×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Rýžové suflé
45 minut , Dezert , Snadné , Česká , Moučníky a koláče ,

Rýžové suflé

Co budu potřebovat

3 lžíce másla
strouhanka
90 g dlouhozrnné rýže
250 ml mléka
6 vajec, žloutky a bílky zvlášť
25 g moučkového cukru
50 g krupicového cukru
Kompotované hrušky

Jak na to?

Jednou lžící másla vymažte mísu o průměru 25 cm a vysypte ji strouhankou. Rýži vařte 10 minut s mlékem a zbylým máslem. Poté ji nechte zchladnout. Žloutky našlehejte s moučkovým cukrem, bílky ušlehejte dotuha s krupicovým cukrem. Pak obojí vmíchejte k rýži. Polovinu hmoty nalijte do mísy, poklaďte hruškami a završte zbylou rýžovou směsí. Pečte 25–30 minut.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Rýžový pudink s mangem

    Dezert 30 minut
  • Nepečený rýžový nákyp

    Snídaně 30 minut
  • Paella s chorizem

    Hlavní chod 30 minut