×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Salát se sýrem s modrou plísní a s ořechy

Další recepty a články

Melounový salát se sýrem feta...
Melounový salát se...
Melounový salát se sýrem feta...
Melounový salát se sýrem feta...
Nicejský salát
Nicejský salát
Nicejský salát
Nicejský salát
Teplý bramborový salát se...
Teplý bramborový...
Teplý bramborový salát se...
Teplý bramborový salát se...
V medu pečená petržel s...
V medu pečená...
V medu pečená petržel s...
V medu pečená petržel s...

Salát se sýrem s modrou plísní a s ořechy

Tip do kuchyně

 

Vyzkoušejte i další naše salátové recepty.

Co budete potřebovat

1 sáček směsi salátových listů
200 g sýra s modrou plísní – Bleu
D’Auvergne 50%, rozdrobeného
100 g sušených brusinek
Na karamelizované ořechy
100 g vlašských nebo pekanových
ořechů
3 lžíce krupicového cukru
Na dresink
2 stroužky česneku, prolisované
lžíce majonézy
1 lžíce citronové šťávy
½ lžíce dijonské hořčice
1 lžíce krupicového cukru
sůl a čerstvě mletý pepř
30 ml balzamikového octa
85 ml olivového oleje

Jak na to?

1) Nejdřív připravte karamelizované ořechy. Vložte je do rozpálené pánve a opékejte, až se rozvoní.

2) Ořechy vyndejte, do pánve nasypte cukr, nechte ho rozpustit na karamel, do pánve vraťte ořechy a obalte je v karamelu.

3) Ořechy přesuňte na pečicí papír a nechte vychladnout.

4) Mezitím připravte dresink. Česnek smíchejte s majonézou, šťávou z citronu, hořčicí, cukrem, solí a pepřem. Prošlehejte, přidejte balzamikový ocet a za stálého šlehání pomalu přilévejte olej.

5) Do velké mísy nasypte salátové lístky, rozdrobte sýr, nasypte brusinky a karamelizované ořechy. Přelijte dresinkem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Salát se sýrem s modrou plísní a s ořechy

Předkrm Snadné Francouzská Saláty Něco lehkého Smažení Magazín 1/2015
Průměrné hodnocení 4 (9)

Tip do kuchyně

 

Vyzkoušejte i další naše salátové recepty.

Co budete potřebovat

1 sáček směsi salátových listů
200 g sýra s modrou plísní – Bleu
D’Auvergne 50%, rozdrobeného
100 g sušených brusinek
Na karamelizované ořechy
100 g vlašských nebo pekanových
ořechů
3 lžíce krupicového cukru
Na dresink
2 stroužky česneku, prolisované
lžíce majonézy
1 lžíce citronové šťávy
½ lžíce dijonské hořčice
1 lžíce krupicového cukru
sůl a čerstvě mletý pepř
30 ml balzamikového octa
85 ml olivového oleje

Jak na to?

1) Nejdřív připravte karamelizované ořechy. Vložte je do rozpálené pánve a opékejte, až se rozvoní.

2) Ořechy vyndejte, do pánve nasypte cukr, nechte ho rozpustit na karamel, do pánve vraťte ořechy a obalte je v karamelu.

3) Ořechy přesuňte na pečicí papír a nechte vychladnout.

4) Mezitím připravte dresink. Česnek smíchejte s majonézou, šťávou z citronu, hořčicí, cukrem, solí a pepřem. Prošlehejte, přidejte balzamikový ocet a za stálého šlehání pomalu přilévejte olej.

5) Do velké mísy nasypte salátové lístky, rozdrobte sýr, nasypte brusinky a karamelizované ořechy. Přelijte dresinkem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Melounový salát se sýrem feta...
Melounový salát se sýrem feta...
Melounový salát se sýrem feta...
Melounový salát se sýrem feta...
Nicejský salát
Nicejský salát
Nicejský salát
Nicejský salát
Teplý bramborový salát se...
Teplý bramborový salát se...
Teplý bramborový salát se...
Teplý bramborový salát se...
V medu pečená petržel s...
V medu pečená petržel s...
V medu pečená petržel s...
V medu pečená petržel s...

Inspirujte se podobnými recepty