Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptySalát s chřestovou pěnou
Albert logoAlbert logo
  • Salát s chřestovou pěnou

Salát s chřestovou pěnou

Potěšte svou rodinu a blízké netradičním pohoštěním na domácí oslavě, či na posezení s přáteli. Chřestovou pěnu lze taktéž připravit jako předkrm.
Salát s chřestovou pěnou
Snadné
46-60 minut
4/5
Sváteční
Předkrm

Ingredience

Složení
4 porce
  • Chřest zelený 250 g
  • Mléko 200 ml
  • Smetana ke šlehání 300 ml
  • Česnek 1 strouž.
  • Špenát čerstvý 1 hrs.
  • Želatina plátková 2,5 ks
  • Prosciutto 2 plát.
  • Cibule červená 1/2 ks
  • Vaječný bílek 1 ks
  • Cibulka jarní 2 ks
  • Ředkvičky 6 ks
  • Citronová šťáva 1 člž
  • Olej olivový 2 člž
  • Polníček 1 hrs.
  • Máslo 1 plž
  • Chřest zelený 250 g
  • Mléko 200 ml
  • Smetana ke šlehání 300 ml
  • Česnek 1 strouž.
  • Špenát čerstvý 1 hrs.
  • Želatina plátková 2,5 ks
  • Prosciutto 2 plát.
  • Cibule červená 1/2 ks
  • Vaječný bílek 1 ks
  • Cibulka jarní 2 ks
  • Ředkvičky 6 ks
  • Citronová šťáva 1 člž
  • Olej olivový 2 člž
  • Polníček 1 hrs.
  • Máslo 1 plž

Příprava

1
Chřest nejprve omyjte, a poté z každého výhonku odřízněte zdřevnatělé konce. Konce lze taktéž jednoduše odlomit. V hrnci nechte rozpustit máslo, přidejte chřest a smažte přibližně 4 až 5 minut doměkka. Dejte pozor, aby se chřest nepřipálil. Poté jej vyjměte a nechte okapat na papírové utěrce.
2
Do hrnce vlijte mléko a smetanu, přidejte česnek a přiveďte k varu. Vařte na mírném plamenu, aby se tekutina zredukovala přibližně na dvě třetiny. Vložte chřest zpět do hrnce a zhruba minutu povařte. Sejměte hrnec z ohně, vložte nasekaný špenát a vše rozmixujte tyčovým mixérem.
3
Přeceďte vše do čisté mísy, přidejte namočené želatinové plátky a nechte je zcela rozpustit. Znovu přeceďte do mísy. Mísu zespoda ponořte do vody s ledem nebo do ledové vody a míchejte, dokud hmota nezchladne a nezačne tuhnout.
4
Vedle našlehejte bílek do tuha, a poté jej přimíchejte opatrně ke chřestovému základu a podle chuti dosolte. Chřestovou pěnu rozdělte do 4 skleniček a nechte v ledničce vychladnout.
5
Mezitím si připravte salát. Prosciutto, jarní cibulku a ředkvičky nakrájejte na menší kousky, cibuli nakrájejte nahrubo. Přidejte olej a citronovou šťávu a vše promíchejte. Před podáváním ozdobte pěnu salátem, navrch vložte polníček a případně zakápněte olejem.
1
Chřest nejprve omyjte, a poté z každého výhonku odřízněte zdřevnatělé konce. Konce lze taktéž jednoduše odlomit. V hrnci nechte rozpustit máslo, přidejte chřest a smažte přibližně 4 až 5 minut doměkka. Dejte pozor, aby se chřest nepřipálil. Poté jej vyjměte a nechte okapat na papírové utěrce.
2
Do hrnce vlijte mléko a smetanu, přidejte česnek a přiveďte k varu. Vařte na mírném plamenu, aby se tekutina zredukovala přibližně na dvě třetiny. Vložte chřest zpět do hrnce a zhruba minutu povařte. Sejměte hrnec z ohně, vložte nasekaný špenát a vše rozmixujte tyčovým mixérem.
3
Přeceďte vše do čisté mísy, přidejte namočené želatinové plátky a nechte je zcela rozpustit. Znovu přeceďte do mísy. Mísu zespoda ponořte do vody s ledem nebo do ledové vody a míchejte, dokud hmota nezchladne a nezačne tuhnout.
4
Vedle našlehejte bílek do tuha, a poté jej přimíchejte opatrně ke chřestovému základu a podle chuti dosolte. Chřestovou pěnu rozdělte do 4 skleniček a nechte v ledničce vychladnout.
5
Mezitím si připravte salát. Prosciutto, jarní cibulku a ředkvičky nakrájejte na menší kousky, cibuli nakrájejte nahrubo. Přidejte olej a citronovou šťávu a vše promíchejte. Před podáváním ozdobte pěnu salátem, navrch vložte polníček a případně zakápněte olejem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 7 dní

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 14 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.