×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Rýžové karbanátky
30 minut , Předkrm , Velmi snadné , Česká , Chuťovky ,

Rýžové karbanátky

Co budu potřebovat

250 g jasmínové rýže
2 plechovky tuňáka ve vlastní šťávě
1 malá cuketa
2 jarní cibulky
2 vejce
2 hrnky strouhanky
sůl
pepř
75 g majonézy
1 lžička citronové šťávy
1 lžičky wasabi
citron

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Rýži uvařte podle návodu na obalu, sceďte a smíchejte s okapaným tuňákem, nastrouhanou cuketou, jarní cibulkou, vejci a hrnkem strouhanky. Hmotu podle chuti osolte a opepřete a vytvořte z ní 8 karbanátků. Obalte je ve zbylé strouhance, vyskládejte na plech, zastříkněte olejem a pečte 20 minut. Podávejte s dipem smíchaným z majonézy, citronové šťávy a wasabi a se skrojky citronu.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Rýžový pudink s mangem

    Dezert 30 minut
  • Nepečený rýžový nákyp

    Snídaně 30 minut
  • Paella s chorizem

    Hlavní chod 30 minut