Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1 sáček směsi salátových listů
200 g sýra s modrou plísní – Bleu
D’Auvergne 50%, rozdrobeného
100 g sušených brusinek
Na karamelizované ořechy
100 g vlašských nebo pekanových
ořechů
3 lžíce krupicového cukru
Na dresink
2 stroužky česneku, prolisované
lžíce majonézy
1 lžíce citronové šťávy
½ lžíce dijonské hořčice
1 lžíce krupicového cukru
sůl a čerstvě mletý pepř
30 ml balzamikového octa
85 ml olivového oleje

Postup přípravy

1) Nejdřív připravte karamelizované ořechy. Vložte je do rozpálené pánve a opékejte, až se rozvoní.

2) Ořechy vyndejte, do pánve nasypte cukr, nechte ho rozpustit na karamel, do pánve vraťte ořechy a obalte je v karamelu.

3) Ořechy přesuňte na pečicí papír a nechte vychladnout.

4) Mezitím připravte dresink. Česnek smíchejte s majonézou, šťávou z citronu, hořčicí, cukrem, solí a pepřem. Prošlehejte, přidejte balzamikový ocet a za stálého šlehání pomalu přilévejte olej.

5) Do velké mísy nasypte salátové lístky, rozdrobte sýr, nasypte brusinky a karamelizované ořechy. Přelijte dresinkem.

Pomohl vám recept?
22hodnocení4

Další videorecepty