×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Sirup na grog i svařené víno

Inspirujte se podobnými recepty

Bezlepkové linecké
Bezlepkové linecké
Bezlepkové linecké
Bezlepkové linecké
Rybí polévka se smetanou
Rybí polévka se...
Rybí polévka se smetanou
Rybí polévka se smetanou
Maková kolečka s povidly
Maková kolečka s...
Maková kolečka s povidly
Maková kolečka s povidly
Paštika z kuřecích jater s...
Paštika z kuřecích...
Paštika z kuřecích jater s...
Paštika z kuřecích jater s...

Sirup na grog i svařené víno

Co budete potřebovat

500 g cukru
1 lžíce hřebíčků
3 kousky skořicové kůry vcelku
1/3 vanilkového lusku
3 kuličky nového koření
3 tobolky kardamonu
1 lžíce rozinek
1 bio citron

Jak na to?

Cukr nasypte do hrnce a za stálého míchání nechte pozvolna zkaramelizovat. Když roztavený cukr získá zlatavě hnědou barvu, zalijte jej půllitrem vody. Postupujte obezřetně, protože se okamžitě odpaří velké množství horké vody.
Přiveďte k varu, aby se všechen karamel ve vodě rozpustil. Poté přihoďte koření, rozinky a kůru z citronu a pět minut vařte. Hrnec odstavte, přiklopte pokličkou a nechte do druhého dne louhovat. Následující den sirup přeceďte a naplňte do čistých lahví.

Návod na podávání
Pro přípravu svařeného vína zahřejte 200 ml červeného nebo bílého vína. Nevařte, aby nevyprchal alkohol. Přidejte dvě lžíce sirupu nebo více podle chuti a užívejte si pohodu Vánoc.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Sirup na grog i svařené víno

Velmi snadné Česká Nápoje Vánoce Bezlepkové Bez laktózy Vegetariánské Veganské Magazín 11/2017 (Vánoční speciál) Počet porcí: 0,5 l sirupu
Průměrné hodnocení 5 (5)

Co budete potřebovat

500 g cukru
1 lžíce hřebíčků
3 kousky skořicové kůry vcelku
1/3 vanilkového lusku
3 kuličky nového koření
3 tobolky kardamonu
1 lžíce rozinek
1 bio citron

Jak na to?

Cukr nasypte do hrnce a za stálého míchání nechte pozvolna zkaramelizovat. Když roztavený cukr získá zlatavě hnědou barvu, zalijte jej půllitrem vody. Postupujte obezřetně, protože se okamžitě odpaří velké množství horké vody.
Přiveďte k varu, aby se všechen karamel ve vodě rozpustil. Poté přihoďte koření, rozinky a kůru z citronu a pět minut vařte. Hrnec odstavte, přiklopte pokličkou a nechte do druhého dne louhovat. Následující den sirup přeceďte a naplňte do čistých lahví.

Návod na podávání
Pro přípravu svařeného vína zahřejte 200 ml červeného nebo bílého vína. Nevařte, aby nevyprchal alkohol. Přidejte dvě lžíce sirupu nebo více podle chuti a užívejte si pohodu Vánoc.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Bezlepkové linecké
Bezlepkové linecké
Bezlepkové linecké
Bezlepkové linecké
Rybí polévka se smetanou
Rybí polévka se...
Rybí polévka se smetanou
Rybí polévka se smetanou
Maková kolečka s povidly
Maková kolečka s...
Maková kolečka s povidly
Maková kolečka s povidly
Paštika z kuřecích jater s...
Paštika z kuřecích...
Paštika z kuřecích jater s...
Paštika z kuřecích jater s...

Inspirujte se podobnými recepty