×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Salát s pečeným květákem, špekem a cizrnou

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Salát s pečeným květákem, špekem a cizrnou

Co budete potřebovat

1 hlávka květáku, rozebraná
150–200 g špeku
2 lžíce olivového oleje + 2 navíc
2 lžíce červeného vinného octa
2–3 plátky bílého chleba
2 stroužky česneku
400g plechovka cizrny
hrst hladkolisté petrželky
40 g čerstvého špenátu
1 červená čekanka
Na chilli dresink:
2 lžíce červeného vinného octa
2 lžíce olivového oleje
1 malá červená chilli paprička, nasekaná
1 lžička krupicového cukru
sůl, pepř

Jak na to?

1. Květákové růžice, špek, olej a ocet smíchejte v míse a pak přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte dvacet minut při teplotě 200 °C. Na posledních deset minut dejte do trouby i chleba potřený česnekem a 2 lžícemi olivového oleje. Mezitím udělejte chilli dresink: smíchejte ocet s olejem a chilli papričkou, pak vmíchejte cukr a nakonec i sůl a pepř.
2. Do servírovací mísy dejte květák, špek, chleba nalámaný na krutony, cizrnu, petrželku, špenát a čekanku, promíchejte a přelijte dresinkem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Salát s pečeným květákem, špekem a cizrnou

Velmi snadné Česká Saláty Pečení Cizrna , Petržel kadeřavá , Chilli paprička Magazín 12/2011
Průměrné hodnocení 4 (2)

Co budete potřebovat

1 hlávka květáku, rozebraná
150–200 g špeku
2 lžíce olivového oleje + 2 navíc
2 lžíce červeného vinného octa
2–3 plátky bílého chleba
2 stroužky česneku
400g plechovka cizrny
hrst hladkolisté petrželky
40 g čerstvého špenátu
1 červená čekanka
Na chilli dresink:
2 lžíce červeného vinného octa
2 lžíce olivového oleje
1 malá červená chilli paprička, nasekaná
1 lžička krupicového cukru
sůl, pepř

Jak na to?

1. Květákové růžice, špek, olej a ocet smíchejte v míse a pak přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte dvacet minut při teplotě 200 °C. Na posledních deset minut dejte do trouby i chleba potřený česnekem a 2 lžícemi olivového oleje. Mezitím udělejte chilli dresink: smíchejte ocet s olejem a chilli papričkou, pak vmíchejte cukr a nakonec i sůl a pepř.
2. Do servírovací mísy dejte květák, špek, chleba nalámaný na krutony, cizrnu, petrželku, špenát a čekanku, promíchejte a přelijte dresinkem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Inspirujte se podobnými recepty