×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Salát se sýrem s modrou plísní a s ořechy

Další recepty a články

Teplý bramborový salát se...
Teplý bramborový...
Teplý bramborový salát se...
Teplý bramborový salát se...
V medu pečená petržel s...
V medu pečená...
V medu pečená petržel s...
V medu pečená petržel s...
Rukolový salát s cizrnou a...
Rukolový salát s...
Rukolový salát s cizrnou a...
Rukolový salát s cizrnou a...
Dubáček s vajíčkem
Dubáček s vajíčkem
Dubáček s vajíčkem
Dubáček s vajíčkem

Salát se sýrem s modrou plísní a s ořechy

Tip do kuchyně

 

Vyzkoušejte i další naše salátové recepty.

Co budete potřebovat

1 sáček směsi salátových listů
200 g sýra s modrou plísní – Bleu
D’Auvergne 50%, rozdrobeného
100 g sušených brusinek
Na karamelizované ořechy
100 g vlašských nebo pekanových
ořechů
3 lžíce krupicového cukru
Na dresink
2 stroužky česneku, prolisované
lžíce majonézy
1 lžíce citronové šťávy
½ lžíce dijonské hořčice
1 lžíce krupicového cukru
sůl a čerstvě mletý pepř
30 ml balzamikového octa
85 ml olivového oleje

Jak na to?

1) Nejdřív připravte karamelizované ořechy. Vložte je do rozpálené pánve a opékejte, až se rozvoní.

2) Ořechy vyndejte, do pánve nasypte cukr, nechte ho rozpustit na karamel, do pánve vraťte ořechy a obalte je v karamelu.

3) Ořechy přesuňte na pečicí papír a nechte vychladnout.

4) Mezitím připravte dresink. Česnek smíchejte s majonézou, šťávou z citronu, hořčicí, cukrem, solí a pepřem. Prošlehejte, přidejte balzamikový ocet a za stálého šlehání pomalu přilévejte olej.

5) Do velké mísy nasypte salátové lístky, rozdrobte sýr, nasypte brusinky a karamelizované ořechy. Přelijte dresinkem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Salát se sýrem s modrou plísní a s ořechy

Předkrm Snadné Francouzská Saláty Něco lehkého Smažení Magazín 1/2015
Průměrné hodnocení 4 (14)

Tip do kuchyně

 

Vyzkoušejte i další naše salátové recepty.

Co budete potřebovat

1 sáček směsi salátových listů
200 g sýra s modrou plísní – Bleu
D’Auvergne 50%, rozdrobeného
100 g sušených brusinek
Na karamelizované ořechy
100 g vlašských nebo pekanových
ořechů
3 lžíce krupicového cukru
Na dresink
2 stroužky česneku, prolisované
lžíce majonézy
1 lžíce citronové šťávy
½ lžíce dijonské hořčice
1 lžíce krupicového cukru
sůl a čerstvě mletý pepř
30 ml balzamikového octa
85 ml olivového oleje

Jak na to?

1) Nejdřív připravte karamelizované ořechy. Vložte je do rozpálené pánve a opékejte, až se rozvoní.

2) Ořechy vyndejte, do pánve nasypte cukr, nechte ho rozpustit na karamel, do pánve vraťte ořechy a obalte je v karamelu.

3) Ořechy přesuňte na pečicí papír a nechte vychladnout.

4) Mezitím připravte dresink. Česnek smíchejte s majonézou, šťávou z citronu, hořčicí, cukrem, solí a pepřem. Prošlehejte, přidejte balzamikový ocet a za stálého šlehání pomalu přilévejte olej.

5) Do velké mísy nasypte salátové lístky, rozdrobte sýr, nasypte brusinky a karamelizované ořechy. Přelijte dresinkem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Teplý bramborový salát se...
Teplý bramborový salát se...
Teplý bramborový salát se...
Teplý bramborový salát se...
V medu pečená petržel s...
V medu pečená petržel s...
V medu pečená petržel s...
V medu pečená petržel s...
Rukolový salát s cizrnou a...
Rukolový salát s cizrnou a...
Rukolový salát s cizrnou a...
Rukolový salát s cizrnou a...
Dubáček s vajíčkem
Dubáček s vajíčkem
Dubáček s vajíčkem
Dubáček s vajíčkem

Inspirujte se podobnými recepty