Grilovaný římský salát à la Caesar

Velmi snadné
16-30 minut
5/5
Italská
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Majonéza light 80 g
- Česnek 1 strouž.
- Citron BIO 2 ks
- Sůl
- Pepř
- Anglická slanina plátky 8 plát.
- Chléb celozrnný
- Salát římský 2 ks
- Olej olivový 4 plž
- Cibule červená 1 ks
- Parmazán
- Majonéza light 80 g
- Česnek 1 strouž.
- Citron BIO 2 ks
- Sůl
- Pepř
- Anglická slanina plátky 8 plát.
- Chléb celozrnný
- Salát římský 2 ks
- Olej olivový 4 plž
- Cibule červená 1 ks
- Parmazán
Příprava
- 1Do vyšší nádoby dejte 80 ml majonézy light, oloupaný a rozmělněný stroužek česneku, nastrouhanou citronovou kůru a šťávu z půlky dobře očištěného bio citronu, sůl a pepř podle chuti a vše rozmixujte tyčovým mixérem na hladký dresink.
- 2Na pánvi opečte nasucho 8 plátků slaniny dokřupava. Nechte je okapat na papírových ubrouscích a poté jemně nasekejte. Z pánve slijte část tuku ze slaniny a přidejte natrhané kousky chleba. Na výpeku ze slaniny opečte krutony dokřupava.
- 3Rozehřejte gril nebo grilovací pánev. Římské saláty dobře očistěte, podélně rozřízněte každý na dvě stejné poloviny a potřete řezné strany olivovým olejem. Jakmile je gril předehřátý, položte polovinu salátu řeznou stranou dolů na rošt grilu nebo na grilovací pánve. Pomocí kleští jemně přitlačte salát na rošt. Grilujte 2 až 3 minuty před otočením. Opakujte na druhé straně, než salát přendáte na podnos. Postupně takto ogrilujte všechny půlky salátu. Na gril také přidejte 3 poloviny citronu.
- 4Grilovaný římský salát potřete trochou dresinku, ozdobte kousky slaniny, krutony, plátky červené cibule a hoblinkami parmazánu. Pokapejte ještě připraveným dresinkem a ochuťte čerstvě namletým pepřem.
- 1Do vyšší nádoby dejte 80 ml majonézy light, oloupaný a rozmělněný stroužek česneku, nastrouhanou citronovou kůru a šťávu z půlky dobře očištěného bio citronu, sůl a pepř podle chuti a vše rozmixujte tyčovým mixérem na hladký dresink.
- 2Na pánvi opečte nasucho 8 plátků slaniny dokřupava. Nechte je okapat na papírových ubrouscích a poté jemně nasekejte. Z pánve slijte část tuku ze slaniny a přidejte natrhané kousky chleba. Na výpeku ze slaniny opečte krutony dokřupava.
- 3Rozehřejte gril nebo grilovací pánev. Římské saláty dobře očistěte, podélně rozřízněte každý na dvě stejné poloviny a potřete řezné strany olivovým olejem. Jakmile je gril předehřátý, položte polovinu salátu řeznou stranou dolů na rošt grilu nebo na grilovací pánve. Pomocí kleští jemně přitlačte salát na rošt. Grilujte 2 až 3 minuty před otočením. Opakujte na druhé straně, než salát přendáte na podnos. Postupně takto ogrilujte všechny půlky salátu. Na gril také přidejte 3 poloviny citronu.
- 4Grilovaný římský salát potřete trochou dresinku, ozdobte kousky slaniny, krutony, plátky červené cibule a hoblinkami parmazánu. Pokapejte ještě připraveným dresinkem a ochuťte čerstvě namletým pepřem.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
TIP Pokud máte rádi pikantní chuť caesar dresinku, přidejte také 3 kusy ančoviček neboli sardelek.
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.