×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Salát s quinoou a pečenou dýní

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Salát s quinoou a pečenou dýní

Co budete potřebovat

1 menší dýně Hokaido
2 lžíce olivového oleje
sůl
150 g Bio quinoy Nature's Promise
15 g rozinek
1 okurka
50 g dýňových semínek
Dresink
60 ml olivového oleje
šťáva z 1 citronu
2 lžičky dijonské hořčice
sůl, pepř
hrst lístků čerstvé bazalky

Jak na to?

Troubu rozehřejte na 200 °C. Dýni nakrájejte na kostičky, vložte do pekáčku vymazaného olivovým olejem, osolte, promíchejte a dejte péct na 15 minut.
Quinou pořádně propláchněte, aby ztratila hořkost. Uvařte dle návodu a nechte vychladnout. Rozinky spařte horkou vodou a sceďte. Okurku nakrájejte na malé kousky. Ingredience na dresink promixujte. Dýňová semínka opražte nasucho v pánvi.
Ve větší míse promíchejte všechny suroviny na salát, zalijte dresinkem a podávejte posypané dýňovými semínky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Salát s quinoou a pečenou dýní

Hlavní chod Velmi snadné Něco lehkého Bezlepkové Veganské Vegetariánské Bez laktózy Magazín 9/2018
(0)
Znáte quinou? Jedná se o rostlinu pocházející z Latinské Ameriky využívanou jako obilovinu. Má jemně oříškovou příchuť a křupavou konzistenci.

Co budete potřebovat

1 menší dýně Hokaido
2 lžíce olivového oleje
sůl
150 g Bio quinoy Nature's Promise
15 g rozinek
1 okurka
50 g dýňových semínek
Dresink
60 ml olivového oleje
šťáva z 1 citronu
2 lžičky dijonské hořčice
sůl, pepř
hrst lístků čerstvé bazalky

Jak na to?

Troubu rozehřejte na 200 °C. Dýni nakrájejte na kostičky, vložte do pekáčku vymazaného olivovým olejem, osolte, promíchejte a dejte péct na 15 minut.
Quinou pořádně propláchněte, aby ztratila hořkost. Uvařte dle návodu a nechte vychladnout. Rozinky spařte horkou vodou a sceďte. Okurku nakrájejte na malé kousky. Ingredience na dresink promixujte. Dýňová semínka opražte nasucho v pánvi.
Ve větší míse promíchejte všechny suroviny na salát, zalijte dresinkem a podávejte posypané dýňovými semínky.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Inspirujte se podobnými recepty