×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Salát s kořenovou zeleninou a sýrem feta

Další recepty a články

Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v...
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Salát z lilku (Gaji namul)
Salát z lilku (Gaji...
Salát z lilku (Gaji namul)
Salát z lilku (Gaji namul)

Salát s kořenovou zeleninou a sýrem feta

Co budete potřebovat

½ bulvy celeru
1 citron, nakrájený na klínky
1 svazek mrkve, očištěné
2 pastináky, oloupané a nakrájené na špalíky
1 červená cibule, nakrájená na klínky
2 červené řepy, oloupané a nakrájené na klínky
70 ml olivového oleje + 2 lžíce navíc
sůl a čerstvě mletý pepř
2 lžíce balzamikového octa
1 stroužek česneku, drcený
1 lžička třtinového cukru
75 g baby špenátu
rozdrobený sýr feta k podávání

Jak na to?

Předehřejte troubu na 200 °C. Oloupejte celer a nakrájejte na klínky. Hned je ponořte do mísy s vodou a kousky citronu, celer tak nezhnědne.
Mrkev rozložte na velký plech, přidejte pastinák, červenou řepu, cibuli, scezený celer, 2 lžíce olivového oleje, osolte, opepřete, promíchejte a pečte 30 minut.
Prošlehejte olej, balzamikový ocet, česnek a cukr. Upečenou zeleninu smíchejte s lístky špenátu, pokapejte zálivkou a posypte fetou. Podávejte teplé.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Salát s kořenovou zeleninou a sýrem feta

Snadné Česká Saláty Magazín 11/2014
Průměrné hodnocení 4 (7)

Co budete potřebovat

½ bulvy celeru
1 citron, nakrájený na klínky
1 svazek mrkve, očištěné
2 pastináky, oloupané a nakrájené na špalíky
1 červená cibule, nakrájená na klínky
2 červené řepy, oloupané a nakrájené na klínky
70 ml olivového oleje + 2 lžíce navíc
sůl a čerstvě mletý pepř
2 lžíce balzamikového octa
1 stroužek česneku, drcený
1 lžička třtinového cukru
75 g baby špenátu
rozdrobený sýr feta k podávání

Jak na to?

Předehřejte troubu na 200 °C. Oloupejte celer a nakrájejte na klínky. Hned je ponořte do mísy s vodou a kousky citronu, celer tak nezhnědne.
Mrkev rozložte na velký plech, přidejte pastinák, červenou řepu, cibuli, scezený celer, 2 lžíce olivového oleje, osolte, opepřete, promíchejte a pečte 30 minut.
Prošlehejte olej, balzamikový ocet, česnek a cukr. Upečenou zeleninu smíchejte s lístky špenátu, pokapejte zálivkou a posypte fetou. Podávejte teplé.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Salát z lilku (Gaji namul)
Salát z lilku (Gaji namul)
Salát z lilku (Gaji namul)
Salát z lilku (Gaji namul)

Inspirujte se podobnými recepty