
Jehněčí špízy suvlaki

Náročné
Více než 60 minut
3/5
Řecká
Hlavní chod
Ingredience
Složení 1 porcí
- Jehněčí kýta 1,5 kg
- Olej olivový 100 ml
- Červené víno 100 ml
- Oregano sušené 2 člž
- Citronová kůra 2 ks
- Citronová šťáva 60 ml
- Česnek 2 strouž.
- Sůl
- Tzatziki
- Oregano čerstvé 1 snít.
- Pepř
- Jehněčí kýta 1,5 kg
- Olej olivový 100 ml
- Červené víno 100 ml
- Oregano sušené 2 člž
- Citronová kůra 2 ks
- Citronová šťáva 60 ml
- Česnek 2 strouž.
- Sůl
- Tzatziki
- Oregano čerstvé 1 snít.
- Pepř
Příprava
- 1Maso vložte do mísy, přidejte olej, víno, oregano, kůru i šťávu z citronů, rozmělněný česnek a pepř a vše dobře promíchejte. Dejte na 5 hodin, ideálně však přes noc, marinovat. Maso vyndejte z marinády a napíchejte ho na 10 grilovacích jehlic, důkladně osolte a 10–12 minut grilujte. Podávejte s tzatziki nebo jogurtem, posypané nasekaným oreganem, s klínky citronu.
- 1Maso vložte do mísy, přidejte olej, víno, oregano, kůru i šťávu z citronů, rozmělněný česnek a pepř a vše dobře promíchejte. Dejte na 5 hodin, ideálně však přes noc, marinovat. Maso vyndejte z marinády a napíchejte ho na 10 grilovacích jehlic, důkladně osolte a 10–12 minut grilujte. Podávejte s tzatziki nebo jogurtem, posypané nasekaným oreganem, s klínky citronu.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.