Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

4 uvařené brambory (které zbyly)
1 červená paprika
1 žlutá paprika
½ cibule
⅓ lilku
15 g másla
3 vejce
60 ml smetany na vaření
sůl, pepř
1 hrst petrželky

Postup přípravy

1. Vařené brambory nakrájejte na kolečka. Očištěné papriky s cibulí nakrájejte na nudličky, lilek na kostičky. Pokud máte i nějakou přílohovou zeleninu z předešlého dne, můžete ji do frittaty použít místo čerstvé.

2. Pokrájenou zeleninu opékejte 2 minuty na másle ve větší žáruvzdorné pánvi. Obložte kolečky brambor a přelijte vejci rozkvedlanými se smetanou, solí a pepřem.

3. Zapékejte 10 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Podávejte zasypané petrželkou či jinou natí, kterou máte doma.

Pomohl vám recept?
3hodnocení4

Další videorecepty