×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Salát s makrelou a řepou

Další recepty a články

Teplý salát s uzenou makrelou
Teplý salát s uzenou...
Teplý salát s uzenou makrelou
Teplý salát s uzenou makrelou
Avokádový salát
Avokádový salát
Avokádový salát
Avokádový salát
Krevetový koktejl
Krevetový koktejl
Krevetový koktejl
Krevetový koktejl
Středozemní rajčatový salát
Středozemní...
Středozemní rajčatový salát
Středozemní rajčatový salát

Salát s makrelou a řepou

Co budete potřebovat

800 g malých brambůrek
60 ml olivového oleje
4 středně velké červené řepy
400 g uzené makrely
400g plechovka nakládaných bílých fazolí
1 balení polníčku
Na křenový dresink:
150 g majonézy
1 lžíce strouhaného křenu
1 stroužek česneku
1 lžíce bílého vinného octa
sůl, pepř

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 220 °C. Celé oloupané brambory dejte do studené osolené vody a přiveďte k varu. Vařte dvanáct až patnáct minut, aby změkly. Slijte je a osušte.
2. Plech potřete dvěma lžícemi olivového oleje a dejte na pět minut nahřát do trouby. Zbylý olej smíchejte s očištěnou řepou nakrájenou na čtvrtky. Brambory lehce promáčkněte lžící a dejte je na plech s teplým olejem. Přidejte rovněž řepu a pečte dvacet minut.
3. Mezitím smíchejte v misce všechny suroviny na dresink a odložte.
4. Upečené brambory a řepu promíchejte v míse s uzenou makrelou, okapanými bílými fazolemi a polníčkem. Přelijte dresinkem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Salát s makrelou a řepou

Snadné Středomořská Saláty Magazín 12/2011
(0)

Co budete potřebovat

800 g malých brambůrek
60 ml olivového oleje
4 středně velké červené řepy
400 g uzené makrely
400g plechovka nakládaných bílých fazolí
1 balení polníčku
Na křenový dresink:
150 g majonézy
1 lžíce strouhaného křenu
1 stroužek česneku
1 lžíce bílého vinného octa
sůl, pepř

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 220 °C. Celé oloupané brambory dejte do studené osolené vody a přiveďte k varu. Vařte dvanáct až patnáct minut, aby změkly. Slijte je a osušte.
2. Plech potřete dvěma lžícemi olivového oleje a dejte na pět minut nahřát do trouby. Zbylý olej smíchejte s očištěnou řepou nakrájenou na čtvrtky. Brambory lehce promáčkněte lžící a dejte je na plech s teplým olejem. Přidejte rovněž řepu a pečte dvacet minut.
3. Mezitím smíchejte v misce všechny suroviny na dresink a odložte.
4. Upečené brambory a řepu promíchejte v míse s uzenou makrelou, okapanými bílými fazolemi a polníčkem. Přelijte dresinkem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Teplý salát s uzenou makrelou
Teplý salát s uzenou makrelou
Teplý salát s uzenou makrelou
Teplý salát s uzenou makrelou
Avokádový salát
Avokádový salát
Avokádový salát
Avokádový salát
Krevetový koktejl
Krevetový koktejl
Krevetový koktejl
Krevetový koktejl
Středozemní rajčatový salát
Středozemní rajčatový salát
Středozemní rajčatový salát
Středozemní rajčatový salát

Inspirujte se podobnými recepty