×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Salát z pečené červené řepy s mozzarellou

Další recepty a články

Rukolový salát s cizrnou a...
Rukolový salát s...
Rukolový salát s cizrnou a...
Rukolový salát s cizrnou a...
Mozzarela s mátou a citronovým...
Mozzarela s mátou a...
Mozzarela s mátou a citronovým...
Mozzarela s mátou a citronovým...
Římský salát s dresinkem z...
Římský salát s...
Římský salát s dresinkem z...
Římský salát s dresinkem z...
Salát caprese trochu jinak
Salát caprese trochu...
Salát caprese trochu jinak
Salát caprese trochu jinak

Salát z pečené červené řepy s mozzarellou

Tip do kuchyně

 

Pokud byste raději trochu vydatnější salát, upečte spolu s řepou ještě na kousky nakrájené brambory.

Co budete potřebovat

500 g předvařené vakuované řepy
2 lžičky čerstvého tymiánu
2 lžičky balzamikového octa
2 lžíce olivového oleje + navíc
2 lžíce medu
sůl, pepř
250 g mozzarelly, natrhané na kousky
1 sáček rukoly
kůra z 1 biocitronu
hrst dýňových semínek, opražených nasucho

Jak na to?

Máte chuť na červenou řepu? Zkuste si tedy připravit vydatný salát z pečené červené řepy s mozzarellou.

1) Troubu předehřejte na 200 °C.

2) Každou řepu nakrájejte na 4–6 dílků a dejte do misky.

3) Tymián, balzamikový ocet, olej a med smíchejte v mističce, a pak přidejte k řepě.

4) Promíchejte, dobře osolte a opepřete, a pak přendejte na pečicí plech.

5) Pečte 25 minut, dokud není řepa lepkavá a lesklá.

6) Mírně zchladlou řepu smíchejte s mozzarellou, rukolou, kůrou z jednoho citronu a hrstí nasucho opražených dýňových semínek, osolte podle chuti a zakapejte olivovým olejem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Salát z pečené červené řepy s mozzarellou

Předkrm Velmi snadné Italská Saláty Něco lehkého Pečení Magazín 1/2011
Průměrné hodnocení 4 (6)

Tip do kuchyně

 

Pokud byste raději trochu vydatnější salát, upečte spolu s řepou ještě na kousky nakrájené brambory.

Co budete potřebovat

500 g předvařené vakuované řepy
2 lžičky čerstvého tymiánu
2 lžičky balzamikového octa
2 lžíce olivového oleje + navíc
2 lžíce medu
sůl, pepř
250 g mozzarelly, natrhané na kousky
1 sáček rukoly
kůra z 1 biocitronu
hrst dýňových semínek, opražených nasucho

Jak na to?

Máte chuť na červenou řepu? Zkuste si tedy připravit vydatný salát z pečené červené řepy s mozzarellou.

1) Troubu předehřejte na 200 °C.

2) Každou řepu nakrájejte na 4–6 dílků a dejte do misky.

3) Tymián, balzamikový ocet, olej a med smíchejte v mističce, a pak přidejte k řepě.

4) Promíchejte, dobře osolte a opepřete, a pak přendejte na pečicí plech.

5) Pečte 25 minut, dokud není řepa lepkavá a lesklá.

6) Mírně zchladlou řepu smíchejte s mozzarellou, rukolou, kůrou z jednoho citronu a hrstí nasucho opražených dýňových semínek, osolte podle chuti a zakapejte olivovým olejem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Rukolový salát s cizrnou a...
Rukolový salát s cizrnou a...
Rukolový salát s cizrnou a...
Rukolový salát s cizrnou a...
Mozzarela s mátou a citronovým...
Mozzarela s mátou a citronovým...
Mozzarela s mátou a citronovým...
Mozzarela s mátou a citronovým...
Římský salát s dresinkem z...
Římský salát s dresinkem z...
Římský salát s dresinkem z...
Římský salát s dresinkem z...
Salát caprese trochu jinak
Salát caprese trochu jinak
Salát caprese trochu jinak
Salát caprese trochu jinak

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat