×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Salát s pečeným květákem, špekem a cizrnou

Další recepty a články

Cizrna na paprice za pár minut
Cizrna na paprice za...
Cizrna na paprice za pár minut
Cizrna na paprice za pár minut
Špenátovocizrnové karí
Špenátovocizrnové...
Špenátovocizrnové karí
Špenátovocizrnové karí
Rukolový salát s cizrnou a...
Rukolový salát s...
Rukolový salát s cizrnou a...
Rukolový salát s cizrnou a...
Tuňákovo-cizrnový salát
Tuňákovo-cizrnový...
Tuňákovo-cizrnový salát
Tuňákovo-cizrnový salát

Salát s pečeným květákem, špekem a cizrnou

Co budete potřebovat

1 hlávka květáku, rozebraná
150–200 g špeku
2 lžíce olivového oleje + 2 navíc
2 lžíce červeného vinného octa
2–3 plátky bílého chleba
2 stroužky česneku
400g plechovka cizrny
hrst hladkolisté petrželky
40 g čerstvého špenátu
1 červená čekanka
Na chilli dresink:
2 lžíce červeného vinného octa
2 lžíce olivového oleje
1 malá červená chilli paprička, nasekaná
1 lžička krupicového cukru
sůl, pepř

Jak na to?

1. Květákové růžice, špek, olej a ocet smíchejte v míse a pak přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte dvacet minut při teplotě 200 °C. Na posledních deset minut dejte do trouby i chleba potřený česnekem a 2 lžícemi olivového oleje. Mezitím udělejte chilli dresink: smíchejte ocet s olejem a chilli papričkou, pak vmíchejte cukr a nakonec i sůl a pepř.
2. Do servírovací mísy dejte květák, špek, chleba nalámaný na krutony, cizrnu, petrželku, špenát a čekanku, promíchejte a přelijte dresinkem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Salát s pečeným květákem, špekem a cizrnou

Velmi snadné Česká Saláty Pečení Cizrna Magazín 12/2011
Průměrné hodnocení 4 (2)

Co budete potřebovat

1 hlávka květáku, rozebraná
150–200 g špeku
2 lžíce olivového oleje + 2 navíc
2 lžíce červeného vinného octa
2–3 plátky bílého chleba
2 stroužky česneku
400g plechovka cizrny
hrst hladkolisté petrželky
40 g čerstvého špenátu
1 červená čekanka
Na chilli dresink:
2 lžíce červeného vinného octa
2 lžíce olivového oleje
1 malá červená chilli paprička, nasekaná
1 lžička krupicového cukru
sůl, pepř

Jak na to?

1. Květákové růžice, špek, olej a ocet smíchejte v míse a pak přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte dvacet minut při teplotě 200 °C. Na posledních deset minut dejte do trouby i chleba potřený česnekem a 2 lžícemi olivového oleje. Mezitím udělejte chilli dresink: smíchejte ocet s olejem a chilli papričkou, pak vmíchejte cukr a nakonec i sůl a pepř.
2. Do servírovací mísy dejte květák, špek, chleba nalámaný na krutony, cizrnu, petrželku, špenát a čekanku, promíchejte a přelijte dresinkem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Cizrna na paprice za pár minut
Cizrna na paprice za pár minut
Cizrna na paprice za pár minut
Cizrna na paprice za pár minut
Špenátovocizrnové karí
Špenátovocizrnové karí
Špenátovocizrnové karí
Špenátovocizrnové karí
Rukolový salát s cizrnou a...
Rukolový salát s cizrnou a...
Rukolový salát s cizrnou a...
Rukolový salát s cizrnou a...
Tuňákovo-cizrnový salát
Tuňákovo-cizrnový salát
Tuňákovo-cizrnový salát
Tuňákovo-cizrnový salát

Inspirujte se podobnými recepty