×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Rychlá krůtí svíčková

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Rychlá krůtí svíčková

Co budete potřebovat

600 g vykostěného krůtího stehna
50 g prorostlé uzené slaniny
olej
sůl
2 mrkve
¼ celeru
1 cibule
3 bobkové listy
5 kuliček pepře
3 kuličky nového koření
½ lžičky sušeného tymiánu
½ citronu
400 ml vývaru
300 ml smetany ke šlehání
na dochucení – ocet, plnotučná hořčice, cukr
Příloha [Přílohy]
300 g rýže
sůl

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C.
Krůtí maso proložte klínky slaniny a svažte jako roládu. Zprudka opečte na rozpáleném oleji, pak osolte.
Nakrájenou zeleninu a cibuli orestujte. Přesuňte k masu, přidejte koření a plátky citronu. Podlijte šálkem vody a pečte zakryté 1,5 hodiny.
Zeleninu po upečení propasírujte na omáčku. Přilijte vývar a smetanu a nechte přejít varem. Dochuťte octem, cukrem, případně i hořčicí.
Podávejte s vařenou rýží.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rychlá krůtí svíčková

Hlavní chod Velmi snadné Maso Tymián Magazín 10/2018 Počet porcí: 4
(0)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma
Skvělá odlehčená svíčková, se kterou si hravě poradíte i bez velkých kuchařských zkušeností. Díky krůtímu masu a rýži je odlehčená, což oceníte nejen kvůli dětem.

Co budete potřebovat

600 g vykostěného krůtího stehna
50 g prorostlé uzené slaniny
olej
sůl
2 mrkve
¼ celeru
1 cibule
3 bobkové listy
5 kuliček pepře
3 kuličky nového koření
½ lžičky sušeného tymiánu
½ citronu
400 ml vývaru
300 ml smetany ke šlehání
na dochucení – ocet, plnotučná hořčice, cukr
Příloha [Přílohy]
300 g rýže
sůl

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C.
Krůtí maso proložte klínky slaniny a svažte jako roládu. Zprudka opečte na rozpáleném oleji, pak osolte.
Nakrájenou zeleninu a cibuli orestujte. Přesuňte k masu, přidejte koření a plátky citronu. Podlijte šálkem vody a pečte zakryté 1,5 hodiny.
Zeleninu po upečení propasírujte na omáčku. Přilijte vývar a smetanu a nechte přejít varem. Dochuťte octem, cukrem, případně i hořčicí.
Podávejte s vařenou rýží.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019