×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Salát s quinoou a pečenou dýní

Další recepty a články

Špagety s pestem a tuňákovými...
Špagety s pestem a...
Špagety s pestem a tuňákovými...
Špagety s pestem a tuňákovými...
Tyčinky z listového těsta s...
Tyčinky z listového...
Tyčinky z listového těsta s...
Tyčinky z listového těsta s...
Medové těstoviny s čerstvými...
Medové těstoviny s...
Medové těstoviny s čerstvými...
Medové těstoviny s čerstvými...
Pečené řepy s bazalkou a...
Pečené řepy s...
Pečené řepy s bazalkou a...
Pečené řepy s bazalkou a...

Salát s quinoou a pečenou dýní

Co budete potřebovat

1 menší dýně Hokaido
2 lžíce olivového oleje
sůl
150 g Bio quinoy Nature's Promise
15 g rozinek
1 okurka
50 g dýňových semínek
Dresink
60 ml olivového oleje
šťáva z 1 citronu
2 lžičky dijonské hořčice
sůl, pepř
hrst lístků čerstvé bazalky

Jak na to?

Troubu rozehřejte na 200 °C. Dýni nakrájejte na kostičky, vložte do pekáčku vymazaného olivovým olejem, osolte, promíchejte a dejte péct na 15 minut.
Quinou pořádně propláchněte, aby ztratila hořkost. Uvařte dle návodu a nechte vychladnout. Rozinky spařte horkou vodou a sceďte. Okurku nakrájejte na malé kousky. Ingredience na dresink promixujte. Dýňová semínka opražte nasucho v pánvi.
Ve větší míse promíchejte všechny suroviny na salát, zalijte dresinkem a podávejte posypané dýňovými semínky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Salát s quinoou a pečenou dýní

Hlavní chod Velmi snadné Něco lehkého Bezlepkové Veganské Vegetariánské Bez laktózy Bazalka Magazín 9/2018 Počet porcí: 4
(0)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma
Znáte quinou? Jedná se o rostlinu pocházející z Latinské Ameriky využívanou jako obilovinu. Má jemně oříškovou příchuť a křupavou konzistenci.

Co budete potřebovat

1 menší dýně Hokaido
2 lžíce olivového oleje
sůl
150 g Bio quinoy Nature's Promise
15 g rozinek
1 okurka
50 g dýňových semínek
Dresink
60 ml olivového oleje
šťáva z 1 citronu
2 lžičky dijonské hořčice
sůl, pepř
hrst lístků čerstvé bazalky

Jak na to?

Troubu rozehřejte na 200 °C. Dýni nakrájejte na kostičky, vložte do pekáčku vymazaného olivovým olejem, osolte, promíchejte a dejte péct na 15 minut.
Quinou pořádně propláchněte, aby ztratila hořkost. Uvařte dle návodu a nechte vychladnout. Rozinky spařte horkou vodou a sceďte. Okurku nakrájejte na malé kousky. Ingredience na dresink promixujte. Dýňová semínka opražte nasucho v pánvi.
Ve větší míse promíchejte všechny suroviny na salát, zalijte dresinkem a podávejte posypané dýňovými semínky.

Další recepty a články

Špagety s pestem a tuňákovými...
Špagety s pestem a tuňákovými...
Špagety s pestem a tuňákovými...
Špagety s pestem a tuňákovými...
Tyčinky z listového těsta s...
Tyčinky z listového těsta s...
Tyčinky z listového těsta s...
Tyčinky z listového těsta s...
Medové těstoviny s čerstvými...
Medové těstoviny s čerstvými...
Medové těstoviny s čerstvými...
Medové těstoviny s čerstvými...
Pečené řepy s bazalkou a...
Pečené řepy s bazalkou a...
Pečené řepy s bazalkou a...
Pečené řepy s bazalkou a...

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.