Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptySalát s teplými brambory a špenátem
Albert logoAlbert logo
  • Salát s teplými brambory a špenátem
Salát s teplými brambory a špenátem

Salát s teplými brambory a špenátem

Velmi snadné
46-60 minut
4/5
Česká

Ingredience1 porce

1 porcí
  • Olej olivový 2 plž
  • Brambory typu A 500 g
  • Sůl
  • Cibule červená 2 ks
  • Anglická slanina plátky 4 ks
  • Žampiony 140 g
  • Hořčice hrubozrnná 1 plž
  • Sýr s modrou plísní 85 g
  • Vinný červený ocet 1 plž
  • Špenát čerstvý 100 g
  • Olej olivový 2 plž
  • Brambory typu A 500 g
  • Sůl
  • Cibule červená 2 ks
  • Anglická slanina plátky 4 ks
  • Žampiony 140 g
  • Hořčice hrubozrnná 1 plž
  • Sýr s modrou plísní 85 g
  • Vinný červený ocet 1 plž
  • Špenát čerstvý 100 g

Příprava

1
Troubu předehřejte na 200 °C. Brambory dejte do pekáčku, pokapejte olivovým olejem a posypejte mořskou solí a nechte péct 20 minut. Poté přidejte cibuli, dobře promíchejte s bramborami a pečte dalších 20 minut, dokud brambory krásně nezezlátnou a cibule nezměkne. Nechte mírně zchladnout. Zahřejte pánev s nepřilnavým povrchem a nasucho na ní vyškvařte slaninu. Přidejte houby a nechte zhruba 5 minut restovat.
2
Mezitím si udělejte dresink: smíchejte hořčici, vinný ocet, 1 lžíci olivového oleje a trošku vody.
3
Brambory, cibuli, slaninu i houby dejte do velké mísy spolu s čerstvým špenátem. Přelijte dresinkem a důkladně, ale opatrně promíchejte. Rozdělte na čtyři porce a před podáváním ozdobte sýrem.
1
Troubu předehřejte na 200 °C. Brambory dejte do pekáčku, pokapejte olivovým olejem a posypejte mořskou solí a nechte péct 20 minut. Poté přidejte cibuli, dobře promíchejte s bramborami a pečte dalších 20 minut, dokud brambory krásně nezezlátnou a cibule nezměkne. Nechte mírně zchladnout. Zahřejte pánev s nepřilnavým povrchem a nasucho na ní vyškvařte slaninu. Přidejte houby a nechte zhruba 5 minut restovat.
2
Mezitím si udělejte dresink: smíchejte hořčici, vinný ocet, 1 lžíci olivového oleje a trošku vody.
3
Brambory, cibuli, slaninu i houby dejte do velké mísy spolu s čerstvým špenátem. Přelijte dresinkem a důkladně, ale opatrně promíchejte. Rozdělte na čtyři porce a před podáváním ozdobte sýrem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 8 dní

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 15 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě dnes

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 8 dní

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 15 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.