×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Salát s pečeným květákem, špekem a cizrnou

Další recepty a články

Cizrna na paprice
Cizrna na paprice
Cizrna na paprice
Cizrna na paprice
Špenátovocizrnové karí
Špenátovocizrnové...
Špenátovocizrnové karí
Špenátovocizrnové karí
Rukolový salát s cizrnou a...
Rukolový salát s...
Rukolový salát s cizrnou a...
Rukolový salát s cizrnou a...
Tuňákovo-cizrnový salát
Tuňákovo-cizrnový...
Tuňákovo-cizrnový salát
Tuňákovo-cizrnový salát

Salát s pečeným květákem, špekem a cizrnou

Co budete potřebovat

1 hlávka květáku, rozebraná
150–200 g špeku
2 lžíce olivového oleje + 2 navíc
2 lžíce červeného vinného octa
2–3 plátky bílého chleba
2 stroužky česneku
400g plechovka cizrny
hrst hladkolisté petrželky
40 g čerstvého špenátu
1 červená čekanka
Na chilli dresink:
2 lžíce červeného vinného octa
2 lžíce olivového oleje
1 malá červená chilli paprička, nasekaná
1 lžička krupicového cukru
sůl, pepř

Jak na to?

1. Květákové růžice, špek, olej a ocet smíchejte v míse a pak přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte dvacet minut při teplotě 200 °C. Na posledních deset minut dejte do trouby i chleba potřený česnekem a 2 lžícemi olivového oleje. Mezitím udělejte chilli dresink: smíchejte ocet s olejem a chilli papričkou, pak vmíchejte cukr a nakonec i sůl a pepř.
2. Do servírovací mísy dejte květák, špek, chleba nalámaný na krutony, cizrnu, petrželku, špenát a čekanku, promíchejte a přelijte dresinkem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Salát s pečeným květákem, špekem a cizrnou

Velmi snadné Česká Saláty Pečení Cizrna Magazín 12/2011
Průměrné hodnocení 4 (2)

Co budete potřebovat

1 hlávka květáku, rozebraná
150–200 g špeku
2 lžíce olivového oleje + 2 navíc
2 lžíce červeného vinného octa
2–3 plátky bílého chleba
2 stroužky česneku
400g plechovka cizrny
hrst hladkolisté petrželky
40 g čerstvého špenátu
1 červená čekanka
Na chilli dresink:
2 lžíce červeného vinného octa
2 lžíce olivového oleje
1 malá červená chilli paprička, nasekaná
1 lžička krupicového cukru
sůl, pepř

Jak na to?

1. Květákové růžice, špek, olej a ocet smíchejte v míse a pak přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte dvacet minut při teplotě 200 °C. Na posledních deset minut dejte do trouby i chleba potřený česnekem a 2 lžícemi olivového oleje. Mezitím udělejte chilli dresink: smíchejte ocet s olejem a chilli papričkou, pak vmíchejte cukr a nakonec i sůl a pepř.
2. Do servírovací mísy dejte květák, špek, chleba nalámaný na krutony, cizrnu, petrželku, špenát a čekanku, promíchejte a přelijte dresinkem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Cizrna na paprice
Cizrna na paprice
Cizrna na paprice
Cizrna na paprice
Špenátovocizrnové karí
Špenátovocizrnové karí
Špenátovocizrnové karí
Špenátovocizrnové karí
Rukolový salát s cizrnou a...
Rukolový salát s cizrnou a...
Rukolový salát s cizrnou a...
Rukolový salát s cizrnou a...
Tuňákovo-cizrnový salát
Tuňákovo-cizrnový salát
Tuňákovo-cizrnový salát
Tuňákovo-cizrnový salát

Inspirujte se podobnými recepty