×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Hovězí Stroganoff s houbami

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové...
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Hovězí Stroganoff s houbami

Co budete potřebovat

2 lžíce oleje
2 červené cibule, nakrájené na tenké plátky
4 stroužky česneku, nasekané najemno
400 g hovězího zadního bez kosti - kýta
5 lžičky mleté papriky
sůl, pepř
3–4 lžíce červeného vinného octa
300 ml hovězího vývaru
400 g žampionů
1 lžíce olivového oleje
4 sterilizované okurky
300 g žervé

Jak na to?

Na pánvi rozpalte olej, přidejte cibuli a chvíli opékejte, přisypte česnek a po minutě i maso nakrájené na tenké nudličky a zprudka je opečte, aby se maso zatáhlo. Okořeňte paprikou, osolte a opepřete, promíchejte a přidejte vinný ocet, přiveďte k varu a nechte probublávat tak dlouho, dokud se veškerá tekutina neodpaří. Teprve pak přilijte hovězí vývar a vařte zhruba dvacet minut, nakonec dochuťte solí a vmíchejte žervé. Žampiony osolte, opepřete a nejprve lehce orestujte na olivovém oleji z obou stran. Poté je spolu s okurkami nakrájenými na plátky opatrně přidejte k masu s omáčkou. Dle chuti můžete posypat nasekanou petrželkou. Podávejte s rýží.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hovězí Stroganoff s houbami

Hlavní chod Velmi snadné Maso Tip týdne
(0)

Co budete potřebovat

2 lžíce oleje
2 červené cibule, nakrájené na tenké plátky
4 stroužky česneku, nasekané najemno
400 g hovězího zadního bez kosti - kýta
5 lžičky mleté papriky
sůl, pepř
3–4 lžíce červeného vinného octa
300 ml hovězího vývaru
400 g žampionů
1 lžíce olivového oleje
4 sterilizované okurky
300 g žervé

Jak na to?

Na pánvi rozpalte olej, přidejte cibuli a chvíli opékejte, přisypte česnek a po minutě i maso nakrájené na tenké nudličky a zprudka je opečte, aby se maso zatáhlo. Okořeňte paprikou, osolte a opepřete, promíchejte a přidejte vinný ocet, přiveďte k varu a nechte probublávat tak dlouho, dokud se veškerá tekutina neodpaří. Teprve pak přilijte hovězí vývar a vařte zhruba dvacet minut, nakonec dochuťte solí a vmíchejte žervé. Žampiony osolte, opepřete a nejprve lehce orestujte na olivovém oleji z obou stran. Poté je spolu s okurkami nakrájenými na plátky opatrně přidejte k masu s omáčkou. Dle chuti můžete posypat nasekanou petrželkou. Podávejte s rýží.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Inspirujte se podobnými recepty