si pohodu Vánoc.

Pomohl vám recept?
19hodnocení4

Další videorecepty