×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Salát s novými bramborami a modrým sýrem

Další recepty a články

Melounový salát s okurkou a...
Melounový salát s...
Melounový salát s okurkou a...
Melounový salát s okurkou a...
Melounový salát se sýrem feta...
Melounový salát se...
Melounový salát se sýrem feta...
Melounový salát se sýrem feta...
Salát se šunkou a mozzarellou
Salát se šunkou a...
Salát se šunkou a mozzarellou
Salát se šunkou a mozzarellou
Řecký salát
Řecký salát
Řecký salát
Řecký salát

Salát s novými bramborami a modrým sýrem

Co budete potřebovat

500 g brambor , ve slupce
2 lžíce olivového oleje
sůl a mletý pepř BASIC
2 červené cibule, nakrájené na 12 klínků
4 plátky slaniny , nakrájené
na kousky
140 g hub, na plátky
1 lžíce hrubozrnné hořčice
1 lžíce červeného vinného octa
100 g špenátových lístků
85 g sýra s modrou plísní AQ

Jak na to?

Předehřejte troubu na 220°C. Rozpůlené brambory rozložte na plech, potřete je lžící oleje a osolte. Pečte je 20 minut, přidejte cibuli a protřeste. Pečte 20 minut, až brambory zezlátnou a cibule zkaramelizuje. Vyjměte z trouby a nechte chladnout.
Rozehřejte pánev a nasucho v ní opečte slaninu dokřupava. Přihoďte houby a 5 minut opékejte. Připravte zálivku. Prošlehejte hořčici, ocet a lžíci oleje s kapkou vody. Upečené brambory s cibulí dejte do mísy spolu s houbami, slaninou a špenátem, promíchejte, zalijte dresinkem a protřeste. Rozdělte na talíře a ozdobte rozdrobeným sýrem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Salát s novými bramborami a modrým sýrem

Snadné Saláty Magazín 5/2015
Průměrné hodnocení 3 (3)

Co budete potřebovat

500 g brambor , ve slupce
2 lžíce olivového oleje
sůl a mletý pepř BASIC
2 červené cibule, nakrájené na 12 klínků
4 plátky slaniny , nakrájené
na kousky
140 g hub, na plátky
1 lžíce hrubozrnné hořčice
1 lžíce červeného vinného octa
100 g špenátových lístků
85 g sýra s modrou plísní AQ

Jak na to?

Předehřejte troubu na 220°C. Rozpůlené brambory rozložte na plech, potřete je lžící oleje a osolte. Pečte je 20 minut, přidejte cibuli a protřeste. Pečte 20 minut, až brambory zezlátnou a cibule zkaramelizuje. Vyjměte z trouby a nechte chladnout.
Rozehřejte pánev a nasucho v ní opečte slaninu dokřupava. Přihoďte houby a 5 minut opékejte. Připravte zálivku. Prošlehejte hořčici, ocet a lžíci oleje s kapkou vody. Upečené brambory s cibulí dejte do mísy spolu s houbami, slaninou a špenátem, promíchejte, zalijte dresinkem a protřeste. Rozdělte na talíře a ozdobte rozdrobeným sýrem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Melounový salát s okurkou a...
Melounový salát s okurkou a...
Melounový salát s okurkou a...
Melounový salát s okurkou a...
Melounový salát se sýrem feta...
Melounový salát se sýrem feta...
Melounový salát se sýrem feta...
Melounový salát se sýrem feta...
Salát se šunkou a mozzarellou
Salát se šunkou a mozzarellou
Salát se šunkou a mozzarellou
Salát se šunkou a mozzarellou
Řecký salát
Řecký salát
Řecký salát
Řecký salát

Inspirujte se podobnými recepty