×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Salát s myškami

Další recepty a články

Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke...
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke grilování
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá...
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá tatarská omáčka
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke...
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke grilování

Salát s myškami

Co budete potřebovat

1 zelené jablko + 1 zralé avokádo
½ hlávky salátu
2 hrsti rukoly + 2 hrsti polníčku
1 hrst bílého hroznového vína
150 g ementálu
pořádná hrst lístků koriandru
7 ředkviček + 6 stonků pažitky na ocásky + kuličky pepře na oči
Na zálivku
2 lžíce limetové šťávy
sůl a čerstvě mletý pepř
4 lžíce panenského olivového oleje

Jak na to?

Jablko a avokádo nakrájejte na kostičky a dejte do misky. Přidejte pokrájené salátové lístky a víno. Promíchejte suroviny na zálivku a přelijte jimi salát. Přidejte ementál a koriandr.
Jednu ředkvičku nakrájejte na plátky. Do ostatních udělejte vždy dva zářezy a vložte do nich plátky ředkviček jako uši. Z ředkviček lze také napřed odkrojit dva šikmé plátky a dotvarovat myškám bílé „obličejíčky“ jako na fotografii. Z pažitky utvořte ocásek (nemají-li ředkvičky pěkné kořínky), z pepře oči a čumáčky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Salát s myškami

Příloha Snadné Bez vaření Magazín 2/2016 Počet porcí: 4
(0)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

1 zelené jablko + 1 zralé avokádo
½ hlávky salátu
2 hrsti rukoly + 2 hrsti polníčku
1 hrst bílého hroznového vína
150 g ementálu
pořádná hrst lístků koriandru
7 ředkviček + 6 stonků pažitky na ocásky + kuličky pepře na oči
Na zálivku
2 lžíce limetové šťávy
sůl a čerstvě mletý pepř
4 lžíce panenského olivového oleje

Jak na to?

Jablko a avokádo nakrájejte na kostičky a dejte do misky. Přidejte pokrájené salátové lístky a víno. Promíchejte suroviny na zálivku a přelijte jimi salát. Přidejte ementál a koriandr.
Jednu ředkvičku nakrájejte na plátky. Do ostatních udělejte vždy dva zářezy a vložte do nich plátky ředkviček jako uši. Z ředkviček lze také napřed odkrojit dva šikmé plátky a dotvarovat myškám bílé „obličejíčky“ jako na fotografii. Z pažitky utvořte ocásek (nemají-li ředkvičky pěkné kořínky), z pepře oči a čumáčky.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke grilování
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá tatarská omáčka
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke grilování

Inspirujte se podobnými recepty