Salát z pečené červené řepy s mozzarellou
Ingredience
500 g | předvařené vakuované řepy |
2 | lžičky čerstvého tymiánu |
2 | lžičky balzamikového octa |
2 | lžíce olivového oleje + navíc |
2 | lžíce medu |
sůl, pepř | |
250 g | mozzarelly, natrhané na kousky |
1 | sáček rukoly |
kůra z 1 biocitronu | |
hrst dýňových semínek, opražených nasucho |
Postup přípravy
Máte chuť na červenou řepu? Zkuste si tedy připravit vydatný salát z pečené červené řepy s mozzarellou.
1) Troubu předehřejte na 200 °C.
2) Každou řepu nakrájejte na 4–6 dílků a dejte do misky.
3) Tymián, balzamikový ocet, olej a med smíchejte v mističce, a pak přidejte k řepě.
4) Promíchejte, dobře osolte a opepřete, a pak přendejte na pečicí plech.
5) Pečte 25 minut, dokud není řepa lepkavá a lesklá.
6) Mírně zchladlou řepu smíchejte s mozzarellou, rukolou, kůrou z jednoho citronu a hrstí nasucho opražených dýňových semínek, osolte podle chuti a zakapejte olivovým olejem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY