×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Salát caprese trochu jinak

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Salát caprese trochu jinak

Tip do kuchyně

 

Salát caprese se samozřejmě připravuje z čerstvých rajčat, bazalky a mozzarelly. Další italskou inspiraci naleznete v našem článku Pod pokličkou italské kuchyně.

Co budete potřebovat

1 francouzská bageta
1 stroužek česneku
2 větvičky cherry rajčat
1 lžíce čerstvě nastrouhaného křenu
180 g mozzarelly
Na bazalkovo-koprový dresink:
1 hrst bazalkových lístků, nasekaných
1 hrsti nasekaného kopru
30 ml bílého vinného octa
60 ml olivového oleje + na zakápnutí
1 lžička krupicového cukru

Jak na to?

1) Troubu předehřejte na 200 °C a udělejte dresink: Smíchejte bazalku, kopr, ocet, olej, a cukr a dejte stranou.

2) Bagetu rozřízněte a nakrájejte na větší kusy, potřete česnekem, vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem, navrch dejte větvičky cherry rajčat a zakapejte olivovým olejem.

3) Pečte 10 až 15 minut, nebo dokud chleba nezezlátne.

4) Přidejte mozzarellu a potřete bazalkovým dresinkem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Salát caprese trochu jinak

Předkrm Velmi snadné Italská Saláty Něco lehkého Pečení Bazalka , Rajče Magazín 8/2011
(0)

Tip do kuchyně

 

Salát caprese se samozřejmě připravuje z čerstvých rajčat, bazalky a mozzarelly. Další italskou inspiraci naleznete v našem článku Pod pokličkou italské kuchyně.

Co budete potřebovat

1 francouzská bageta
1 stroužek česneku
2 větvičky cherry rajčat
1 lžíce čerstvě nastrouhaného křenu
180 g mozzarelly
Na bazalkovo-koprový dresink:
1 hrst bazalkových lístků, nasekaných
1 hrsti nasekaného kopru
30 ml bílého vinného octa
60 ml olivového oleje + na zakápnutí
1 lžička krupicového cukru

Jak na to?

1) Troubu předehřejte na 200 °C a udělejte dresink: Smíchejte bazalku, kopr, ocet, olej, a cukr a dejte stranou.

2) Bagetu rozřízněte a nakrájejte na větší kusy, potřete česnekem, vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem, navrch dejte větvičky cherry rajčat a zakapejte olivovým olejem.

3) Pečte 10 až 15 minut, nebo dokud chleba nezezlátne.

4) Přidejte mozzarellu a potřete bazalkovým dresinkem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Inspirujte se podobnými recepty