×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Šalvějové medailonky s krémovou polentou

Další recepty a články

Pašticada
Pašticada
Pašticada
Pašticada
Grilovaná pražma se zeleninou
Grilovaná pražma se...
Grilovaná pražma se zeleninou
Grilovaná pražma se zeleninou
Kuřecí stehna plněná špenátem...
Kuřecí stehna plněná...
Kuřecí stehna plněná špenátem...
Kuřecí stehna plněná špenátem...
Segedínský guláš
Segedínský guláš
Segedínský guláš
Segedínský guláš

Šalvějové medailonky s krémovou polentou

Co budete potřebovat

4 lžíce másla
4 lžíce olivového oleje
pár lístku šalvěje
4 vepřové medailonky AQ
sůl s 12 bylinkami ABio
Na polentu:
800 g dýně (klidně i mražených kostiček)
3 lžíce olivového oleje
200 ml mléka AQ
100 g polenty ABio parmazán k posypání

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Dýni nakrájejte na větší mesíčky, zakapejte je olejem, osolte a dejte je na čtyřicet minut péct doměkka. Pak dýni tyčovým mixérem rozmixujte dohladka, přilijte mléko a důkladně promíchejte. Instantní polentu uvařte podle návodu na obale - vsypte ji do 500 ml osolené vroucí vody a za stálého míchání vařte tři minuty. Poté k ní přimíchejte dýni a parmazán, pokud je potřeba, přidejte trošku teplého mléka. Udržujte teplé. Máslo a olej rozehřejte v pánvi, kterou lze dát do trouby. Šalvějové lístky přimáčkněte k masu, osolte ho a poté zprudka opečte dvě minuty z každé strany, aby šalvěj byla krásně křupavá. Pak pět minut dopečte v troubě. Maso podávejte s polentou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Šalvějové medailonky s krémovou polentou

Hlavní chod Snadné Východoevropská Magazín 7/2011
(0)

Co budete potřebovat

4 lžíce másla
4 lžíce olivového oleje
pár lístku šalvěje
4 vepřové medailonky AQ
sůl s 12 bylinkami ABio
Na polentu:
800 g dýně (klidně i mražených kostiček)
3 lžíce olivového oleje
200 ml mléka AQ
100 g polenty ABio parmazán k posypání

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Dýni nakrájejte na větší mesíčky, zakapejte je olejem, osolte a dejte je na čtyřicet minut péct doměkka. Pak dýni tyčovým mixérem rozmixujte dohladka, přilijte mléko a důkladně promíchejte. Instantní polentu uvařte podle návodu na obale - vsypte ji do 500 ml osolené vroucí vody a za stálého míchání vařte tři minuty. Poté k ní přimíchejte dýni a parmazán, pokud je potřeba, přidejte trošku teplého mléka. Udržujte teplé. Máslo a olej rozehřejte v pánvi, kterou lze dát do trouby. Šalvějové lístky přimáčkněte k masu, osolte ho a poté zprudka opečte dvě minuty z každé strany, aby šalvěj byla krásně křupavá. Pak pět minut dopečte v troubě. Maso podávejte s polentou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Pašticada
Pašticada
Pašticada
Pašticada
Grilovaná pražma se zeleninou
Grilovaná pražma se zeleninou
Grilovaná pražma se zeleninou
Grilovaná pražma se zeleninou
Kuřecí stehna plněná špenátem...
Kuřecí stehna plněná špenátem...
Kuřecí stehna plněná špenátem...
Kuřecí stehna plněná špenátem...
Segedínský guláš
Segedínský guláš
Segedínský guláš
Segedínský guláš

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat