×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Rychlá krůtí svíčková

Další recepty a články

Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a ...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...

Rychlá krůtí svíčková

Co budete potřebovat

600 g vykostěného krůtího stehna
50 g prorostlé uzené slaniny
olej
sůl
2 mrkve
¼ celeru
1 cibule
3 bobkové listy
5 kuliček pepře
3 kuličky nového koření
½ lžičky sušeného tymiánu
½ citronu
400 ml vývaru
300 ml smetany ke šlehání
na dochucení – ocet, plnotučná hořčice, cukr
Příloha [Přílohy]
300 g rýže
sůl

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C.
Krůtí maso proložte klínky slaniny a svažte jako roládu. Zprudka opečte na rozpáleném oleji, pak osolte.
Nakrájenou zeleninu a cibuli orestujte. Přesuňte k masu, přidejte koření a plátky citronu. Podlijte šálkem vody a pečte zakryté 1,5 hodiny.
Zeleninu po upečení propasírujte na omáčku. Přilijte vývar a smetanu a nechte přejít varem. Dochuťte octem, cukrem, případně i hořčicí.
Podávejte s vařenou rýží.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rychlá krůtí svíčková

Hlavní chod Velmi snadné Maso Magazín 10/2018 Počet porcí: 4
(0)

Inspirujte se zdravými recepty

Skvělá odlehčená svíčková, se kterou si hravě poradíte i bez velkých kuchařských zkušeností. Díky krůtímu masu a rýži je odlehčená, což oceníte nejen kvůli dětem.

Co budete potřebovat

600 g vykostěného krůtího stehna
50 g prorostlé uzené slaniny
olej
sůl
2 mrkve
¼ celeru
1 cibule
3 bobkové listy
5 kuliček pepře
3 kuličky nového koření
½ lžičky sušeného tymiánu
½ citronu
400 ml vývaru
300 ml smetany ke šlehání
na dochucení – ocet, plnotučná hořčice, cukr
Příloha [Přílohy]
300 g rýže
sůl

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C.
Krůtí maso proložte klínky slaniny a svažte jako roládu. Zprudka opečte na rozpáleném oleji, pak osolte.
Nakrájenou zeleninu a cibuli orestujte. Přesuňte k masu, přidejte koření a plátky citronu. Podlijte šálkem vody a pečte zakryté 1,5 hodiny.
Zeleninu po upečení propasírujte na omáčku. Přilijte vývar a smetanu a nechte přejít varem. Dochuťte octem, cukrem, případně i hořčicí.
Podávejte s vařenou rýží.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...

Inspirujte se podobnými recepty