×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Rychlé hovězí Stroganoff s houbami

Další recepty a články

Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Tvarohový dezert s ovocem a...
Tvarohový dezert s...
Tvarohový dezert s ovocem a...
Tvarohový dezert s ovocem a...

Rychlé hovězí Stroganoff s houbami

Co budete potřebovat

2 lžíce oleje
2 červené cibule, nakrájené na tenké plátky
4 stroužky česneku, nasekané najemno
400 g hovězího zadního bez kosti - kýta
5 lžičky mleté papriky
sůl, pepř
3–4 lžíce červeného vinného octa
300 ml hovězího vývaru
400 g žampionů
1 lžíce olivového oleje
4 sterilizované okurky
300 g žervé

Jak na to?

Na pánvi rozpalte olej, přidejte cibuli a chvíli opékejte, přisypte česnek a po minutě i maso nakrájené na tenké nudličky a zprudka je opečte, aby se maso zatáhlo. Okořeňte paprikou, osolte a opepřete, promíchejte a přidejte vinný ocet, přiveďte k varu a nechte probublávat tak dlouho, dokud se veškerá tekutina neodpaří. Teprve pak přilijte hovězí vývar a vařte zhruba dvacet minut, nakonec dochuťte solí a vmíchejte žervé. Žampiony osolte, opepřete a nejprve lehce orestujte na olivovém oleji z obou stran. Poté je spolu s okurkami nakrájenými na plátky opatrně přidejte k masu s omáčkou. Dle chuti můžete posypat nasekanou petrželkou. Podávejte s rýží.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rychlé hovězí Stroganoff s houbami

Hlavní chod Velmi snadné Maso Tip týdne
(0)

Co budete potřebovat

2 lžíce oleje
2 červené cibule, nakrájené na tenké plátky
4 stroužky česneku, nasekané najemno
400 g hovězího zadního bez kosti - kýta
5 lžičky mleté papriky
sůl, pepř
3–4 lžíce červeného vinného octa
300 ml hovězího vývaru
400 g žampionů
1 lžíce olivového oleje
4 sterilizované okurky
300 g žervé

Jak na to?

Na pánvi rozpalte olej, přidejte cibuli a chvíli opékejte, přisypte česnek a po minutě i maso nakrájené na tenké nudličky a zprudka je opečte, aby se maso zatáhlo. Okořeňte paprikou, osolte a opepřete, promíchejte a přidejte vinný ocet, přiveďte k varu a nechte probublávat tak dlouho, dokud se veškerá tekutina neodpaří. Teprve pak přilijte hovězí vývar a vařte zhruba dvacet minut, nakonec dochuťte solí a vmíchejte žervé. Žampiony osolte, opepřete a nejprve lehce orestujte na olivovém oleji z obou stran. Poté je spolu s okurkami nakrájenými na plátky opatrně přidejte k masu s omáčkou. Dle chuti můžete posypat nasekanou petrželkou. Podávejte s rýží.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Tvarohový dezert s ovocem a...
Tvarohový dezert s ovocem a...
Tvarohový dezert s ovocem a...
Tvarohový dezert s ovocem a...

Inspirujte se podobnými recepty