×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Sendvič s grilovanou cibulkou a sýrem

Další recepty a články

Hovězí bourguignon
Hovězí bourguignon
Hovězí bourguignon
Hovězí bourguignon
Nicejský salát
Nicejský salát
Nicejský salát
Nicejský salát
Bujabéza
Bujabéza
Bujabéza
Bujabéza
Pařížské makronky
Pařížské makronky
Pařížské makronky
Pařížské makronky

Sendvič s grilovanou cibulkou a sýrem

Co budete potřebovat

3 lžíce másla + na potření chleba
1 lžíce olivového oleje
2 cibule, nakrájené na kolečka
1 lžička soli
½ lžičky pepře
1 lžička krupicového cukru
1 lžička čerstvých tymiánových lístků
3 lžíce tmavého piva
4 plátky rustikálního chleba
4 hrsti sýru gruyère

Jak na to?

Ve větším silnostěnném hrnci dohromady rozpalte máslo a olivový olej. Vsypte cibuli, pořádně ji promíchejte, aby se obalila veškerým tukem. Opékejte ji zhruba 5 minut. Poté do hrnce přidejte sůl, pepř, cukr a tymián. Za občasného míchání opékejte, dokud cibule nezezlátne až nezhnědne. Vlijte pivo, vařečkou odškrábejte ze stěn a boků připečeniny a sejměte z ohně.
Chleby potřete máslem a dva z nich dejte namazanou stranou na grilovací pánev. Posypte je částí gruyèru a navrch rozdělte cibuli a zasypte zbývajícím sýrem. Přiklopte zbylými chleby – namazanou stranou nahoru – a vzniklé sendviče otočte a ogrilujte i z druhé strany.
Podávejte překrojené.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Sendvič s grilovanou cibulkou a sýrem

Snadné Francouzská Piknik Grilování Magazín 7-8/2014
Průměrné hodnocení 5 (2)

Co budete potřebovat

3 lžíce másla + na potření chleba
1 lžíce olivového oleje
2 cibule, nakrájené na kolečka
1 lžička soli
½ lžičky pepře
1 lžička krupicového cukru
1 lžička čerstvých tymiánových lístků
3 lžíce tmavého piva
4 plátky rustikálního chleba
4 hrsti sýru gruyère

Jak na to?

Ve větším silnostěnném hrnci dohromady rozpalte máslo a olivový olej. Vsypte cibuli, pořádně ji promíchejte, aby se obalila veškerým tukem. Opékejte ji zhruba 5 minut. Poté do hrnce přidejte sůl, pepř, cukr a tymián. Za občasného míchání opékejte, dokud cibule nezezlátne až nezhnědne. Vlijte pivo, vařečkou odškrábejte ze stěn a boků připečeniny a sejměte z ohně.
Chleby potřete máslem a dva z nich dejte namazanou stranou na grilovací pánev. Posypte je částí gruyèru a navrch rozdělte cibuli a zasypte zbývajícím sýrem. Přiklopte zbylými chleby – namazanou stranou nahoru – a vzniklé sendviče otočte a ogrilujte i z druhé strany.
Podávejte překrojené.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Hovězí bourguignon
Hovězí bourguignon
Hovězí bourguignon
Hovězí bourguignon
Nicejský salát
Nicejský salát
Nicejský salát
Nicejský salát
Bujabéza
Bujabéza
Bujabéza
Bujabéza
Pařížské makronky
Pařížské makronky
Pařížské makronky
Pařížské makronky

Inspirujte se podobnými recepty