Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

50 g másla
5 lžic olivového oleje
4 cibule
100 g třtinového cukru
80 ml balsamika
sůl
400 g parmazánu
2 balení Burger Angus Albert Excellent
pepř
2 žampiony portobello
2 rajčata
4 hamburgerové housky
20 ml kečupu

Postup přípravy

1. Na pánvi rozehřejte máslo spolu s 1 lžící oleje a na ní orestujte cibuli nakrájenou na půlměsíčky téměř dohněda, asi 7 minut. Zasypte cukrem a nechte za stálého míchání zkaramelizovat. Vlijte balsamiko, promíchejte, osolte a nechte vyvařit přebytečnou tekutinu. Odstavte z ohně a nechte stranou.

2. Na plechu s pečicím papírem vytvořte z nahrubo nastrouhaného parmazánu kompaktní kruh o průměru housky. Pečte v troubě na 180 °C asi 5 minut dozlatova.

3. Maso potřete olivovým olejem a opečte je na grilu, přibližně 3 minuty z každé strany. Poté gril přiklopte víkem a grilujte ještě 2 minuty.

4. Zároveň s masem orestujte osolené a opepřené plátky žampionů a rajčat. Ke konci přidejte i rozpůlené housky, řeznou stranou dolů, a rozpečte je asi 30 vteřin.

5. Vnitřní část housek potřete kečupem, na spodní část vložte maso, na něj zkaramelizovanou cibulku, poté kolečko parmazánového chipsu a nakonec rajčata a žampiony. Přiklopte vrchní houskou a ihned podávejte.

Jak na to?

Pomohl vám recept?
2hodnocení4

Další videorecepty