×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Silný vývar s kapáním

Další recepty a články

Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Ramen
Ramen
Ramen
Ramen
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová...
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené...
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně

Silný vývar s kapáním

Co budete potřebovat

600 g hovězího masa na polévku
2 mrkve
1 petržel
½ celeru
1 středně velká cibule
2 lžičky nového koření
5 kuliček celého pepře
sůl
Zavářka
2 vejce
špetka soli
8 lžic dětské krupičky

Jak na to?

Maso, očistěnou kořenovou zeleninu, oloupanou a rozkrojenou cibuli a koření zalijte dvěma litry vody. Osolte a přiveďte k varu. Potom teplotu stáhněte a nechte pod pokličkou vařit při nízké teplotě alespoň tři hodiny. V tlakovém hrnci se doba vaření zkrátí skoro o polovinu. Uvařené maso a zeleninu vylovte a vývar přeceďte.
Vejce rozšlehejte, osolte a vmíchejte krupičku. Vlijte do polévky přes hrubé struhadlo, aby se vytvořily drobné nočky. Krátce povařte.
Vraťte do polévky nakrájené maso. Zeleninu z vývaru můžete také použít do polévky nebo si nakrájejte novou. Stačí ji krátce orestovat na másle do změknutí.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Silný vývar s kapáním

Polévka Velmi snadné Bez laktózy Magazín 10/2018
(0)
Když se tahle staročeská polévka udělá opravdu poctivě, je to dobrota i pastva pro oči. V našem receptu proto najdete návod na silný vývar i postup pro přípravu klasické zavářky, aby byla co nejnadýchanější.

Co budete potřebovat

600 g hovězího masa na polévku
2 mrkve
1 petržel
½ celeru
1 středně velká cibule
2 lžičky nového koření
5 kuliček celého pepře
sůl
Zavářka
2 vejce
špetka soli
8 lžic dětské krupičky

Jak na to?

Maso, očistěnou kořenovou zeleninu, oloupanou a rozkrojenou cibuli a koření zalijte dvěma litry vody. Osolte a přiveďte k varu. Potom teplotu stáhněte a nechte pod pokličkou vařit při nízké teplotě alespoň tři hodiny. V tlakovém hrnci se doba vaření zkrátí skoro o polovinu. Uvařené maso a zeleninu vylovte a vývar přeceďte.
Vejce rozšlehejte, osolte a vmíchejte krupičku. Vlijte do polévky přes hrubé struhadlo, aby se vytvořily drobné nočky. Krátce povařte.
Vraťte do polévky nakrájené maso. Zeleninu z vývaru můžete také použít do polévky nebo si nakrájejte novou. Stačí ji krátce orestovat na másle do změknutí.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Ramen
Ramen
Ramen
Ramen
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně

Inspirujte se podobnými recepty