×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Salát caprese trochu jinak

Další recepty a články

Rukolový salát s cizrnou a...
Rukolový salát s...
Rukolový salát s cizrnou a...
Rukolový salát s cizrnou a...
Mozzarela s mátou a citronovým...
Mozzarela s mátou a...
Mozzarela s mátou a citronovým...
Mozzarela s mátou a citronovým...
Římský salát s dresinkem z...
Římský salát s...
Římský salát s dresinkem z...
Římský salát s dresinkem z...
Salát z pečené červené řepy s...
Salát z pečené...
Salát z pečené červené řepy s...
Salát z pečené červené řepy s...

Salát caprese trochu jinak

Tip do kuchyně

 

Salát caprese se samozřejmě připravuje z čerstvých rajčat, bazalky a mozzarelly. Další italskou inspiraci naleznete v našem článku Pod pokličkou italské kuchyně.

Co budete potřebovat

1 francouzská bageta
1 stroužek česneku
2 větvičky cherry rajčat
1 lžíce čerstvě nastrouhaného křenu
180 g mozzarelly
Na bazalkovo-koprový dresink:
1 hrst bazalkových lístků, nasekaných
1 hrsti nasekaného kopru
30 ml bílého vinného octa
60 ml olivového oleje + na zakápnutí
1 lžička krupicového cukru

Jak na to?

1) Troubu předehřejte na 200 °C a udělejte dresink: Smíchejte bazalku, kopr, ocet, olej, a cukr a dejte stranou.

2) Bagetu rozřízněte a nakrájejte na větší kusy, potřete česnekem, vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem, navrch dejte větvičky cherry rajčat a zakapejte olivovým olejem.

3) Pečte 10 až 15 minut, nebo dokud chleba nezezlátne.

4) Přidejte mozzarellu a potřete bazalkovým dresinkem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Salát caprese trochu jinak

Předkrm Velmi snadné Italská Saláty Něco lehkého Pečení Magazín 8/2011
(0)

Tip do kuchyně

 

Salát caprese se samozřejmě připravuje z čerstvých rajčat, bazalky a mozzarelly. Další italskou inspiraci naleznete v našem článku Pod pokličkou italské kuchyně.

Co budete potřebovat

1 francouzská bageta
1 stroužek česneku
2 větvičky cherry rajčat
1 lžíce čerstvě nastrouhaného křenu
180 g mozzarelly
Na bazalkovo-koprový dresink:
1 hrst bazalkových lístků, nasekaných
1 hrsti nasekaného kopru
30 ml bílého vinného octa
60 ml olivového oleje + na zakápnutí
1 lžička krupicového cukru

Jak na to?

1) Troubu předehřejte na 200 °C a udělejte dresink: Smíchejte bazalku, kopr, ocet, olej, a cukr a dejte stranou.

2) Bagetu rozřízněte a nakrájejte na větší kusy, potřete česnekem, vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem, navrch dejte větvičky cherry rajčat a zakapejte olivovým olejem.

3) Pečte 10 až 15 minut, nebo dokud chleba nezezlátne.

4) Přidejte mozzarellu a potřete bazalkovým dresinkem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Rukolový salát s cizrnou a...
Rukolový salát s cizrnou a...
Rukolový salát s cizrnou a...
Rukolový salát s cizrnou a...
Mozzarela s mátou a citronovým...
Mozzarela s mátou a citronovým...
Mozzarela s mátou a citronovým...
Mozzarela s mátou a citronovým...
Římský salát s dresinkem z...
Římský salát s dresinkem z...
Římský salát s dresinkem z...
Římský salát s dresinkem z...
Salát z pečené červené řepy s...
Salát z pečené červené řepy s...
Salát z pečené červené řepy s...
Salát z pečené červené řepy s...

Inspirujte se podobnými recepty