×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Silný vývar s kapáním

Další recepty a články

Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Ramen
Ramen
Ramen
Ramen
Cibulačka
Cibulačka
Cibulačka
Cibulačka
Husí kaldoun s bylinkovými...
Husí kaldoun...
Husí kaldoun s bylinkovými...
Husí kaldoun s bylinkovými...

Silný vývar s kapáním

Co budete potřebovat

600 g hovězího masa na polévku
2 mrkve
1 petržel
½ celeru
1 středně velká cibule
2 lžičky nového koření
5 kuliček celého pepře
sůl
Zavářka
2 vejce
špetka soli
8 lžic dětské krupičky

Jak na to?

Maso, očistěnou kořenovou zeleninu, oloupanou a rozkrojenou cibuli a koření zalijte dvěma litry vody. Osolte a přiveďte k varu. Potom teplotu stáhněte a nechte pod pokličkou vařit při nízké teplotě alespoň tři hodiny. V tlakovém hrnci se doba vaření zkrátí skoro o polovinu. Uvařené maso a zeleninu vylovte a vývar přeceďte.
Vejce rozšlehejte, osolte a vmíchejte krupičku. Vlijte do polévky přes hrubé struhadlo, aby se vytvořily drobné nočky. Krátce povařte.
Vraťte do polévky nakrájené maso. Zeleninu z vývaru můžete také použít do polévky nebo si nakrájejte novou. Stačí ji krátce orestovat na másle do změknutí.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Silný vývar s kapáním

Polévka Velmi snadné Bez laktózy Magazín 10/2018 Počet porcí: 6
Průměrné hodnocení 2 (1)
Když se tahle staročeská polévka udělá opravdu poctivě, je to dobrota i pastva pro oči. V našem receptu proto najdete návod na silný vývar i postup pro přípravu klasické zavářky, aby byla co nejnadýchanější.

Co budete potřebovat

600 g hovězího masa na polévku
2 mrkve
1 petržel
½ celeru
1 středně velká cibule
2 lžičky nového koření
5 kuliček celého pepře
sůl
Zavářka
2 vejce
špetka soli
8 lžic dětské krupičky

Jak na to?

Maso, očistěnou kořenovou zeleninu, oloupanou a rozkrojenou cibuli a koření zalijte dvěma litry vody. Osolte a přiveďte k varu. Potom teplotu stáhněte a nechte pod pokličkou vařit při nízké teplotě alespoň tři hodiny. V tlakovém hrnci se doba vaření zkrátí skoro o polovinu. Uvařené maso a zeleninu vylovte a vývar přeceďte.
Vejce rozšlehejte, osolte a vmíchejte krupičku. Vlijte do polévky přes hrubé struhadlo, aby se vytvořily drobné nočky. Krátce povařte.
Vraťte do polévky nakrájené maso. Zeleninu z vývaru můžete také použít do polévky nebo si nakrájejte novou. Stačí ji krátce orestovat na másle do změknutí.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Ramen
Ramen
Ramen
Ramen
Cibulačka
Cibulačka
Cibulačka
Cibulačka
Husí kaldoun s bylinkovými...
Husí kaldoun s bylinkovými...
Husí kaldoun s bylinkovými...
Husí kaldoun s bylinkovými...

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat