×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Rychlá krůtí svíčková

Další recepty a články

Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...

Rychlá krůtí svíčková

Co budete potřebovat

600 g vykostěného krůtího stehna
50 g prorostlé uzené slaniny
olej
sůl
2 mrkve
¼ celeru
1 cibule
3 bobkové listy
5 kuliček pepře
3 kuličky nového koření
½ lžičky sušeného tymiánu
½ citronu
400 ml vývaru
300 ml smetany ke šlehání
na dochucení – ocet, plnotučná hořčice, cukr
Příloha [Přílohy]
300 g rýže
sůl

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C.
Krůtí maso proložte klínky slaniny a svažte jako roládu. Zprudka opečte na rozpáleném oleji, pak osolte.
Nakrájenou zeleninu a cibuli orestujte. Přesuňte k masu, přidejte koření a plátky citronu. Podlijte šálkem vody a pečte zakryté 1,5 hodiny.
Zeleninu po upečení propasírujte na omáčku. Přilijte vývar a smetanu a nechte přejít varem. Dochuťte octem, cukrem, případně i hořčicí.
Podávejte s vařenou rýží.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rychlá krůtí svíčková

Hlavní chod Velmi snadné Maso Magazín 10/2018
(0)
Skvělá odlehčená svíčková, se kterou si hravě poradíte i bez velkých kuchařských zkušeností. Díky krůtímu masu a rýži je odlehčená, což oceníte nejen kvůli dětem.

Co budete potřebovat

600 g vykostěného krůtího stehna
50 g prorostlé uzené slaniny
olej
sůl
2 mrkve
¼ celeru
1 cibule
3 bobkové listy
5 kuliček pepře
3 kuličky nového koření
½ lžičky sušeného tymiánu
½ citronu
400 ml vývaru
300 ml smetany ke šlehání
na dochucení – ocet, plnotučná hořčice, cukr
Příloha [Přílohy]
300 g rýže
sůl

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C.
Krůtí maso proložte klínky slaniny a svažte jako roládu. Zprudka opečte na rozpáleném oleji, pak osolte.
Nakrájenou zeleninu a cibuli orestujte. Přesuňte k masu, přidejte koření a plátky citronu. Podlijte šálkem vody a pečte zakryté 1,5 hodiny.
Zeleninu po upečení propasírujte na omáčku. Přilijte vývar a smetanu a nechte přejít varem. Dochuťte octem, cukrem, případně i hořčicí.
Podávejte s vařenou rýží.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...

Inspirujte se podobnými recepty