×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Rýžový salát s tuňákem
15 minut , Velmi snadné , Orientální , Saláty ,

Rýžový salát s tuňákem

Co budu potřebovat

240 g rýže
2 konzervy tuňáka v olivovém oleji
200 g mraženého hrášku, chvíli povařeného ve vodě, scezeného
2 červené papriky, oloupané škrabkou na brambory, zbavené semeníku a nakrájené na malé kousky
3 rajčata, nakrájená nadrobno
5 jarních cibulek, jemně nasekaných
svazek hladkolisté petrželky, nasekané najemno
velká hrst zelených oliv, pokrájených
4 lžíce majonézy
1 citron, vymačkaná šťáva
2 lžíce olivového oleje
sůl

Jak na to?

Rýži uvařte, nechte zchladnout, dejte do velké mísy a nasucho ji promíchejte vidličkou, aby se jednotlivá zrna oddělila. Přimíchejte tuňáka, hrášek, papriky, rajčata, jarní cibulku, petrželku a olivy. V malé misce smíchejte majonézu, šťávu z jednoho citronu a olivový olej. Osolte podle chuti. Obojí přetáhněte potravinářskou fólií a nechte každého, ať si sám nabere rýže, ochutí majonézou a smíchá.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Salát s bulgurem, červenou řepou a sýrem feta

    Saláty nad 60 minut
  • Kuskus s uzenou makrelou

    Saláty 15 minut
  • Miska plná energie

    Saláty 45 minut