Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

500 ml hustého jogurtu řeckého typu
3 lžíce tence pokrájené jarní cibulky
1 stroužek česneku, rozmělněný
½ lžičky soli
čerstvě namletý pepř (lze vynechat)
4 velká vejce
4 hrsti polníčku
1 velká hrst cherry rajčat, pokrájených na kolečka
olivový olej na zakápnutí
4 plátky celozrnného chleba

Postup přípravy

Vyzkoušejte poněkud netradiční recept sázená vejce se salátem s pečeným jogurtem.

1) Troubu předehřejte na 180 °C.

2) Smíchejte jogurt, dvě lžíce pokrájených jarních cibulek, česnek, sůl a případně i pepř.

3) Poté směs rozdělte do čtyř zapékacích misek.

4) Dejte do trouby a pečte 10 až 15 minut.

5) Mezitím přiveďte ve velkém hrnci vodu k varu.

6) Rukojetí vařečky vytvořte vír a do něj vyklepnete vejce, vařečkou obalujte bílek přes žloutek a uvařte tak, aby byl bílek tuhý a žloutek polotekutý. Zopakujte se všemi vejci.

7) Poté je po jednom dejte do misek s pečeným jogurtem.

8) Přidejte polníček, zbylou jarní cibulku a rajčata.

9) Zakápněte olejem a podávejte s celozrnným chlebem.

Pomohl vám recept?
6hodnocení5

Další videorecepty