×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Salát s teplými brambory a špenátem

Další recepty a články

Čočkový salát s uzeným tofu
Čočkový salát s...
Čočkový salát s uzeným tofu
Čočkový salát s uzeným tofu
Těstovinový salát
Těstovinový salát
Těstovinový salát
Těstovinový salát
Ovocný salátek
Ovocný salátek
Ovocný salátek
Ovocný salátek
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Salát s teplými brambory a špenátem

Co budete potřebovat

500 g salátových brambor, oloupaných, přepůlených
2 lžíce olivového oleje + 1 lžíce do dresinku
hrubá mořská sůl
2 červené cibule, oloupané, každá nakrájená na 6 dílků
4 plátky anglické slaniny, nakrájené na větší kusy
140 g žampionů, na plátky
1 lžíce hrubozrnné hořčice
1 lžíce červeného vinného octa
100 g špenátových listů, očištěných, omytých, zbavených tuhých řapíků
85 g sýru s modrou plísní

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Brambory dejte do pekáčku, pokapejte olivovým olejem a posypejte mořskou solí a nechte péct 20 minut. Poté přidejte cibuli, dobře promíchejte s bramborami a pečte dalších 20 minut, dokud brambory krásně nezezlátnou a cibule nezměkne. Nechte mírně
zchladnout. Zahřejte pánev s nepřilnavým povrchem a nasucho na ní vyškvařte slaninu. Přidejte houby a nechte zhruba 5 minut restovat.

Mezitím si udělejte dresink: smíchejte hořčici, vinný ocet, 1 lžíci olivového oleje a trošku vody.

Brambory, cibuli, slaninu i houby dejte do velké mísy spolu s čerstvým špenátem. Přelijte dresinkem a důkladně, ale opatrně promíchejte. Rozdělte na čtyři porce a před podáváním ozdobte sýrem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Salát s teplými brambory a špenátem

Velmi snadné Česká Saláty
Průměrné hodnocení 4 (4)

Co budete potřebovat

500 g salátových brambor, oloupaných, přepůlených
2 lžíce olivového oleje + 1 lžíce do dresinku
hrubá mořská sůl
2 červené cibule, oloupané, každá nakrájená na 6 dílků
4 plátky anglické slaniny, nakrájené na větší kusy
140 g žampionů, na plátky
1 lžíce hrubozrnné hořčice
1 lžíce červeného vinného octa
100 g špenátových listů, očištěných, omytých, zbavených tuhých řapíků
85 g sýru s modrou plísní

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Brambory dejte do pekáčku, pokapejte olivovým olejem a posypejte mořskou solí a nechte péct 20 minut. Poté přidejte cibuli, dobře promíchejte s bramborami a pečte dalších 20 minut, dokud brambory krásně nezezlátnou a cibule nezměkne. Nechte mírně
zchladnout. Zahřejte pánev s nepřilnavým povrchem a nasucho na ní vyškvařte slaninu. Přidejte houby a nechte zhruba 5 minut restovat.

Mezitím si udělejte dresink: smíchejte hořčici, vinný ocet, 1 lžíci olivového oleje a trošku vody.

Brambory, cibuli, slaninu i houby dejte do velké mísy spolu s čerstvým špenátem. Přelijte dresinkem a důkladně, ale opatrně promíchejte. Rozdělte na čtyři porce a před podáváním ozdobte sýrem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Čočkový salát s uzeným tofu
Čočkový salát s uzeným tofu
Čočkový salát s uzeným tofu
Čočkový salát s uzeným tofu
Těstovinový salát
Těstovinový salát
Těstovinový salát
Těstovinový salát
Ovocný salátek
Ovocný salátek
Ovocný salátek
Ovocný salátek
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty