×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Hovězí Stroganoff s houbami

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...

Hovězí Stroganoff s houbami

Co budete potřebovat

2 lžíce oleje
2 červené cibule, nakrájené na tenké plátky
4 stroužky česneku, nasekané najemno
400 g hovězího zadního bez kosti - kýta
5 lžičky mleté papriky
sůl, pepř
3–4 lžíce červeného vinného octa
300 ml hovězího vývaru
400 g žampionů
1 lžíce olivového oleje
4 sterilizované okurky
300 g žervé

Jak na to?

Na pánvi rozpalte olej, přidejte cibuli a chvíli opékejte, přisypte česnek a po minutě i maso nakrájené na tenké nudličky a zprudka je opečte, aby se maso zatáhlo. Okořeňte paprikou, osolte a opepřete, promíchejte a přidejte vinný ocet, přiveďte k varu a nechte probublávat tak dlouho, dokud se veškerá tekutina neodpaří. Teprve pak přilijte hovězí vývar a vařte zhruba dvacet minut, nakonec dochuťte solí a vmíchejte žervé. Žampiony osolte, opepřete a nejprve lehce orestujte na olivovém oleji z obou stran. Poté je spolu s okurkami nakrájenými na plátky opatrně přidejte k masu s omáčkou. Dle chuti můžete posypat nasekanou petrželkou. Podávejte s rýží.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hovězí Stroganoff s houbami

Hlavní chod Velmi snadné Maso Tip týdne
(0)

Co budete potřebovat

2 lžíce oleje
2 červené cibule, nakrájené na tenké plátky
4 stroužky česneku, nasekané najemno
400 g hovězího zadního bez kosti - kýta
5 lžičky mleté papriky
sůl, pepř
3–4 lžíce červeného vinného octa
300 ml hovězího vývaru
400 g žampionů
1 lžíce olivového oleje
4 sterilizované okurky
300 g žervé

Jak na to?

Na pánvi rozpalte olej, přidejte cibuli a chvíli opékejte, přisypte česnek a po minutě i maso nakrájené na tenké nudličky a zprudka je opečte, aby se maso zatáhlo. Okořeňte paprikou, osolte a opepřete, promíchejte a přidejte vinný ocet, přiveďte k varu a nechte probublávat tak dlouho, dokud se veškerá tekutina neodpaří. Teprve pak přilijte hovězí vývar a vařte zhruba dvacet minut, nakonec dochuťte solí a vmíchejte žervé. Žampiony osolte, opepřete a nejprve lehce orestujte na olivovém oleji z obou stran. Poté je spolu s okurkami nakrájenými na plátky opatrně přidejte k masu s omáčkou. Dle chuti můžete posypat nasekanou petrželkou. Podávejte s rýží.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...

Inspirujte se podobnými recepty