ReceptyJarní angus burger s ředkvičkovou salsou
Albert logoAlbert logo
  • Jarní angus burger s ředkvičkovou salsou

Jarní angus burger s ředkvičkovou salsou

Jarní angus burger s ředkvičkovou salsou
Snadné
46-60 minut
2/5
Americká
Grilování
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Ředkvičky 1 svaz.
  • Olej olivový 1 plž
  • Zakysaná smetana 1 plž
  • Citron 1 ks
  • Sůl
  • Pepř
  • Jogurt bílý 200 g
  • Hořčice dijonská 1 člž
  • Pažitka čerstvá 1 hrs.
  • Hovězí burger Angus 4 ks
  • Hamburgerová bulka 4 ks
  • Salát římský
  • Mikrobylinky ředkvičky 1 hrs.
  • Ředkvičky 1 svaz.
  • Olej olivový 1 plž
  • Zakysaná smetana 1 plž
  • Citron 1 ks
  • Sůl
  • Pepř
  • Jogurt bílý 200 g
  • Hořčice dijonská 1 člž
  • Pažitka čerstvá 1 hrs.
  • Hovězí burger Angus 4 ks
  • Hamburgerová bulka 4 ks
  • Salát římský
  • Mikrobylinky ředkvičky 1 hrs.

Příprava

1
Svazek ředkviček zbavte natě, omyjte a nakrájejte na tenké nudličky. Vložte je do misky a přidejte lžíci olivového oleje, lžíci zakysané smetany, šťávu z ½ citronu, sůl a pepř. Vše důkladně promíchejte, aby se ingredience spojily.
2
V jiné misce smíchejte 200 g bílého jogurtu, lžičku dijonské hořčice a hrst omyté, najemno nasekané pažitky.
3
Vyjměte angus burgery z lednice přibližně 20 minut před grilováním, aby měly pokojovou teplotu. Na dobře rozehřátém grilu je grilujte z každé strany asi 8 minut nebo dokud nedosáhnou požadovaného stupně propečení.
4
Bulky rozpulte a na grilu je krátce prohřejte řeznou stranou, aby byly lehce opečené. Na spodní poloviny opečených bulek naneste lžíci jogurtového dresinku. Přidejte omytou polovinu listu římského salátu, grilovaný angus burger, lžíci ředkvičkové salsy, mikrobylinky ředkvičky a přiklopte druhou půlkou bulky. Stačí se jen zakousnout!
1
Svazek ředkviček zbavte natě, omyjte a nakrájejte na tenké nudličky. Vložte je do misky a přidejte lžíci olivového oleje, lžíci zakysané smetany, šťávu z ½ citronu, sůl a pepř. Vše důkladně promíchejte, aby se ingredience spojily.
2
V jiné misce smíchejte 200 g bílého jogurtu, lžičku dijonské hořčice a hrst omyté, najemno nasekané pažitky.
3
Vyjměte angus burgery z lednice přibližně 20 minut před grilováním, aby měly pokojovou teplotu. Na dobře rozehřátém grilu je grilujte z každé strany asi 8 minut nebo dokud nedosáhnou požadovaného stupně propečení.
4
Bulky rozpulte a na grilu je krátce prohřejte řeznou stranou, aby byly lehce opečené. Na spodní poloviny opečených bulek naneste lžíci jogurtového dresinku. Přidejte omytou polovinu listu římského salátu, grilovaný angus burger, lžíci ředkvičkové salsy, mikrobylinky ředkvičky a přiklopte druhou půlkou bulky. Stačí se jen zakousnout!

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Co byste měli vědět
    Angus burger Albert Excellent je prémiový hovězí burger, vyrobený z masa plemene Aberdeen angus, které pochází ze Skotska a je proslulé svou jemnou strukturou, mramorováním a výjimečnou šťavnatostí.
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 21.05.2025 do 27.05.2025

Platný ještě 7 dní

Od 14.05.2025 do 27.05.2025

Platný ještě 7 dní

Od 21.05.2025 do 27.05.2025

Platný ještě 7 dní

Od 14.05.2025 do 27.05.2025

Platný ještě 14 dní

Od 21.05.2025 do 03.06.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.