Rychlé sendviče s chřestem a fetou
Ingredience
100 g | majonézy Česká chuť |
100 g | kečupu |
1 | lžíce vinného octa |
2 | lžíce dijonské hořčice |
1 | stroužek česneku |
5 | sušených rajčat v oleji |
chilli vločky | |
sůl | |
350 g | zeleného chřestu z Tržnice |
u Alberta | |
20 ml | olivového oleje |
1 | Mlynářská veka z Albertova pekařství |
50 g | rozinek |
1 | jarní cibulka |
150 g | fety |
Postup přípravy
1. Rozmixujte dohladka 100 g majonézy, 100 g kečupu, 1 lžíci octa, 2 lžíce dijonské hořčice, oloupaný, prolisovaný stroužek česneku, 5 scezených sušených rajčat a špetku chilli vloček. Podle chuti osolte.
2. Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a vložte do ní 350 g očištěného chřestu bez dřevnatých konců. Vařte 2 minuty, sceďte a ochlaďte v míse s ledovou vodou. Vyjměte, osušte papírovou utěrkou, osolte, pokapejte olivovým olejem a opečte na rozpálené grilovací pánvi.
3. Mlynářskou veku rozřízněte podélně napůl a nasucho opečte v troubě. Poté nakrájejte na 4 části. Potřete horní i spodní část připraveným francouzským dresinkem. Na spodní část vždy navrstvěte opečený chřest, posypte rozinkami, očištěnou jarní cibulkou nakrájenou na kolečka a rozdrobeným sýrem feta. Můžete přiklopit horní částí a svačina nebo večeře je hotová.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY