×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Rychlá jahodová roláda

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do...
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové...
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a...
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Rychlá jahodová roláda

Co budete potřebovat

80 g hladké mouky
1 vanilkový pudink
6 vajec
120 g moučkového cukru + navíc na zarolování a posypání
250 g smetany ke šlehání
250 g mascarpone
5 lžic jahodové zavařeniny
250 g jahod

Jak na to?

Troubu předehřejte na 190 °C.
Smíchejte mouku s pudinkem. Žloutky oddělte od bílků a z bílků začněte šlehat sníh. Až zbělají a zpevní se, postupně přidávejte cukr a poté šlehejte zhruba dvě minuty. V jiné míse vyšlehejte do pěny žloutky a šetrně do nich vmíchejte bílkový sníh. Pomocí špach-
tle zapracujte také mouku s pudinkem na tekuté těsto.
Plech vyložte pečicím papírem, na něj nalijte těsto a upravte ho do pravidelného obdélníkového tvaru. Vložte do vyhřáté trouby a pečte přibližně 10 minut.
Připravte si čistou utěrku. Posypte ji moučkovým cukrem a upečený plát těsta na ni překlopte lícem dolů. Ihned stáhněte pečicí papír. Zarolujte i s utěrkou a nechte úplně vychladnout.
Šlehačku a mascarpone ušlehejte na krém. Potřete roládu jahodovou zavařeninou, posypte jahodami nakrájenými na malé kousky a naneste šlehačkový krém. Zarolujte, poprašte moučkovým cukrem a ozdobte jahodami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rychlá jahodová roláda

Dezert Snadné Sladká jídla Vegetariánské Magazín 5/2018 Počet porcí: 8 porcí
Průměrné hodnocení 4 (13)
Jaro je v plném proudu a nejlepší je být venku na čerstvém vzduchu. V takové dny určitě přijde vhod rychlý a jednoduchý recept na elegantní zákusek plný ovoce, který zvládnou i začátečníci. Přesně takový milují doma u paní Julie Valové ze Zalužan, která se s námi podělila o osvědčený rodinný recept. A jaké je vaše rodinné stříbro?

Co budete potřebovat

80 g hladké mouky
1 vanilkový pudink
6 vajec
120 g moučkového cukru + navíc na zarolování a posypání
250 g smetany ke šlehání
250 g mascarpone
5 lžic jahodové zavařeniny
250 g jahod

Jak na to?

Troubu předehřejte na 190 °C.
Smíchejte mouku s pudinkem. Žloutky oddělte od bílků a z bílků začněte šlehat sníh. Až zbělají a zpevní se, postupně přidávejte cukr a poté šlehejte zhruba dvě minuty. V jiné míse vyšlehejte do pěny žloutky a šetrně do nich vmíchejte bílkový sníh. Pomocí špach-
tle zapracujte také mouku s pudinkem na tekuté těsto.
Plech vyložte pečicím papírem, na něj nalijte těsto a upravte ho do pravidelného obdélníkového tvaru. Vložte do vyhřáté trouby a pečte přibližně 10 minut.
Připravte si čistou utěrku. Posypte ji moučkovým cukrem a upečený plát těsta na ni překlopte lícem dolů. Ihned stáhněte pečicí papír. Zarolujte i s utěrkou a nechte úplně vychladnout.
Šlehačku a mascarpone ušlehejte na krém. Potřete roládu jahodovou zavařeninou, posypte jahodami nakrájenými na malé kousky a naneste šlehačkový krém. Zarolujte, poprašte moučkovým cukrem a ozdobte jahodami.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat