×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Salát s novými bramborami a modrým sýrem

Další recepty a články

Celerový salát
Celerový salát
Celerový salát
Celerový salát
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Teplý kuskusový salát s...
Teplý kuskusový...
Teplý kuskusový salát s...
Teplý kuskusový salát s...
Papájový salát
Papájový salát
Papájový salát
Papájový salát

Salát s novými bramborami a modrým sýrem

Co budete potřebovat

500 g brambor , ve slupce
2 lžíce olivového oleje
sůl a mletý pepř BASIC
2 červené cibule, nakrájené na 12 klínků
4 plátky slaniny , nakrájené
na kousky
140 g hub, na plátky
1 lžíce hrubozrnné hořčice
1 lžíce červeného vinného octa
100 g špenátových lístků
85 g sýra s modrou plísní AQ

Jak na to?

Předehřejte troubu na 220°C. Rozpůlené brambory rozložte na plech, potřete je lžící oleje a osolte. Pečte je 20 minut, přidejte cibuli a protřeste. Pečte 20 minut, až brambory zezlátnou a cibule zkaramelizuje. Vyjměte z trouby a nechte chladnout.
Rozehřejte pánev a nasucho v ní opečte slaninu dokřupava. Přihoďte houby a 5 minut opékejte. Připravte zálivku. Prošlehejte hořčici, ocet a lžíci oleje s kapkou vody. Upečené brambory s cibulí dejte do mísy spolu s houbami, slaninou a špenátem, promíchejte, zalijte dresinkem a protřeste. Rozdělte na talíře a ozdobte rozdrobeným sýrem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Salát s novými bramborami a modrým sýrem

Snadné Saláty Magazín 5/2015
Průměrné hodnocení 3 (3)

Co budete potřebovat

500 g brambor , ve slupce
2 lžíce olivového oleje
sůl a mletý pepř BASIC
2 červené cibule, nakrájené na 12 klínků
4 plátky slaniny , nakrájené
na kousky
140 g hub, na plátky
1 lžíce hrubozrnné hořčice
1 lžíce červeného vinného octa
100 g špenátových lístků
85 g sýra s modrou plísní AQ

Jak na to?

Předehřejte troubu na 220°C. Rozpůlené brambory rozložte na plech, potřete je lžící oleje a osolte. Pečte je 20 minut, přidejte cibuli a protřeste. Pečte 20 minut, až brambory zezlátnou a cibule zkaramelizuje. Vyjměte z trouby a nechte chladnout.
Rozehřejte pánev a nasucho v ní opečte slaninu dokřupava. Přihoďte houby a 5 minut opékejte. Připravte zálivku. Prošlehejte hořčici, ocet a lžíci oleje s kapkou vody. Upečené brambory s cibulí dejte do mísy spolu s houbami, slaninou a špenátem, promíchejte, zalijte dresinkem a protřeste. Rozdělte na talíře a ozdobte rozdrobeným sýrem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Celerový salát
Celerový salát
Celerový salát
Celerový salát
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Teplý kuskusový salát s...
Teplý kuskusový salát s...
Teplý kuskusový salát s...
Teplý kuskusový salát s...
Papájový salát
Papájový salát
Papájový salát
Papájový salát

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat