×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Salát s makrelou a řepou

Další recepty a články

Salát s medovým dresinkem
Salát s medovým...
Salát s medovým dresinkem
Salát s medovým dresinkem
Teplý salát s uzenou makrelou
Teplý salát s uzenou...
Teplý salát s uzenou makrelou
Teplý salát s uzenou makrelou
Avokádový salát
Avokádový salát
Avokádový salát
Avokádový salát
Krevetový koktejl
Krevetový koktejl
Krevetový koktejl
Krevetový koktejl

Salát s makrelou a řepou

Co budete potřebovat

800 g malých brambůrek
60 ml olivového oleje
4 středně velké červené řepy
400 g uzené makrely
400g plechovka nakládaných bílých fazolí
1 balení polníčku
Na křenový dresink:
150 g majonézy
1 lžíce strouhaného křenu
1 stroužek česneku
1 lžíce bílého vinného octa
sůl, pepř

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 220 °C. Celé oloupané brambory dejte do studené osolené vody a přiveďte k varu. Vařte dvanáct až patnáct minut, aby změkly. Slijte je a osušte.
2. Plech potřete dvěma lžícemi olivového oleje a dejte na pět minut nahřát do trouby. Zbylý olej smíchejte s očištěnou řepou nakrájenou na čtvrtky. Brambory lehce promáčkněte lžící a dejte je na plech s teplým olejem. Přidejte rovněž řepu a pečte dvacet minut.
3. Mezitím smíchejte v misce všechny suroviny na dresink a odložte.
4. Upečené brambory a řepu promíchejte v míse s uzenou makrelou, okapanými bílými fazolemi a polníčkem. Přelijte dresinkem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Salát s makrelou a řepou

Snadné Středomořská Saláty Magazín 12/2011
(0)

Co budete potřebovat

800 g malých brambůrek
60 ml olivového oleje
4 středně velké červené řepy
400 g uzené makrely
400g plechovka nakládaných bílých fazolí
1 balení polníčku
Na křenový dresink:
150 g majonézy
1 lžíce strouhaného křenu
1 stroužek česneku
1 lžíce bílého vinného octa
sůl, pepř

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 220 °C. Celé oloupané brambory dejte do studené osolené vody a přiveďte k varu. Vařte dvanáct až patnáct minut, aby změkly. Slijte je a osušte.
2. Plech potřete dvěma lžícemi olivového oleje a dejte na pět minut nahřát do trouby. Zbylý olej smíchejte s očištěnou řepou nakrájenou na čtvrtky. Brambory lehce promáčkněte lžící a dejte je na plech s teplým olejem. Přidejte rovněž řepu a pečte dvacet minut.
3. Mezitím smíchejte v misce všechny suroviny na dresink a odložte.
4. Upečené brambory a řepu promíchejte v míse s uzenou makrelou, okapanými bílými fazolemi a polníčkem. Přelijte dresinkem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Salát s medovým dresinkem
Salát s medovým dresinkem
Salát s medovým dresinkem
Salát s medovým dresinkem
Teplý salát s uzenou makrelou
Teplý salát s uzenou makrelou
Teplý salát s uzenou makrelou
Teplý salát s uzenou makrelou
Avokádový salát
Avokádový salát
Avokádový salát
Avokádový salát
Krevetový koktejl
Krevetový koktejl
Krevetový koktejl
Krevetový koktejl

Inspirujte se podobnými recepty