×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Sirup na grog i svařené víno

Inspirujte se podobnými recepty

Tatrankové pracny
Tatrankové pracny
Tatrankové pracny
Tatrankové pracny
Mandarinkový punč
Mandarinkový punč
Mandarinkový punč
Mandarinkový punč
Salát z kapustiček se slaninou
Salát z kapustiček...
Salát z kapustiček se slaninou
Salát z kapustiček se slaninou
Vosí hnízda
Vosí hnízda
Vosí hnízda
Vosí hnízda

Sirup na grog i svařené víno

Co budete potřebovat

500 g cukru
1 lžíce hřebíčků
3 kousky skořicové kůry vcelku
1/3 vanilkového lusku
3 kuličky nového koření
3 tobolky kardamonu
1 lžíce rozinek
1 bio citron

Jak na to?

Cukr nasypte do hrnce a za stálého míchání nechte pozvolna zkaramelizovat. Když roztavený cukr získá zlatavě hnědou barvu, zalijte jej půllitrem vody. Postupujte obezřetně, protože se okamžitě odpaří velké množství horké vody.
Přiveďte k varu, aby se všechen karamel ve vodě rozpustil. Poté přihoďte koření, rozinky a kůru z citronu a pět minut vařte. Hrnec odstavte, přiklopte pokličkou a nechte do druhého dne louhovat. Následující den sirup přeceďte a naplňte do čistých lahví.

Návod na podávání
Pro přípravu svařeného vína zahřejte 200 ml červeného nebo bílého vína. Nevařte, aby nevyprchal alkohol. Přidejte dvě lžíce sirupu nebo více podle chuti a užívejte si pohodu Vánoc.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Sirup na grog i svařené víno

Velmi snadné Česká Nápoje Vánoce Bezlepkové Bez laktózy Vegetariánské Veganské Magazín 11/2017 (Vánoční speciál) Počet porcí: 0,5 l sirupu
Průměrné hodnocení 5 (1)

Tipy na jedlé vánoční dárky

Co budete potřebovat

500 g cukru
1 lžíce hřebíčků
3 kousky skořicové kůry vcelku
1/3 vanilkového lusku
3 kuličky nového koření
3 tobolky kardamonu
1 lžíce rozinek
1 bio citron

Jak na to?

Cukr nasypte do hrnce a za stálého míchání nechte pozvolna zkaramelizovat. Když roztavený cukr získá zlatavě hnědou barvu, zalijte jej půllitrem vody. Postupujte obezřetně, protože se okamžitě odpaří velké množství horké vody.
Přiveďte k varu, aby se všechen karamel ve vodě rozpustil. Poté přihoďte koření, rozinky a kůru z citronu a pět minut vařte. Hrnec odstavte, přiklopte pokličkou a nechte do druhého dne louhovat. Následující den sirup přeceďte a naplňte do čistých lahví.

Návod na podávání
Pro přípravu svařeného vína zahřejte 200 ml červeného nebo bílého vína. Nevařte, aby nevyprchal alkohol. Přidejte dvě lžíce sirupu nebo více podle chuti a užívejte si pohodu Vánoc.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Tatrankové pracny
Tatrankové pracny
Tatrankové pracny
Tatrankové pracny
Mandarinkový punč
Mandarinkový punč
Mandarinkový punč
Mandarinkový punč
Salát z kapustiček se slaninou
Salát z kapustiček...
Salát z kapustiček se slaninou
Salát z kapustiček se slaninou
Vosí hnízda
Vosí hnízda
Vosí hnízda
Vosí hnízda

Inspirujte se podobnými recepty