×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Sépiové těstoviny s citronovou strouhankou

Další recepty a články

Jednohubky z červené řepy...
Jednohubky z červené...
Jednohubky z červené řepy...
Jednohubky z červené řepy...
Melounový salát se sýrem feta...
Melounový salát se...
Melounový salát se sýrem feta...
Melounový salát se sýrem feta...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi

Sépiové těstoviny s citronovou strouhankou

Co budete potřebovat

NA CITRONOVOU STROUHANKU
60 ml olivového oleje
140 g strouhanky z čerstvého bílého pečiva
sůl
čerstvě mletý pepř
40 g najemno nastrouhaného pecorina nebo parmazánu
1 lžíce citronové kůry, nastrouhané
NA TĚSTOVINY
60–80 ml olivového oleje
6 stroužků česneku, na tenké plátky
velká hrst nasekané petrželky
šťáva z ½ citronu
400 g sépiových těstovin
sůl

Jak na to?

Nejdřív připravte strouhanku. Ve velké pánvi rozehřejte olej, přidejte strouhanku, sůl a pepř a opékejte asi 5 minut dozlatova. Přidejte sýr, citronovou kůru a míchejte ještě 1–2 minuty. Sesypte strouhanku z pánve.

Pánvičku dobře vytřete papírovou utěrkou. Vlijte do ní olej, přidejte česnek a nechte zezlátnout. Stáhněte z ohně a vmíchejte petrželku a citronovou šťávu.

Uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Slijte je, vmíchejte do pánve s olejem. Rozdělte na talíře a ozdobte strouhankou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Sépiové těstoviny s citronovou strouhankou

Předkrm Velmi snadné Magazín 4/2016 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

NA CITRONOVOU STROUHANKU
60 ml olivového oleje
140 g strouhanky z čerstvého bílého pečiva
sůl
čerstvě mletý pepř
40 g najemno nastrouhaného pecorina nebo parmazánu
1 lžíce citronové kůry, nastrouhané
NA TĚSTOVINY
60–80 ml olivového oleje
6 stroužků česneku, na tenké plátky
velká hrst nasekané petrželky
šťáva z ½ citronu
400 g sépiových těstovin
sůl

Jak na to?

Nejdřív připravte strouhanku. Ve velké pánvi rozehřejte olej, přidejte strouhanku, sůl a pepř a opékejte asi 5 minut dozlatova. Přidejte sýr, citronovou kůru a míchejte ještě 1–2 minuty. Sesypte strouhanku z pánve.

Pánvičku dobře vytřete papírovou utěrkou. Vlijte do ní olej, přidejte česnek a nechte zezlátnout. Stáhněte z ohně a vmíchejte petrželku a citronovou šťávu.

Uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Slijte je, vmíchejte do pánve s olejem. Rozdělte na talíře a ozdobte strouhankou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jednohubky z červené řepy...
Jednohubky z červené řepy...
Jednohubky z červené řepy...
Jednohubky z červené řepy...
Melounový salát se sýrem feta...
Melounový salát se sýrem feta...
Melounový salát se sýrem feta...
Melounový salát se sýrem feta...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi

Inspirujte se podobnými recepty