×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Sépiové těstoviny s citronovou strouhankou

Další recepty a články

Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Vegetariánské maki sushi
Vegetariánské maki...
Vegetariánské maki sushi
Vegetariánské maki sushi
Jednoduché lososové sushi
Jednoduché lososové...
Jednoduché lososové sushi
Jednoduché lososové sushi

Sépiové těstoviny s citronovou strouhankou

Co budete potřebovat

NA CITRONOVOU STROUHANKU
60 ml olivového oleje
140 g strouhanky z čerstvého bílého pečiva
sůl
čerstvě mletý pepř
40 g najemno nastrouhaného pecorina nebo parmazánu
1 lžíce citronové kůry, nastrouhané
NA TĚSTOVINY
60–80 ml olivového oleje
6 stroužků česneku, na tenké plátky
velká hrst nasekané petrželky
šťáva z ½ citronu
400 g sépiových těstovin
sůl

Jak na to?

Nejdřív připravte strouhanku. Ve velké pánvi rozehřejte olej, přidejte strouhanku, sůl a pepř a opékejte asi 5 minut dozlatova. Přidejte sýr, citronovou kůru a míchejte ještě 1–2 minuty. Sesypte strouhanku z pánve.

Pánvičku dobře vytřete papírovou utěrkou. Vlijte do ní olej, přidejte česnek a nechte zezlátnout. Stáhněte z ohně a vmíchejte petrželku a citronovou šťávu.

Uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Slijte je, vmíchejte do pánve s olejem. Rozdělte na talíře a ozdobte strouhankou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Sépiové těstoviny s citronovou strouhankou

Předkrm Velmi snadné Magazín 4/2016 Počet porcí: 4
(0)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

NA CITRONOVOU STROUHANKU
60 ml olivového oleje
140 g strouhanky z čerstvého bílého pečiva
sůl
čerstvě mletý pepř
40 g najemno nastrouhaného pecorina nebo parmazánu
1 lžíce citronové kůry, nastrouhané
NA TĚSTOVINY
60–80 ml olivového oleje
6 stroužků česneku, na tenké plátky
velká hrst nasekané petrželky
šťáva z ½ citronu
400 g sépiových těstovin
sůl

Jak na to?

Nejdřív připravte strouhanku. Ve velké pánvi rozehřejte olej, přidejte strouhanku, sůl a pepř a opékejte asi 5 minut dozlatova. Přidejte sýr, citronovou kůru a míchejte ještě 1–2 minuty. Sesypte strouhanku z pánve.

Pánvičku dobře vytřete papírovou utěrkou. Vlijte do ní olej, přidejte česnek a nechte zezlátnout. Stáhněte z ohně a vmíchejte petrželku a citronovou šťávu.

Uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Slijte je, vmíchejte do pánve s olejem. Rozdělte na talíře a ozdobte strouhankou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Vegetariánské maki sushi
Vegetariánské maki sushi
Vegetariánské maki sushi
Vegetariánské maki sushi
Jednoduché lososové sushi
Jednoduché lososové sushi
Jednoduché lososové sushi
Jednoduché lososové sushi

Inspirujte se podobnými recepty