×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Šalvějové medailonky s krémovou polentou

Další recepty a články

Kuřecí stehna plněná špenátem...
Kuřecí stehna plněná...
Kuřecí stehna plněná špenátem...
Kuřecí stehna plněná špenátem...
Segedínský guláš
Segedínský guláš
Segedínský guláš
Segedínský guláš
Kuřecí tažín s máslovou rýží
Kuřecí tažín s...
Kuřecí tažín s máslovou rýží
Kuřecí tažín s máslovou rýží
Brambory z plechu
Brambory z plechu
Brambory z plechu
Brambory z plechu

Šalvějové medailonky s krémovou polentou

Co budete potřebovat

4 lžíce másla
4 lžíce olivového oleje
pár lístku šalvěje
4 vepřové medailonky AQ
sůl s 12 bylinkami ABio
Na polentu:
800 g dýně (klidně i mražených kostiček)
3 lžíce olivového oleje
200 ml mléka AQ
100 g polenty ABio parmazán k posypání

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Dýni nakrájejte na větší mesíčky, zakapejte je olejem, osolte a dejte je na čtyřicet minut péct doměkka. Pak dýni tyčovým mixérem rozmixujte dohladka, přilijte mléko a důkladně promíchejte. Instantní polentu uvařte podle návodu na obale - vsypte ji do 500 ml osolené vroucí vody a za stálého míchání vařte tři minuty. Poté k ní přimíchejte dýni a parmazán, pokud je potřeba, přidejte trošku teplého mléka. Udržujte teplé. Máslo a olej rozehřejte v pánvi, kterou lze dát do trouby. Šalvějové lístky přimáčkněte k masu, osolte ho a poté zprudka opečte dvě minuty z každé strany, aby šalvěj byla krásně křupavá. Pak pět minut dopečte v troubě. Maso podávejte s polentou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Šalvějové medailonky s krémovou polentou

Hlavní chod Snadné Východoevropská Magazín 7/2011
(0)

Co budete potřebovat

4 lžíce másla
4 lžíce olivového oleje
pár lístku šalvěje
4 vepřové medailonky AQ
sůl s 12 bylinkami ABio
Na polentu:
800 g dýně (klidně i mražených kostiček)
3 lžíce olivového oleje
200 ml mléka AQ
100 g polenty ABio parmazán k posypání

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Dýni nakrájejte na větší mesíčky, zakapejte je olejem, osolte a dejte je na čtyřicet minut péct doměkka. Pak dýni tyčovým mixérem rozmixujte dohladka, přilijte mléko a důkladně promíchejte. Instantní polentu uvařte podle návodu na obale - vsypte ji do 500 ml osolené vroucí vody a za stálého míchání vařte tři minuty. Poté k ní přimíchejte dýni a parmazán, pokud je potřeba, přidejte trošku teplého mléka. Udržujte teplé. Máslo a olej rozehřejte v pánvi, kterou lze dát do trouby. Šalvějové lístky přimáčkněte k masu, osolte ho a poté zprudka opečte dvě minuty z každé strany, aby šalvěj byla krásně křupavá. Pak pět minut dopečte v troubě. Maso podávejte s polentou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Kuřecí stehna plněná špenátem...
Kuřecí stehna plněná špenátem...
Kuřecí stehna plněná špenátem...
Kuřecí stehna plněná špenátem...
Segedínský guláš
Segedínský guláš
Segedínský guláš
Segedínský guláš
Kuřecí tažín s máslovou rýží
Kuřecí tažín s máslovou rýží
Kuřecí tažín s máslovou rýží
Kuřecí tažín s máslovou rýží
Brambory z plechu
Brambory z plechu
Brambory z plechu
Brambory z plechu

Inspirujte se podobnými recepty