×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Salát z červené řepy, pomeranče a fenyklu

Další recepty a články

Melounový salát s okurkou a...
Melounový salát s...
Melounový salát s okurkou a...
Melounový salát s okurkou a...
Melounový salát se sýrem feta...
Melounový salát se...
Melounový salát se sýrem feta...
Melounový salát se sýrem feta...
Salát se šunkou a mozzarellou
Salát se šunkou a...
Salát se šunkou a mozzarellou
Salát se šunkou a mozzarellou
Řecký salát
Řecký salát
Řecký salát
Řecký salát

Salát z červené řepy, pomeranče a fenyklu

Co budete potřebovat

4 malé červené řepy
3 střední obyčejné pomeranče
1 růžový grapefruit
1 lžíce čerstvé citronové šťávy
1 lžíce čerstvé limetkové šťávy
½ menšího fenyklu, nakrájeného na velmi tenké plátky
¼ červené cibule, nakrájené na jemné plátky
olivový olej
mořská sůl, čerstvě mletý pepř
hrst nasekaných lístků koriandru nebo kerblíku

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Řepy umyjte a zabalte jednotlivě do alobalu; dejte je na plech a pečte asi hodinu, dokud nezměknou. Nechte je vychladnout.
Mezitím oloupejte a zbavte i bílé slupky pomeranče a grapefruit. Ze 2 pomerančů vykrájejte jednotlivé dílky, šťávu zachyťte do menší misky. Zbývající pomeranč nakrájejte na tenká kolečka a vše spolu s citronovou a limetkovou šťávou opatrně promíchejte ve větší míse.
Oloupejte zchladlé řepy. Dvě nakrájejte na tenká kolečka, dvě na klínky. Řepu a pomeranče rozdělte na talíře, přidejte fenykl a cibuli. Zakapejte zachycenou pomerančovou šťávou a olejem, ochuťte solí a pepřem.
Před podáváním nechte salát 5 minut ustát, aby se spojily všechny chutě. Posypte lístky koriandru nebo kerblíku a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Salát z červené řepy, pomeranče a fenyklu

Snadné Saláty Magazín 9/2015
Průměrné hodnocení 4 (4)

Co budete potřebovat

4 malé červené řepy
3 střední obyčejné pomeranče
1 růžový grapefruit
1 lžíce čerstvé citronové šťávy
1 lžíce čerstvé limetkové šťávy
½ menšího fenyklu, nakrájeného na velmi tenké plátky
¼ červené cibule, nakrájené na jemné plátky
olivový olej
mořská sůl, čerstvě mletý pepř
hrst nasekaných lístků koriandru nebo kerblíku

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Řepy umyjte a zabalte jednotlivě do alobalu; dejte je na plech a pečte asi hodinu, dokud nezměknou. Nechte je vychladnout.
Mezitím oloupejte a zbavte i bílé slupky pomeranče a grapefruit. Ze 2 pomerančů vykrájejte jednotlivé dílky, šťávu zachyťte do menší misky. Zbývající pomeranč nakrájejte na tenká kolečka a vše spolu s citronovou a limetkovou šťávou opatrně promíchejte ve větší míse.
Oloupejte zchladlé řepy. Dvě nakrájejte na tenká kolečka, dvě na klínky. Řepu a pomeranče rozdělte na talíře, přidejte fenykl a cibuli. Zakapejte zachycenou pomerančovou šťávou a olejem, ochuťte solí a pepřem.
Před podáváním nechte salát 5 minut ustát, aby se spojily všechny chutě. Posypte lístky koriandru nebo kerblíku a podávejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Melounový salát s okurkou a...
Melounový salát s okurkou a...
Melounový salát s okurkou a...
Melounový salát s okurkou a...
Melounový salát se sýrem feta...
Melounový salát se sýrem feta...
Melounový salát se sýrem feta...
Melounový salát se sýrem feta...
Salát se šunkou a mozzarellou
Salát se šunkou a mozzarellou
Salát se šunkou a mozzarellou
Salát se šunkou a mozzarellou
Řecký salát
Řecký salát
Řecký salát
Řecký salát

Inspirujte se podobnými recepty