×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Salát z červené řepy, pomeranče a fenyklu

Další recepty a články

Celerový salát
Celerový salát
Celerový salát
Celerový salát
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Teplý kuskusový salát s...
Teplý kuskusový...
Teplý kuskusový salát s...
Teplý kuskusový salát s...
Papájový salát
Papájový salát
Papájový salát
Papájový salát

Salát z červené řepy, pomeranče a fenyklu

Co budete potřebovat

4 malé červené řepy
3 střední obyčejné pomeranče
1 růžový grapefruit
1 lžíce čerstvé citronové šťávy
1 lžíce čerstvé limetkové šťávy
½ menšího fenyklu, nakrájeného na velmi tenké plátky
¼ červené cibule, nakrájené na jemné plátky
olivový olej
mořská sůl, čerstvě mletý pepř
hrst nasekaných lístků koriandru nebo kerblíku

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Řepy umyjte a zabalte jednotlivě do alobalu; dejte je na plech a pečte asi hodinu, dokud nezměknou. Nechte je vychladnout.
Mezitím oloupejte a zbavte i bílé slupky pomeranče a grapefruit. Ze 2 pomerančů vykrájejte jednotlivé dílky, šťávu zachyťte do menší misky. Zbývající pomeranč nakrájejte na tenká kolečka a vše spolu s citronovou a limetkovou šťávou opatrně promíchejte ve větší míse.
Oloupejte zchladlé řepy. Dvě nakrájejte na tenká kolečka, dvě na klínky. Řepu a pomeranče rozdělte na talíře, přidejte fenykl a cibuli. Zakapejte zachycenou pomerančovou šťávou a olejem, ochuťte solí a pepřem.
Před podáváním nechte salát 5 minut ustát, aby se spojily všechny chutě. Posypte lístky koriandru nebo kerblíku a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Salát z červené řepy, pomeranče a fenyklu

Snadné Saláty Magazín 9/2015
Průměrné hodnocení 4 (4)

Co budete potřebovat

4 malé červené řepy
3 střední obyčejné pomeranče
1 růžový grapefruit
1 lžíce čerstvé citronové šťávy
1 lžíce čerstvé limetkové šťávy
½ menšího fenyklu, nakrájeného na velmi tenké plátky
¼ červené cibule, nakrájené na jemné plátky
olivový olej
mořská sůl, čerstvě mletý pepř
hrst nasekaných lístků koriandru nebo kerblíku

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Řepy umyjte a zabalte jednotlivě do alobalu; dejte je na plech a pečte asi hodinu, dokud nezměknou. Nechte je vychladnout.
Mezitím oloupejte a zbavte i bílé slupky pomeranče a grapefruit. Ze 2 pomerančů vykrájejte jednotlivé dílky, šťávu zachyťte do menší misky. Zbývající pomeranč nakrájejte na tenká kolečka a vše spolu s citronovou a limetkovou šťávou opatrně promíchejte ve větší míse.
Oloupejte zchladlé řepy. Dvě nakrájejte na tenká kolečka, dvě na klínky. Řepu a pomeranče rozdělte na talíře, přidejte fenykl a cibuli. Zakapejte zachycenou pomerančovou šťávou a olejem, ochuťte solí a pepřem.
Před podáváním nechte salát 5 minut ustát, aby se spojily všechny chutě. Posypte lístky koriandru nebo kerblíku a podávejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Celerový salát
Celerový salát
Celerový salát
Celerový salát
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Teplý kuskusový salát s...
Teplý kuskusový salát s...
Teplý kuskusový salát s...
Teplý kuskusový salát s...
Papájový salát
Papájový salát
Papájový salát
Papájový salát

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat