×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Salát s myškami

Další recepty a články

Hrnkové knedlíky s houskami
Hrnkové knedlíky...
Hrnkové knedlíky s houskami
Hrnkové knedlíky s houskami
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina

Salát s myškami

Co budete potřebovat

1 zelené jablko + 1 zralé avokádo
½ hlávky salátu
2 hrsti rukoly + 2 hrsti polníčku
1 hrst bílého hroznového vína
150 g ementálu
pořádná hrst lístků koriandru
7 ředkviček + 6 stonků pažitky na ocásky + kuličky pepře na oči
Na zálivku
2 lžíce limetové šťávy
sůl a čerstvě mletý pepř
4 lžíce panenského olivového oleje

Jak na to?

Jablko a avokádo nakrájejte na kostičky a dejte do misky. Přidejte pokrájené salátové lístky a víno. Promíchejte suroviny na zálivku a přelijte jimi salát. Přidejte ementál a koriandr.
Jednu ředkvičku nakrájejte na plátky. Do ostatních udělejte vždy dva zářezy a vložte do nich plátky ředkviček jako uši. Z ředkviček lze také napřed odkrojit dva šikmé plátky a dotvarovat myškám bílé „obličejíčky“ jako na fotografii. Z pažitky utvořte ocásek (nemají-li ředkvičky pěkné kořínky), z pepře oči a čumáčky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Salát s myškami

Příloha Snadné Bez vaření Magazín 2/2016 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

1 zelené jablko + 1 zralé avokádo
½ hlávky salátu
2 hrsti rukoly + 2 hrsti polníčku
1 hrst bílého hroznového vína
150 g ementálu
pořádná hrst lístků koriandru
7 ředkviček + 6 stonků pažitky na ocásky + kuličky pepře na oči
Na zálivku
2 lžíce limetové šťávy
sůl a čerstvě mletý pepř
4 lžíce panenského olivového oleje

Jak na to?

Jablko a avokádo nakrájejte na kostičky a dejte do misky. Přidejte pokrájené salátové lístky a víno. Promíchejte suroviny na zálivku a přelijte jimi salát. Přidejte ementál a koriandr.
Jednu ředkvičku nakrájejte na plátky. Do ostatních udělejte vždy dva zářezy a vložte do nich plátky ředkviček jako uši. Z ředkviček lze také napřed odkrojit dva šikmé plátky a dotvarovat myškám bílé „obličejíčky“ jako na fotografii. Z pažitky utvořte ocásek (nemají-li ředkvičky pěkné kořínky), z pepře oči a čumáčky.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Hrnkové knedlíky s houskami
Hrnkové knedlíky s houskami
Hrnkové knedlíky s houskami
Hrnkové knedlíky s houskami
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina

Inspirujte se podobnými recepty