×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Rychlá krůtí svíčková

Další recepty a články

Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...

Rychlá krůtí svíčková

Co budete potřebovat

600 g vykostěného krůtího stehna
50 g prorostlé uzené slaniny
olej
sůl
2 mrkve
¼ celeru
1 cibule
3 bobkové listy
5 kuliček pepře
3 kuličky nového koření
½ lžičky sušeného tymiánu
½ citronu
400 ml vývaru
300 ml smetany ke šlehání
na dochucení – ocet, plnotučná hořčice, cukr
Příloha [Přílohy]
300 g rýže
sůl

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C.
Krůtí maso proložte klínky slaniny a svažte jako roládu. Zprudka opečte na rozpáleném oleji, pak osolte.
Nakrájenou zeleninu a cibuli orestujte. Přesuňte k masu, přidejte koření a plátky citronu. Podlijte šálkem vody a pečte zakryté 1,5 hodiny.
Zeleninu po upečení propasírujte na omáčku. Přilijte vývar a smetanu a nechte přejít varem. Dochuťte octem, cukrem, případně i hořčicí.
Podávejte s vařenou rýží.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rychlá krůtí svíčková

Hlavní chod Velmi snadné Maso Magazín 10/2018 Počet porcí: 4
(0)
Skvělá odlehčená svíčková, se kterou si hravě poradíte i bez velkých kuchařských zkušeností. Díky krůtímu masu a rýži je odlehčená, což oceníte nejen kvůli dětem.

Co budete potřebovat

600 g vykostěného krůtího stehna
50 g prorostlé uzené slaniny
olej
sůl
2 mrkve
¼ celeru
1 cibule
3 bobkové listy
5 kuliček pepře
3 kuličky nového koření
½ lžičky sušeného tymiánu
½ citronu
400 ml vývaru
300 ml smetany ke šlehání
na dochucení – ocet, plnotučná hořčice, cukr
Příloha [Přílohy]
300 g rýže
sůl

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C.
Krůtí maso proložte klínky slaniny a svažte jako roládu. Zprudka opečte na rozpáleném oleji, pak osolte.
Nakrájenou zeleninu a cibuli orestujte. Přesuňte k masu, přidejte koření a plátky citronu. Podlijte šálkem vody a pečte zakryté 1,5 hodiny.
Zeleninu po upečení propasírujte na omáčku. Přilijte vývar a smetanu a nechte přejít varem. Dochuťte octem, cukrem, případně i hořčicí.
Podávejte s vařenou rýží.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat