Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyRychlý kimchi ramen
Albert logoAlbert logo
  • Rychlý kimchi ramen
Rychlý kimchi ramen

Rychlý kimchi ramen

Velmi snadné
16-30 minut
0/5

Ingredience4 porce

4 porce
  • Zelí čínské 1 ks
  • Sůl
  • Rybí omáčka 30 ml
  • Česnek 3 strouž.
  • Zázvor 2,5 cm
  • Cukr třtinový 15 g
  • Sriracha 30 g
  • Ředkvičky 8 ks
  • Rýžový ocet 45 ml
  • Mrkev 2 ks
  • Cibulka jarní 4 ks
  • Olej slunečnicový 15 ml
  • Voda 1 l
  • Žampiony 100 g
  • Olej sezamový BIO 15 ml
  • Bujón kuřecí 2 ks
  • Nudle rýžové široké 120 g
  • Zelí čínské 1 ks
  • Sůl
  • Rybí omáčka 30 ml
  • Česnek 3 strouž.
  • Zázvor 2,5 cm
  • Cukr třtinový 15 g
  • Sriracha 30 g
  • Ředkvičky 8 ks
  • Rýžový ocet 45 ml
  • Mrkev 2 ks
  • Cibulka jarní 4 ks
  • Olej slunečnicový 15 ml
  • Voda 1 l
  • Žampiony 100 g
  • Olej sezamový BIO 15 ml

Příprava

1
Nakrájejte zelí na 2 1⁄2 cm široké pruhy a vložte do mísy. Promíchejte se lžičkou soli a dobře promačkejte, aby zelí zkřehlo.
2
Do mixéru vložte 3 očištěné stroužky česneku a zázvor nakrájený na plátky. Přidejte rybí omáčku, pastu sriracha chilli, cukr, rýžový ocet a vše rozmixujte na hladkou kimchi pastu.
3
Pokrájené zelí opláchněte pod studenou vodou a sceďte. Ve větší míse smíchejte s kimchi pastou. Ředkvičky, mrkev a jarní cibulku očistěte a nakrájejte na tenké plátky. Přidejte k zelí a vše dobře promíchejte.
4
Na pánvičce rozehřejte slunečnicový olej, očistěte žampiony, nakrájejte je na plátky a zprudka osmahněte. Přidejte asi 1⁄4 kimchi zelí a opět zprudka orestujte. Zbytek kimchi uložte do zavírací sklenice a dejte do lednice. Takto uložené vám vydrží na další použití.
5
Do rendlíku vlijte vodu a přiveďte k varu. Rozmíchejte v ní kostky bujónu, sezamový olej a asi 50 ml kimchi šťávy ze sklenice. Povařte 5 minut.
6
Mezitím si připravte rýžové nudle do mísy a zalijte je vroucí vodou. Nechte v míse 3–5 minut, dokud nezměknou. Pak je sceďte a rozdělte do misek.
7
Přes nudle dejte orestovanou směs a vše zalijte vývarem.
1
Nakrájejte zelí na 2 1⁄2 cm široké pruhy a vložte do mísy. Promíchejte se lžičkou soli a dobře promačkejte, aby zelí zkřehlo.
2
Do mixéru vložte 3 očištěné stroužky česneku a zázvor nakrájený na plátky. Přidejte rybí omáčku, pastu sriracha chilli, cukr, rýžový ocet a vše rozmixujte na hladkou kimchi pastu.
3
Pokrájené zelí opláchněte pod studenou vodou a sceďte. Ve větší míse smíchejte s kimchi pastou. Ředkvičky, mrkev a jarní cibulku očistěte a nakrájejte na tenké plátky. Přidejte k zelí a vše dobře promíchejte.
4
Na pánvičce rozehřejte slunečnicový olej, očistěte žampiony, nakrájejte je na plátky a zprudka osmahněte. Přidejte asi 1⁄4 kimchi zelí a opět zprudka orestujte. Zbytek kimchi uložte do zavírací sklenice a dejte do lednice. Takto uložené vám vydrží na další použití.
5
Do rendlíku vlijte vodu a přiveďte k varu. Rozmíchejte v ní kostky bujónu, sezamový olej a asi 50 ml kimchi šťávy ze sklenice. Povařte 5 minut.
6
Mezitím si připravte rýžové nudle do mísy a zalijte je vroucí vodou. Nechte v míse 3–5 minut, dokud nezměknou. Pak je sceďte a rozdělte do misek.
7
Přes nudle dejte orestovanou směs a vše zalijte vývarem.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 27.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě 4 dny

Od 27.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě 4 dny

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě 4 dny

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.