Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

3 lžíce másla + na potření chleba
1 lžíce olivového oleje
2 cibule, nakrájené na kolečka
1 lžička soli
½ lžičky pepře
1 lžička krupicového cukru
1 lžička čerstvých tymiánových lístků
3 lžíce tmavého piva
4 plátky rustikálního chleba
4 hrsti sýru gruyère

Postup přípravy

Ve větším silnostěnném hrnci dohromady rozpalte máslo a olivový olej. Vsypte cibuli, pořádně ji promíchejte, aby se obalila veškerým tukem. Opékejte ji zhruba 5 minut. Poté do hrnce přidejte sůl, pepř, cukr a tymián. Za občasného míchání opékejte, dokud cibule nezezlátne až nezhnědne. Vlijte pivo, vařečkou odškrábejte ze stěn a boků připečeniny a sejměte z ohně.
Chleby potřete máslem a dva z nich dejte namazanou stranou na grilovací pánev. Posypte je částí gruyèru a navrch rozdělte cibuli a zasypte zbývajícím sýrem. Přiklopte zbylými chleby – namazanou stranou nahoru – a vzniklé sendviče otočte a ogrilujte i z druhé strany.
Podávejte překrojené.

Pomohl vám recept?
4hodnocení4

Další videorecepty