Na základě nařízení vlády upravujeme otevírací dobu na našich prodejnách.Vyhledat prodejnu Zavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Salát z červené řepy, pomeranče a fenyklu

Další recepty a články

Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Salát s bulgurem, červenou...
Salát s bulgurem,...
Salát s bulgurem, červenou...
Salát s bulgurem, červenou...
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v...
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu

Salát z červené řepy, pomeranče a fenyklu

Co budete potřebovat

4 malé červené řepy
3 střední obyčejné pomeranče
1 růžový grapefruit
1 lžíce čerstvé citronové šťávy
1 lžíce čerstvé limetkové šťávy
½ menšího fenyklu, nakrájeného na velmi tenké plátky
¼ červené cibule, nakrájené na jemné plátky
olivový olej
mořská sůl, čerstvě mletý pepř
hrst nasekaných lístků koriandru nebo kerblíku

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Řepy umyjte a zabalte jednotlivě do alobalu; dejte je na plech a pečte asi hodinu, dokud nezměknou. Nechte je vychladnout.
Mezitím oloupejte a zbavte i bílé slupky pomeranče a grapefruit. Ze 2 pomerančů vykrájejte jednotlivé dílky, šťávu zachyťte do menší misky. Zbývající pomeranč nakrájejte na tenká kolečka a vše spolu s citronovou a limetkovou šťávou opatrně promíchejte ve větší míse.
Oloupejte zchladlé řepy. Dvě nakrájejte na tenká kolečka, dvě na klínky. Řepu a pomeranče rozdělte na talíře, přidejte fenykl a cibuli. Zakapejte zachycenou pomerančovou šťávou a olejem, ochuťte solí a pepřem.
Před podáváním nechte salát 5 minut ustát, aby se spojily všechny chutě. Posypte lístky koriandru nebo kerblíku a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Salát z červené řepy, pomeranče a fenyklu

Snadné Saláty Magazín 9/2015
Průměrné hodnocení 5 (5)

Co budete potřebovat

4 malé červené řepy
3 střední obyčejné pomeranče
1 růžový grapefruit
1 lžíce čerstvé citronové šťávy
1 lžíce čerstvé limetkové šťávy
½ menšího fenyklu, nakrájeného na velmi tenké plátky
¼ červené cibule, nakrájené na jemné plátky
olivový olej
mořská sůl, čerstvě mletý pepř
hrst nasekaných lístků koriandru nebo kerblíku

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Řepy umyjte a zabalte jednotlivě do alobalu; dejte je na plech a pečte asi hodinu, dokud nezměknou. Nechte je vychladnout.
Mezitím oloupejte a zbavte i bílé slupky pomeranče a grapefruit. Ze 2 pomerančů vykrájejte jednotlivé dílky, šťávu zachyťte do menší misky. Zbývající pomeranč nakrájejte na tenká kolečka a vše spolu s citronovou a limetkovou šťávou opatrně promíchejte ve větší míse.
Oloupejte zchladlé řepy. Dvě nakrájejte na tenká kolečka, dvě na klínky. Řepu a pomeranče rozdělte na talíře, přidejte fenykl a cibuli. Zakapejte zachycenou pomerančovou šťávou a olejem, ochuťte solí a pepřem.
Před podáváním nechte salát 5 minut ustát, aby se spojily všechny chutě. Posypte lístky koriandru nebo kerblíku a podávejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Salát s bulgurem, červenou...
Salát s bulgurem, červenou...
Salát s bulgurem, červenou...
Salát s bulgurem, červenou...
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu

Inspirujte se podobnými recepty