×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Se slaninovým džemem

Další recepty a články

Žitný sendvič s brusinkovým...
Žitný sendvič s...
Žitný sendvič s brusinkovým...
Žitný sendvič s brusinkovým...
Pagáče
Pagáče
Pagáče
Pagáče
Domácí banánové sušenky
Domácí banánové...
Domácí banánové sušenky
Domácí banánové sušenky
Cuketové muffiny
Cuketové muffiny
Cuketové muffiny
Cuketové muffiny

Se slaninovým džemem

Co budete potřebovat

Chléb bramborový, nakrájený na plátky
680 g slaniny, nakrájené na kousky
3 střední cibule, nakrájené najemno
4 stroužky česneku, nasekané
80 g hnědého cukru
¼ lžičky mletého kmínu
¼ lžičky kajenského pepře
180 ml silné kávy
120 ml jablečného octa
60 ml javorového sirupu
hrst rukoly
1 lžíce olivového oleje
1 čerstvá chilli paprička, zbavená semínek a nasekaná

Jak na to?

V silnostěnném hrnci opečte dozlatova slaninu. Přesuňte ji na talíř vyložený papírovou utěrkou. V hrnci nechte zhruba 1½ lžíce vypečeného slaninového tuku, vhoďte cibuli a česnek a nechte zesklovatět. Přidejte hnědý cukr, kmín, kajenský pepř, kávu, jablečný ocet a javorový sirup a přiveďte k varu. Do hrnce vraťte slaninu a zvolna vařte minimálně 2 hodiny, dokud směs nezhoustne. Pokud chcete, aby byla jemnější, můžete ji ještě rozmixovat v robotu. Nechte zcela vychladnout.

Podávejte s bramborovým chlebem, ozdobte rukolou promixovanou se lžící oleje a nasekanou papričkou.

V lednici můžete džem ve vzduchotěsných nádobách skladovat až 4 týdny.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Se slaninovým džemem

Svačina Snadné Magazín 1/2016 Počet porcí: na 2 skleničky
Průměrné hodnocení 4 (4)

Co budete potřebovat

Chléb bramborový, nakrájený na plátky
680 g slaniny, nakrájené na kousky
3 střední cibule, nakrájené najemno
4 stroužky česneku, nasekané
80 g hnědého cukru
¼ lžičky mletého kmínu
¼ lžičky kajenského pepře
180 ml silné kávy
120 ml jablečného octa
60 ml javorového sirupu
hrst rukoly
1 lžíce olivového oleje
1 čerstvá chilli paprička, zbavená semínek a nasekaná

Jak na to?

V silnostěnném hrnci opečte dozlatova slaninu. Přesuňte ji na talíř vyložený papírovou utěrkou. V hrnci nechte zhruba 1½ lžíce vypečeného slaninového tuku, vhoďte cibuli a česnek a nechte zesklovatět. Přidejte hnědý cukr, kmín, kajenský pepř, kávu, jablečný ocet a javorový sirup a přiveďte k varu. Do hrnce vraťte slaninu a zvolna vařte minimálně 2 hodiny, dokud směs nezhoustne. Pokud chcete, aby byla jemnější, můžete ji ještě rozmixovat v robotu. Nechte zcela vychladnout.

Podávejte s bramborovým chlebem, ozdobte rukolou promixovanou se lžící oleje a nasekanou papričkou.

V lednici můžete džem ve vzduchotěsných nádobách skladovat až 4 týdny.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Žitný sendvič s brusinkovým...
Žitný sendvič s brusinkovým...
Žitný sendvič s brusinkovým...
Žitný sendvič s brusinkovým...
Pagáče
Pagáče
Pagáče
Pagáče
Domácí banánové sušenky
Domácí banánové sušenky
Domácí banánové sušenky
Domácí banánové sušenky
Cuketové muffiny
Cuketové muffiny
Cuketové muffiny
Cuketové muffiny

Inspirujte se podobnými recepty