×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Se slaninovým džemem

Další recepty a články

Žitný sendvič s brusinkovým...
Žitný sendvič s...
Žitný sendvič s brusinkovým...
Žitný sendvič s brusinkovým...
Pagáče
Pagáče
Pagáče
Pagáče
Domácí banánové sušenky
Domácí banánové...
Domácí banánové sušenky
Domácí banánové sušenky
Jablečný kompot s pomerančem
Jablečný kompot...
Jablečný kompot s pomerančem
Jablečný kompot s pomerančem

Se slaninovým džemem

Co budete potřebovat

Chléb bramborový, nakrájený na plátky
680 g slaniny, nakrájené na kousky
3 střední cibule, nakrájené najemno
4 stroužky česneku, nasekané
80 g hnědého cukru
¼ lžičky mletého kmínu
¼ lžičky kajenského pepře
180 ml silné kávy
120 ml jablečného octa
60 ml javorového sirupu
hrst rukoly
1 lžíce olivového oleje
1 čerstvá chilli paprička, zbavená semínek a nasekaná

Jak na to?

V silnostěnném hrnci opečte dozlatova slaninu. Přesuňte ji na talíř vyložený papírovou utěrkou. V hrnci nechte zhruba 1½ lžíce vypečeného slaninového tuku, vhoďte cibuli a česnek a nechte zesklovatět. Přidejte hnědý cukr, kmín, kajenský pepř, kávu, jablečný ocet a javorový sirup a přiveďte k varu. Do hrnce vraťte slaninu a zvolna vařte minimálně 2 hodiny, dokud směs nezhoustne. Pokud chcete, aby byla jemnější, můžete ji ještě rozmixovat v robotu. Nechte zcela vychladnout.

Podávejte s bramborovým chlebem, ozdobte rukolou promixovanou se lžící oleje a nasekanou papričkou.

V lednici můžete džem ve vzduchotěsných nádobách skladovat až 4 týdny.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Se slaninovým džemem

Svačina Snadné Magazín 1/2016 Počet porcí: na 2 skleničky
Průměrné hodnocení 4 (4)

Co budete potřebovat

Chléb bramborový, nakrájený na plátky
680 g slaniny, nakrájené na kousky
3 střední cibule, nakrájené najemno
4 stroužky česneku, nasekané
80 g hnědého cukru
¼ lžičky mletého kmínu
¼ lžičky kajenského pepře
180 ml silné kávy
120 ml jablečného octa
60 ml javorového sirupu
hrst rukoly
1 lžíce olivového oleje
1 čerstvá chilli paprička, zbavená semínek a nasekaná

Jak na to?

V silnostěnném hrnci opečte dozlatova slaninu. Přesuňte ji na talíř vyložený papírovou utěrkou. V hrnci nechte zhruba 1½ lžíce vypečeného slaninového tuku, vhoďte cibuli a česnek a nechte zesklovatět. Přidejte hnědý cukr, kmín, kajenský pepř, kávu, jablečný ocet a javorový sirup a přiveďte k varu. Do hrnce vraťte slaninu a zvolna vařte minimálně 2 hodiny, dokud směs nezhoustne. Pokud chcete, aby byla jemnější, můžete ji ještě rozmixovat v robotu. Nechte zcela vychladnout.

Podávejte s bramborovým chlebem, ozdobte rukolou promixovanou se lžící oleje a nasekanou papričkou.

V lednici můžete džem ve vzduchotěsných nádobách skladovat až 4 týdny.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Žitný sendvič s brusinkovým...
Žitný sendvič s brusinkovým...
Žitný sendvič s brusinkovým...
Žitný sendvič s brusinkovým...
Pagáče
Pagáče
Pagáče
Pagáče
Domácí banánové sušenky
Domácí banánové sušenky
Domácí banánové sušenky
Domácí banánové sušenky
Jablečný kompot s pomerančem
Jablečný kompot s pomerančem
Jablečný kompot s pomerančem
Jablečný kompot s pomerančem

Inspirujte se podobnými recepty