×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Salát z pečené červené řepy s mozzarellou

Další recepty a články

Rukolový salát s cizrnou a...
Rukolový salát s...
Rukolový salát s cizrnou a...
Rukolový salát s cizrnou a...
Mozzarela s mátou a citronovým...
Mozzarela s mátou a...
Mozzarela s mátou a citronovým...
Mozzarela s mátou a citronovým...
Římský salát s dresinkem z...
Římský salát s...
Římský salát s dresinkem z...
Římský salát s dresinkem z...
Salát caprese trochu jinak
Salát caprese trochu...
Salát caprese trochu jinak
Salát caprese trochu jinak

Salát z pečené červené řepy s mozzarellou

Tip do kuchyně

 

Pokud byste raději trochu vydatnější salát, upečte spolu s řepou ještě na kousky nakrájené brambory.

Co budete potřebovat

500 g předvařené vakuované řepy
2 lžičky čerstvého tymiánu
2 lžičky balzamikového octa
2 lžíce olivového oleje + navíc
2 lžíce medu
sůl, pepř
250 g mozzarelly, natrhané na kousky
1 sáček rukoly
kůra z 1 biocitronu
hrst dýňových semínek, opražených nasucho

Jak na to?

Máte chuť na červenou řepu? Zkuste si tedy připravit vydatný salát z pečené červené řepy s mozzarellou.

1) Troubu předehřejte na 200 °C.

2) Každou řepu nakrájejte na 4–6 dílků a dejte do misky.

3) Tymián, balzamikový ocet, olej a med smíchejte v mističce, a pak přidejte k řepě.

4) Promíchejte, dobře osolte a opepřete, a pak přendejte na pečicí plech.

5) Pečte 25 minut, dokud není řepa lepkavá a lesklá.

6) Mírně zchladlou řepu smíchejte s mozzarellou, rukolou, kůrou z jednoho citronu a hrstí nasucho opražených dýňových semínek, osolte podle chuti a zakapejte olivovým olejem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Salát z pečené červené řepy s mozzarellou

Předkrm Velmi snadné Italská Saláty Něco lehkého Pečení Magazín 1/2011
Průměrné hodnocení 4 (6)

Tip do kuchyně

 

Pokud byste raději trochu vydatnější salát, upečte spolu s řepou ještě na kousky nakrájené brambory.

Co budete potřebovat

500 g předvařené vakuované řepy
2 lžičky čerstvého tymiánu
2 lžičky balzamikového octa
2 lžíce olivového oleje + navíc
2 lžíce medu
sůl, pepř
250 g mozzarelly, natrhané na kousky
1 sáček rukoly
kůra z 1 biocitronu
hrst dýňových semínek, opražených nasucho

Jak na to?

Máte chuť na červenou řepu? Zkuste si tedy připravit vydatný salát z pečené červené řepy s mozzarellou.

1) Troubu předehřejte na 200 °C.

2) Každou řepu nakrájejte na 4–6 dílků a dejte do misky.

3) Tymián, balzamikový ocet, olej a med smíchejte v mističce, a pak přidejte k řepě.

4) Promíchejte, dobře osolte a opepřete, a pak přendejte na pečicí plech.

5) Pečte 25 minut, dokud není řepa lepkavá a lesklá.

6) Mírně zchladlou řepu smíchejte s mozzarellou, rukolou, kůrou z jednoho citronu a hrstí nasucho opražených dýňových semínek, osolte podle chuti a zakapejte olivovým olejem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Rukolový salát s cizrnou a...
Rukolový salát s cizrnou a...
Rukolový salát s cizrnou a...
Rukolový salát s cizrnou a...
Mozzarela s mátou a citronovým...
Mozzarela s mátou a citronovým...
Mozzarela s mátou a citronovým...
Mozzarela s mátou a citronovým...
Římský salát s dresinkem z...
Římský salát s dresinkem z...
Římský salát s dresinkem z...
Římský salát s dresinkem z...
Salát caprese trochu jinak
Salát caprese trochu jinak
Salát caprese trochu jinak
Salát caprese trochu jinak

Inspirujte se podobnými recepty